ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πολιτισμός μας υστερεί στο προσδόκιμο ζωής έναντι του Αρχαίου Ελληνικού κατά 20 ολόκληρα χρόνια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διάβαζα πριν και κυριολεκτικά γέλασα με την αμάθεια που υπάρχει γύρω μας, ότι το προσδόκιμο ζωής των Αρχαίων Ελλήνων ήταν χαμηλότερο από το σημερινό.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο πολιτισμός μας υστερεί στο προσδόκιμο ζωής έναντι του Αρχαίου Ελληνικού κατά 20 ολόκληρα χρόνια. Για τις ορδές των ηλιθίων τής πολιτικής ορθότητας, ο Πλάτων μάς παραδίδει ότι το προσδόκιμο ζωής στην Αρχαία Ελλάδα είναι τα 100 έτη, όπερ σημαίνει ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός υπερέχει του σύγχρονου καθότι το προσδόκιμο ζωής είναι ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία που υποδηλώνει την υπεροχή ενός πολιτισμού έναντι κάποιου άλλου. 
 
Στην Πλάτωνος Βίβλο "Πολιτεία" στο κεφάλαιο που αναφέρεται στην τιμωρία που περιμένει τους προδότες και τους γενοκτόνους μετά τον θάνατο, επισημαίνεται ένα συγκλονιστικό στοιχείο που ο Πλάτων μάς παραδίδει για τον δείκτη προσδόκιμου ζωής των Αρχαίων Ελλήνων της περιόδου που ο Πλάτων δίδαξε (5ος αι. π ρ ο Χριστού). 
 
Η αναφορά του Πλάτωνος για το προσδόκιμο ζωής των Αρχαίων Ελλήνων, που οι λίγοι γνωρίζοντες γνωρίζουν άριστα τη σημασία του, και οι πολλοί, οι συνήθεις ηλίθιοι τής πολιτικής ορθότητας αγνοούν παντελώς, είναι το εξής αδιανόητο για τον σύγχρονο άνθρωπο: 
 
"εἶναι κατὰ ἑ κ α τ ο ν τ α ε τ η ρ ί δ α ἑκάστην, ὡς β ί ο υ ὄντος τοσούτου τοῦ ἀνθρωπίνου",που σημαίνει ότι Ο Μ Ε Σ Ο Σ Ο Ρ Ο Σ Ζ Ω Η Σ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΉΤΑΝ ΤΑ Ε Κ Α Τ Ό  Χ Ρ Ο Ν Ι Α...! 100 χρόνια ζωής χωρίς το θαύμα της σύγχρονης Ιατρικής, 100 χρόνια ζωής χωρίς εμβόλια… Για φαντάσου..
 
Το  πρωτότυπο κείμενο στην Αρχαία Ελληνική και η μετάφρασή του έχει ως εξής: 
 
τὸ δ᾽ οὖν κεφάλαιον ἔφη τόδε εἶναι, ὅσα πώποτέ τινα ἠδίκησαν καὶ ὅσους ἕκαστοι, ὑπὲρ ἁπάντων δίκην δεδωκέναι ἐν μέρει, ὑπὲρ ἑκάστου δεκάκις —τοῦτο δ᾽ εἶναι κατὰ ἑ κ α το ν τ α ε τ η ρ ί δ α ἑκάστην, ὡς βίου ὄντος τοσούτου τοῦ ἀνθρωπίνου— ἵνα δεκαπλάσιον τὸ ἔκτεισμα τοῦ ἀδικήματος ἐκτίνοιεν [Πλάτωνος Πολιτεία (613e–619a): η τιμωρία των γενοκτόνων και των προδοτών μετά τον θάνατο] 
 
Μετάφραση: 
 
Η δε του ζητήματος ουσία τής μετά θάνατον τύχης των ψυχών, εκείνη είναι: όσα και όποιους ενίοτε (στα εγκόσμια) καθένας έβλαψε, υπέρ απάντων των ζημιωθέντων και βλαβέντων, για κάθε άδικη πράξη, δίκης δίκαιης μετά θάνατον έτυχε, και για καθέναν που ζημιώθηκε δεκάκις στον αδικοπρακτούντα η ποινή που επιβάλλεται -- αυτή δε η ποινή είναι εκατό έτη για κάθε άδικη πράξη, όσο δηλαδή είναι η διάρκεια του ανθρώπινου βίου -- ώστε δεκαπλάσια της διάρκειας της ανθρώπινης ζωής είναι η έκτιση της ποινής για καθένα αδίκημα για το οποίο η ποινή εκτίεται..
 
Ίδια ακριβώς αναφορά κάνει και ο Αριστοτέλης.

Πάμε τώρα στην ουσία της (υποτιθέμενης) συνεισφοράς των εμβολίων και της ιατρικής εν γένει στην "αύξηση" του προσδόκιμου ζωής  στην ουσία, η σύγχρονη ιατρική και τα λοιπά "επιτεύγματα" του πολιτισμού μας έχουν μειώσει το προσδόκιμο ζωής στον αποκαλούμενο "δυτικό" κόσμο κατά 20 ολόκληρα χρόνια σε σχέση με την Αρχαία Ελλάδα. 
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1900 και μετά, τα εμβόλια έχουν Μ Η Δ Ε Ν Ι Κ Ή επίδραση στην καμπύλη θανάτου στο γενικό πληθυσμό , ενώ η σύγχρονη ιατρική έχει μερίδιο συνεισφοράς στο προσδόκιμο ζωής (των 80 ετών στον δυτικό κόσμο) σε ΠΟΣΟΣΤΌ Μ Ό Λ Ι Σ 5%. 
 
Το προσδόκιμο ζωής μας σήμερα στον δυτικό κόσμο, οφείλουμε αποκλειστικά σχεδόν 
 
Α. Στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης
Β. Στην ασφάλεια τροφίμων από το στάδιο της παραγωγής και σε ολόκληρη την αλυσίδα μέχρι την κατανάλωση. 
 
Τούτων δοθέντων, το προσδόκιμο των 80 ετών σήμερα οφείλουμε σε ποσοστό άνω του 90% στην ΕΥΔΑΠ και στον ΣΚΛΑΒΕΝΊΤΗ, και σε ποσοστό μόλις 5% στα Ιπποκράτεια νοσοκομεία μας.Τώρα θα μπορούσε κάποιος να μου πει ότι σήμερα έχουμε αντιβιοτικά και μαγνητική τομογραφία, τη ρομποτική χειρουργική, τις μεταμοσχεύσεις και πολλά άλλα.. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει: είμαστε 20 ολόκληρα χρόνια κ ά τ ω από το προσδόκιμο στην Αρχαία Ελλάδα. Σήμερα ο άνθρωπος θα έπρεπε να ζει 120 χρόνια. Είναι προφανές ότι κάτι πάει εντελώς λάθος. Κάτι μας δηλητηριάζει.
 

4 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Η σκέψη πάνω
Το φαΐ κάτω
Θέλει σωστή πληροφόρηση και συχνότητες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Ρόκκο...είπες την κατάλληλη λέξη ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ.! Από το γεωκεντρικό σύμπαν φτάσαμε στο ηλιοκεντρικό, και πιθανόν καταλήξουμε στο .. ανθρωποκεντρικό.
Αν θες την άποψή μου, οι Χρόνοι αυτοί που διανύουμε κηρύττει το τέλος τού "πολιτισμού τής βίδας".

Μπαίνουμε με ορμή στον "πολιτισμό της μαγείας" ( = σύνθεσης του "όλον" που από τον Πλάτωνα ορίζεται ως "οκτώ σπόνδυλοι του σύμπαντος"). Μαγεία άλλωστε όπως έχω ξαναπεί δεν είναι τίποτε άλλο παρά ΜΟΡΙΑΚΗ επιστήμη...εκεί να δείς ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ.!!

:) :) :)

ΑΡΡ. είπε...



Αυτοάνοσος πολιτισμός
της αθανασίας ουραγός.
Τα πόδια στο κεφάλι και αφ' ετέρου
το κεφάλι για κλωτσιές ποδοσφαίρου.

(Ωδάρχης)

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Χεχεχε !