ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Η ταχύτητα και η ακρίβεια στο πυροβολικό ειναι το ζητούμενο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διάβαζα ΕΔΩ ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για τον διαστημικό πόλεμο που μαίνεται στους μακρινούς ουρανούς της Ουκρανίας και τώρα του Ιράν.

Ένα καινοτόμο γεωγραφικό σύστημα GIS συνδεμένο με το Starlink παρέχει πέρα από στοχοποίηση δυνατότητα ad hoc σμήνωσης στις UF. Αυτό σημαίνει, ότι οι μονάδες ελιγμού μπορούν να βρίσκονται στη μέγιστη διασπορά. Έτσι φυσικά δεν είναι εύκολος στόχος για πυροβολικό και αεροπορία.

Βλέπεις μόνο ένα «κενό» πεδίο μάχης και ξαφνικά μικρά ανέπαφα σμήνη συγκεντρώνονται ασυνήθιστα γρήγορα και επιτίθενται σε αποφασιστικό τόπο και χρόνο, επιτυγχάνοντας σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα. Εννοείται, ότι αυτό δεν πετυχαίνει πάντα, ειδικά όταν έχεις έναν ισχυρότερο αντίπαλο.


Η λογική είναι να κερδίσεις και ταχύτητα στις διαδικασίες και αυτονομία.Τα διδάγματα της Ουκρανίας είναι πολλά και δεν μπορεί κάποιος να τα αγνοήσει. Ας πούμε είναι φανερό ότι χρειάζονται δορυφορικές επικοινωνίες (data). Γιατί χωρίς επικοινωνίες δεν γίνεται τίποτα. 

Το επόμενο είναι η ευρεία χρήση UAVs , drones , UCAVs Lotering munnitions, πυροβολικό με smart πυρομαχικά. Θέλουμε δική μας παραγωγή ειδικά στα UCAVs. Έχουμε μείνει τραγικά πίσω και πάμε πολύ αργά. Προκύπτουν ευθύνες για αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: