ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΙΑ ΒΑΡΚΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ-ΜΑΓΝΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΙΑ ΒΑΡΚΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ-ΜΑΓΝΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ (Τσιφόρος style)

Ήταν κάποτε στο Αμέρικα μια κατάσταση που την είχαν φτιάξει καλά την μηχανή. Τύπωναν πράσινα κολλαριστά "κατά το δοκούν", που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, και θα το επαναλάμβανε μετά κατά το δικό του δοκούν κάποιος Τσιφόρος, μέγας θεοπαίχτης του γραπτού λόγου, της εξαφανισμένης συνομοταξίας "χρονογράφημα", θεός σχωρέστο και ζωή σε μας να το μνημονεύουμε που και που με άτεχνες ρέπλικες του.
 
Στο Αμέρικα τύπωναν αλλά έβαζαν τους άλλους, από τις άλλες φυλές, τις εξωτικές να δουλεύουν, και την περνούσε κοτσάνι κάνοντας τους αέρα με τα πράσινα. Σπάνια τότε τα ερκοντίσια, οι καύσωνες δεν ειχαν ανακαλυφθεί ακόμα, δούλευε και ο Αμαζόνιος, στο ρελαντί και πήγαινε το χειροκίνητο κλιματιστικό ακούραστα. 
 
Με τον καιρό τα χρονογραφήματα όμως εκεί στο Αμέρικα άρχισαν να μην έχουν πέραση πλέον. Όλοι το είχαν ρίξει στον τζόγο στην. Wallstreet. Έρημη σχεδόν η Mainstreet όπου κάποτε ανθούσε το χρονογράφημα και οι γραμμές παραγωγής του Φόρντ. Εισαγωγής από το Ταϊβάν και τα κλιματιστικά, προοδέψαμαν χειμώνα και καλοκαίρι, ζωή και κότα, λέει, βάλε τα να δουλεύουν full speed.Ο νεοφιλελες να είναι καλά που έφτιαξε παγκοσμιοποίηση κατά το δοκούν του και αυτός και μας έρχεται η μπενζίνα τζάμπα σε μας. Ας είναι καλά τα κορόιδα που την πληρώνουν σε πράσινα κολλαριστά.
 
Αν πήγαινε να ξεφύγει η κατάσταση με τις τιμές, έστηναν που και που κανέναν τσαμπουκά όπου δει. Και έρχονταν η τιμή του ντολαρ δια του πετρελαίου, τσααακ ακριβώς εκεί όπου έπρεπε και δουλευανε τα ερκοντίσια αποδοτικά. Όλα ΟΚ, solid rock ετσι το ντολαρ αμαμταμ παπανταμ. Εξ ου και το πετροδολλάριο, αν το έχετε ακουστά.. Ξέρετε, εκείνα που είναι για να φουσκώνουν τις φούσκες με τα παράγωγα για να χρεώνονται για να πληρώνουν οι άλλοι, οι εξωτικοί και οι υπανάπτυκτοι, τα πετρέλαια. Πέτροφούσκα η κατάσταση αλλά who cares! Το πράμα και το ερκοντίσιο δούλευε. 
 
Μέχρι που μια μέρα ένας το παράκανε. Του έσκασαν στα χέρια κάτι δάνεια στεγαστικά, την πάτησε και η Leeman και οι Βros του μαζί , άρχισε να καταρρέει το σύμπαν όλο του καζίνο στην Wallstreet. Έβαλαν μπρος τότε και αυτοί τις μηχανές να τυπώνουν πράσινα σαν τρελοί. (Τους έμεινε έκτοτε παιδικό το τραύμα, τόσο που να δεις που όλο για Πράσινη ανάπτυξη θα μιλάνε στο ντιβάνι του Γιαλομ τα επόμενα 50 χρόνια, μέχρι να γίνει η 20th Century Fox επιτέλους ενήλικη 21st.)
 
Anyway, πάει η Leman, σώθηκαν οι Bros, κάτι έπρεπε να κάνουν να μην χαλάσει και η τιμή του πρασίνου και βγουν μπρος οι λιγούρηδες οι Ευρωπαίοι με κανένα ευρώ, λέει, και κάνουν αυτοί την ίδια μηχανή με τίποτα πετρο-ευρά και ποιος ακούει μετά στο Fox τους Τραμπικούς και τα tea-πάρτια να .κράζουν σύσσωμα. .
 
Ώσπου μια μέρα ένας σύμβουλος που έκοβε βόλτες στα λόμπι του Γουαιτχάουζ θυμήθηκε τον Τιτανικό. Πάει στον αφεντικό και του λέει: "το και το να κάνουμε" .
 
-Τι "το και το" βρε βλαξ, του λέει ο μπος, μίλα καθαρά.
 
Βρώμικα μίλησε. Φάγανε αρχικά με συνοπτικές έναν Στρο της φυλής των Καν στο ΔουΝουΤου. Και αμέσως μετά βάλανε έναν της ίδιας σοσιαλιστικής φυλής, κατοικοεδρεύοντα στην κάτω δεξιά πινέζα του χάρτη του ευρώ, να ρίξει την βάρκα του σε κάτι βράχια του Καστελόριζου. Ζαβό ντιπ ήταν, έψαχνε λέει για ένα deap σοκ-θέραπι, που ήταν τότε της μόδας στα gyms που σύχναζε. Δεν ήθελε και πολλά, πήγε και το στούκαρε!
 
Χαμός στην ζώνη, έγινε ο τράκος του Καστελόριζου κρίση του ευρώ. Σφίξαν αμέσως οι ζώνες λιτότητες για να μας φάνε, κρατήθηκε όμως έτσι η ισοτιμία του ντολαρ εκεί που έπρεπε. Ουφ είπε στο τέλος, το σώσαμε μεγάλε, ας είναι καλά το βαρκάκι ο Τιτανικός.
 
Το τι έγινε μετά εδώ τα ξέρετε. Μνημόνια, κόντρα μνημόνια και κάτσε καλά και φέρε και εκείνα τα φυσικά αέρια να έχουμε να καίμε, χειμώνας έρχεται και το ρεύμα για τα ερκοντίσια δεν βγαίνει μόνο με ΑΠΕ.
 
Και εκεί που ήταν έτοιμος να πει "Ναι παρτε τα' ένας Αντώνης βαρκάρης, το επαγγελμα Σερέτης, να σου και τον αλλάζουν με έναν άγριο Ινδιάνο ιθαγενή. "Πριτς αυτά δεν τα δίνω" τους είπε "που να χτυπιέστε κάτω μέχρι το πρωί ". Ξημερώνε κιόλας, είπαν και οι άλλοι "Αστον να φύγει το παλιόπαιδο, θα τους τα πάρουμε αργότερα. Δώσε του τώρα και αυτουνού ένα μνημόνιο light να ασχολείται να το συνεφέρει το βρακάκι, μην καταλάβουν τι παίζει και ξυπνήσουν τα ζα"
 
Έκανε μετά ο Ινδιάνος  ότι μπορούσε, το νοικοκύρεψε το βαρκάκι. Είχε και έναν ΥπΕξ πολύ διαβασμένο, αετός ο τύπος, τους πήγαινε όπου ήθελε, αδύνατον να βάλεις χέρι στα αέρια με τούτους που μπλέξαμε. Έμπλεξε όμως και ο Ινδιάνος την γραβάτα που φόρεσε όταν ξεκόλλησε το καικάκι από τα βράχια με κάτι Ελεφάντιες αναλύσεις. Έτσι δεν άκουσε τον Αλέφαντο που του έλεγε "παίξε μπάλα ρεεεε". Φτου κακά, αυτά δεν τα λέμε, άκου ρε, είπαν οι άλλοι οι Comme Il fault, καί χάθηκε η μπάλα.
 
Ευκαιρία βρήκε τότε και τους το πήρε πάλι το τιμόνι ένας γκαντεμόσαυρος που περίμενε στην γωνία τάζοντας λαγούς μετά πετραχειλίων, όπως ακριβώς τον είχε μάθει ο ντάντης του, ο γενάρχης της δυναστείας των γκαντέμηδων, συνεπικουρούμενος από όλο το Σημιτισταν, της φυλής των Σοι-μπλε-με-πράσινους-κόκκους και όλα τα εγχώρια tea-παρτια του βουνού. Για παπάρες, τα ξέρετε.
.
Γκαντέμης όμως ο τύπος original, της σκεπαστης, αν και γαύρος κολλητός κάποιου Μαριδάκι, Μαρινάκη, δεν κατάλαβα καλά, γίνονται ακόμα έρευνες από το FBI που το ψάχνουν. Δεν πρόλαβε να αναλάβει και πέσανε καταποντισμοί και λοιμοι all around the globe, που λενε και στο Μασατσούσες.
Και κάνουνε τότε μπραφ οι τεξανοι και πείθουν ένα Πούτιν, της φυλής των Τραμπ αλά Ρους και μπουκάρει για νέα θεραπεία σόκ στην Ουκρανία. Χαμός εις τας Ευρώπας, "να τον βάνουμε τιμωρία" σφύριξε ο ίδιος συμβουλας ο το και το πονηρά.
 
Και τότε παίχτηκε πάλι το ίδιο κόλπο του 10 αλλά ανάποδα. Οι Βρυξελιωτες και βρυξελιώτισσες πυροβολησαν τελικά το πόδι τους και μείναν από αέριο. Σε ρούβλια το ήθελε ο ένας, σε πετροδολλαρια αεράτα ο άλλος, έγινε το ευρώ παπιέ ντε κωλ για να γλυτώνει πάλι τα οικονομικά. Αυτή την φορά όμως δύο θείων. Δεν μας έφτανε ο θείος Σαμ, τώρα έχουμε και τον θείο Πούτιν.
 
Άρχισε πάλι το πράγμα να πάει και εδώ πάλι κατά τα βράχια, λες και είχε Καστελοριζομαγνήτη το διασωθέν και επισκευασθεν βαρκάκι . Σαν τον μαλακομαγνήτη που φοράνε κάτι τύπισσες που πέφτουν από τον Σκύλο στον Χάριβδη και σου λένε και εσένα στο τέλος ""Όλοι ίδιοι είσαστε ρε". Και ας μην έχουν δει το προφίλ σου στο fb, εκεί που μοστράρεις την καλή σου φώτο, την παιδική . Ζόρικος ο μαλακομαγνητισμός, επιρρεπής και σε συναστρίες, πρώτοξαδέλφη παρενέργεια του γκαντεμοσαυρισμού. Καρατσεκαρισμένο αυτό και μαθηματικώς και μην το ψάχνεις γιατί το θέμα το έχω. ΟΚ;;
 
Άρχισαν πάλι έξω οι μηχανές να τυπώνουν κατά το δοκούν., Όμως είπαν, "άστα κάτω αυτά είναι για τις Τράπεζες, μην σκάσουν και γίνει το πράγμα χειρότερο και από της Leeman τα χαίρια. Και τρέχα πάλι να βρεις άλλον Στρο της φυλής των Καν να στήσει άλλον Τιτανικό". Όσο για τον γκαντέμη, ρίξτου προειδοποιητικά μια πενθήμερη αυστηρά όσο θα του πτωχεύουν σύσσωμοι οι μικρομεσαιοι του. Και δώσε του να προβάρει και μια στολή κυβερνήτη, που του έχει μείνει απωθημένο από μικρός, οταν τον έντυνε η μάνα του ποτέ ναυτάκι και πότε βασίλισσα και μπερδεύτηκε. Βάλτου δίπλα και εκείνον τον Ερντογαν και τρίξτου λίγο και τα δόντια. Και αν το παρακάνει απείλα τον με τίποτα πέναλτι αν συνεχίσει να λέει να παίξει συνεκμετάλλευση με τον Ερντογάν, κατά πως το είχε σχεδιάσει κάποια Μερκελ.Προσοχή όμως να μην το διαλύσουν το μαγαζί οι μπουνταλάδες, αμφότεροι ομού και οι δύο μαζί, στην κάτω δεξιά πινέζα του ευρωχάρτη και πάει μετά στον βροντο όλο το Δυτικό Βαλκάνιο... 
 
"Να τους τα πάρουμε επιτέλους" , είπε από το βάθος του living room εκείνη η νέα Μερκελ υπηρεσίας, της φυλής των Πράσινων αυτή, "εκείνα τα αέρια για θα τους ρίξουμε και τους δύο στα βράχια του Καστελόριζου, να τρακάρουν οι Τιτανικοί τους. Θα τους πουλήσουμε μετά βερεσέ καινούργιους μαζί με μερικές ανεμογεννήτριες για να δουλευουν τα ερκοντίσια και τα ινβερτερ τις καλοκαιρινές τους κάψες. Άντε και σβέλτα, πρίν γίνει της πράσινης ανάπτυξης το κάγκελο ολούθε"
 
Και φτάνοντας έτσι πάλι ακριβώς εκεί που ξεκινήσαμε, πετάχτηκε ένας και φώναξε λίγο πιο πάνω από την κάτω δεξιά πινέζα, πάλι βοών κατά την έρημο :
 
"Παίξτε μπάλα ρεεεε"! 
 
Στα βράχια μας πάνε πάλι για να μας φάνε τα αέρια, και ας λένε τώρα" άστα εκεί γιατί φωνάζει κάποια Σουηδέζα με άγριο μάτι και σηκωμένο δάχτυλο , και ποιος την ακούει. Κρα κάνουν για να τα πάρουν, όπως ήτο το σχέδιο του" το και το" που υπάρχει από πριν. Δεν γίνεται ακόμα δίχως αυτά καμία πράσινη ανάπτυξη, μουλάρι του Αστραχάν και οι ανεμογεννήτριες, που δεν παράγουν τίποτα όταν τις θες πραγματικά για να δουλεύουν τα ινβερτερ.
 
Τούτων λεχθεντων, I rest my case που λένε και στο Αμέρικα. Το τι θα ακολουθήσει, αν θα πάμε πάλι το βαρκάκι κατά τα ίδια βράχια με κυβερνήτη ή θα το σώσουμε και το πως θα κινούμε μετά τα αρκουδίσια στους καύσωνες και στο σήμα με τον ηλιακο τον χειμώνα με καμιά σοβαρή κυβέρνηση, επαφίεται στο τελευταίο άρθρο του Συντάγματος. Αυτό το ακροτελεύτειον 114, που ο πληθωρισμός του πετροντόλαρ το έκανε και αυτό νο120 και δεν τον καταλάβαμε επειδή δεν είχαμε πια και εκείνον τον Τσιφόρο να μας προειδοποιήσει.
 
Μαλακομαγνήτες και κυβερνήτες θα υπάρχουν όσο εσύ θα συνεχίσεις να βολεύεσαι στην τρίτη θέση, την κλειδωμένη, θεωρώντας σε και τυχερό. Λες και ταξιδεύεις στην πρώτη και ότι οι βάρκες φτάνουν! Πότε δεν είχαν σχεδιαστεί όμως για να φτάνουν!

4 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Τώρα αυτά του Τσιφόρου άρχισε να τα λέει και ο Economist...στο τέλος ΟΛΟΙ θα λένε αυτά που τους λέμε εμείς εδώ. χα χα χα χα Άλλες 4 φορές τα έχουμε πει. Κάθε φορά όμως με βελτιώσεις και updates για να χρονιζεται στο παρόν. Κατά το δοκούν που λένε

https://www.powergame.gr/the-economist/302351/to-dolario-einai-ischyrotero-apo-pote-sosta/

Μμ. είπε...


Βάρα, Λυκ. κατά το δοκούν. Δεν παίρνουσι είδησι τα ζα.

¨Τον κύκλο, τον κύκλο¨ που φώναζε κι ο τελευταίος καλόγηρος στο λοατκί ανέκδοτο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Μμ...αυτά που λέμε τα ζα σίγουρα δεν θα τα καταλάβουν. Οπότε δεν τα γράφουμε για αυτούς. Εμείς τα γράφουμε για άλλον λόγο....

Όταν ο Γιουβάλ Χαράρι μιλά για τους «άχρηστους», είναι σαφές ότι οι «άχρηστοι» πρέπει να φύγουν. Οι «άχρηστοι» είναι αυτά τα ζα...όταν θα εκλείψουν αυτά τα ζα που είναι ΕΜΠΟΔΙΟ στον δρόμο τους για την μελλοντική κατανομή των πόρων...τότε
επιτέλους θα μπορούμε εμείς να παίξουμε...μπάλα.

ΑΡΡ. είπε...


ΤΙ ΛΕΤΕΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ;

Αυτή την φορά η μικρασιατική καταστροφή έσεται στην πλευρά των Μεμέτηδων. Κι αυτό διότι κατά πρώτον λόγον αυτοί έχουν το σοβούν ήδη πρόβλημα της διχόνοιας (Ερδογανικοί και Γκιουλενικοί) που είχαμε τότε εμείς (Βασιλικοί, βενιζελικοί) και εκδηλωθήσεται καταλυτικά μετά τας πρώτας Στρατιωτικάς αποτυχίας των.
Και κατά δεύτερον λόγον διότι εμείς είμεθα δια πρώτην φορά ηνωμένοι
ως Έλληνες, κατά παράδοξον και δαιμόνιον τρόπον. Πώς; Μα κατά των αναξίων πολιτικών μας, όντες μεταπολιτευτικώς με ηγέτας και πολιτικήν ηγεσίαν
φανερά ξεπουλημένη, ανίκανη και σιχαμένη, ανθελληνική και λαθροξενόλαγνον, δεξιόθεν και αριστερόθεν.
Ο νικηφόρος πόλεμος για μας δηλαδή θα είναι και μια υγιής εθνική κάθαρσις αλλά και πολιτική διέξοδος από το σκυλολόι των εγκαθέτων και ξενοδούλων πολιτικών κοτσαμπάσηδων που μας λυμαίνεται μεταπολιτευτικώς.
Είμεθα τώρα δηλαδή σε κατάστασι όπως εκείνη του πνευματώδους
¨no job, no money, no woman, no problem!¨
Διότι εάν ισχύη το ¨η ισχύς εν τη ενώσει¨
άλλο τόσο ισχύειν πρέπει
και ¨Η ένωσις εν τη απογνώσει!΄
Σωστόοοοοος!;

Άνδρες, ανάστητε:
ΕΛΛΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΝ
ΕΛΛΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ.
(Έτσι. Δυνατά πάμετε.)