ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Πουλάνε φτηνή ελπίδα για ψήφο. Τίποτα παραπάνω.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όχι μανταμίτσα τα λες λάθος.!! Δεν φτάνει η αύξηση μισθών.

Η αύξηση μισθών επιβαρύνει από μόνη της την παραγωγή άσχετα αν κάνει λίγο καλό στην κατανάλωση. Αλλά η ανάπτυξη είναι πρωτίστως παραγωγή και εξαγωγές. Άρα χρειάζεται μείωση φορολογίας και ουσιαστικά επενδυτικά κίνητρα.
 
Αλλά επειδή δεν μπορείς να κάνεις τις επενδύσεις ανταγωνιστικές αφού η μείωση μόνο της φορολογίας θα εξισορροπήσει την αύξηση μισθών, μη έχοντας ανταγωνιστικό νόμισμα ή και απόθεμα να απορροφήσεις τις μειώσεις εσόδων του δημόσιου ταμείου ώστε να πληρώνεις μισθούς συντάξεις κοινωνικές παροχές, δόσεις δανείων μέχρι η μηχανή να αρχίσει να δουλεύει και να παράγει στα επόμενα 10-15 χρόνια άρα θα κάνεις μια τρύπα στο νερό.
 
Αυταπάτες μέχρι την τελική χρεωκοπία. Ρε τι στόκοι είναι αυτοί;; Και από αυτούς περιμένουν κάποιοι να συναγωνιστούν αύριο παραγωγικά την Τουρκία. Να μην μιλήσω για την Κίνα. Πουλάνε φτηνή ελπίδα για ψήφο. Τίποτα παραπάνω.
 
Μια  λύση θεωρητικά πάντα θα ήταν η έκδοση σμπληρωματικού νομίσματος τύπου Βerliner αναγκαστικά συνδεδεμένο με χαμηλότερη ισοτιμία με το ευρώ για τις εσωτερικές συναλαγές και επενδύσεις. Το ευρώ θα το εισάγουν με εξαγωγές και θα το κρατούν μόνο για εισαγωγές. Τότε κάτι μπορεί να γίνει.
 
Δημιουργείς μια "τουρκική λίρα " που εσύ ορίζεις την ισοτιμία της στο εσωτερικό της ανάλογα με τον πληθωρισμό που εσύ θέλεις και την ανεβοκατεβάζειςς όπως θες χωρίς πιέσεις από τις διεθνείς αγορές.Όλο το μυστικό είναι στο Ι.Τ.Σ να εισάγεις με κάποιον τρόπο περισσότερα ευρώ από όσα εξάγεις. Έχεις περισσότερα συμπληρωματικά από ότι ευρώ; Μειώνεις ισοτιμία μονομερώς. Έχεις περισσότερα ευρώ από συμπληρωματικά αυξάνεις ισοτιμία. Στην πράξη γίνεται Το συμπληρωματικό επιτρέπεται στην ΕΖ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιους είναι ο καλύτερος για να κυβερνήσει τη χώρα;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Κανένας δεν καλύτερος η κατάλληλος για να κυβερνήσει την χώρα. Ακόμα και αυτοί που θέλουν να μπουν στην Βουλή δεν αξίζουν μια.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω κ.Λύκαστρε.
Όλοι για τα μπαζα ή για καταναγκαστικά έργα
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ