ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΨΙΛΑ".

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΨΙΛΑ"

Τι δεν βλέπεις όσο σου λένε να χαζεύεις την Γιαδικιάρογλου που κοιτάει ένα περιοδεύων πτώμα:
 
🔸Η Γερμανία κατάσχεσε και κρατικοποίησε 3 διυλιστήρια, όσο συζητάει να κρατικοποιήσει και 3-4 εταιρείες φυσικού αερίου. Για να λειτουργήσει επιτέλους εκείνη η "αόρατος χείρα της αγοράς" μάλλον (ΕΔΩ..Οι Γερμανοί πάντως, μετά που έχασαν στο ευρωμπασκετ, προχώρησαν στην κρατικοποίηση 3 εταιρειών εμπορίας αερίου, και ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝ/ κρατικοποίησαν και 3 διυλιστήρια πετρελαίου, ρωσικών συμφερόντων..)
 
🔸 Μετά εκείνα τα 20δισ ταμειακή διευκόλυνση του Πούτιν προς τον Ερντογάν για εκείνο το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιου, που κατασκευάζει με ρωσικά κεφάλαια, είχαμε άλλες δύο πράξεις-απόρροια της εξαγοράς της Τουρκίας στην πορεία της προς το ασιατικό αντι-ΝΑΤΟ (Συνεργασία της Σανγκάη).
 
✔️Η Τουρκία θα παίρνει φέτος ρωσικό φυσικό αέριο με έκπτωση, πληρώνοντας μόνο το 25% σε ρούβλια. Τα υπόλοιπα με πληθωριστικές λίρες, που θα τυπωθούν για την περίσταση. (Τα δολάρια αποκλείστηκαν από όλες τις διεθνείς συναλλαγές στην Ευρασία με απόφαση της συνόδου της Σανγκάη που έγινε στο Ουζμπεκιστάν προχθές).
 
✔️Στο Ακουγιου αποκλείστηκαν (κατ αρχας για να δοθεί το μήνυμα "ποιός είναι εκεί τώρα το αφεντικό") όλες οι Τουρκικές εταιρίες -εργολάβοι και οι Τούρκοι εργάτες. Έμειναν μόνο Ρώσοι, που μετατρέπουν το εργοστάσιο σε κάτι που μοιάζει με ρωσική πυρηνική βάση.
 
Σαν αποτέλεσμα πρώτο: 
 
Ο Ερντογάν τώρα θέλει κολλητηλίκια με τον Άσαντ στην Συρία, εξαγριώνοντας και Ιρανούς και Αμερικανούς. (καθόλου τυχαίες οι ψιλοσυγκρούσεις Αρμενίας -Αζερμπαιζάν και Κιργιζιας- Τατζικιστάν στον απόηχο). Λέμε για τον δικό μας τον προκομένο ότι καταφέρνει να τους εξαγριώσει όλους, αλλά και ο συνέταιρος του στην Άγκυρα δεν πάει καθόλου πίσω. (Ο Καϊρίδης&co, το ΕΛΙΑΝΕΠ του Σημιτισταν και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις εδώ, ψάχνουν τώρα εναγωνίως για νέο σχετικό αφήγημα. Το "συνεκμετάλλευση" δεν δουλεύει).
 
Γενικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε περί αυτών...(σχετικά με το τι παίζει στο Ακουγιου, early warning από εμάς   ΕΔΩ )
 
🔸Ο Πάπας διέταξε να μεταφερθούν ΌΛΑ τα χρήματα της Καθολικής εκκλησίας (γύρω στα 6δισ€) και των συνδεδεμένων ιδρυμάτων και εταιριών (άλλα 64δισ περίπου) από όλο τον κόσμο στην Τράπεζα του Βατικανού μέχρι τις 30/9, αναλαμβάνοντας και ο ίδιος τα χρέη του αντίστοιχου Στουρνάρα (ΕΔΩ)
 
Τι φοβάται;;
 
Όχι παντός εκείνη την Ντόρα, που έχει κηρύξει πόλεμο με την λογική, προσπαθώντας να πείσει τον θείο Σαμ ότι "δεν είμαστε όλοι ίδιοι". Στην οικογένεια βεβαίως βεβαίως. Ίσως κάποιος από "εκεί ψηλά" του σφύριξε για τίποτα τραπεζικές καταρρεύσεις και λαμβάνει μέτρα για τον χειμώνα. Καυστήρες στο Βατικανό υπάρχουν...
 
🔸Στο πρωτοσέλιδο του Ντοκουμέντο παίζει αυτό το ΣΚ η είδηση για έναν Τουρκοκύπριο μαφιόζο, που ο Άδωνις τον βάφτισε Έλληνα, και που κάνει πλυντήριο στην Μύκονο για τον Πούτιν και τον Ερντογάν (τουλάχιστον).
 
Είχε γραφτεί σχετικά στα ψιλά αυτού του ιστολογίου  πριν 2 μήνες (ΕΔΩ..Να με παρακολουθείς ρε Βαξεβάνη 🤪.) αλλά ίσως πάλι κοιτούσες την Γιαδικιάρογλου.
 
Στα τουρκικά η μάντρα λέγεται duvar...
 
Την καλημέρα μου στους/στις μη χαζεύοντες μόνο κατά εκεί που του δείχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: