ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΝΟΝΤΑΣ "ΤΑΜΕΙΟ" ΜΕΤA ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΚΑΝΟΝΤΑΣ "ΤΑΜΕΙΟ" ΜΕΤA ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 

Όπως αναμενόταν, η τεχνολογική και οργανωτική καθυστέρηση του Θείου Σαμ σε κρίσιμες τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (5G, Blockchain, AI, κλπ) θα οδηγούσε την νέα διακυβέρνηση υπό τον Μπάιντεν να κάνει damage control της 4ετους διακυβέρνησης Τράμπ. 
 
Σε αυτήν, οι μυωπικοί βιομηχανικοί εθνοαπομονωτισμοί του Τραμπ, σε συνδυασμό και με το που αφέθηκε το νεοφιλελε δόγμα να κυριαρχεί ανεξέλεγκτα ως καζινοκαπιταλισμός πάνω από την πραγματική οικονομία και την πολιτική, "τελείωσαν" την κυριαρχία του δολαρίου ως του μοναδικού παγκόσμιου νομίσματος! 
 
Έτσι, εντός αυτού του "αμυντικού" παιγνίου για τις ΗΠΑ, δεν δίστασε να γίνει πάλι πολύ επιθετική και ριψοκίνδυνη διακινδυνεύοντας και μια παγκόσμιου επιπέδου οικονομική κατάρρευση. 
 
Το βλέπουμε τώρα μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, που είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης καραμπόλας λαθών και αναγκαστικών επιλογών της Δύσης ως προς το πιο πάνω στρατηγικό της μειονέκτημα. Οι οικονομικές κυρώσεις (και η κήρυξη της Ρωσίας σε κατάσταση χρεοκοπίας-στάσης πληρωμών) όμως, καμία σχέση δεν θα έχει, ως προς τα αποτελέσματα της με ότι έγινε εδώ, για να τους στείλουμε κανένα Λαφαζάνη, ξερωγώ, να τους τυπώσει χρήμα.
 
Όλα δείχνουν ότι η αναπόφευκτη στροφή της Ρωσίας προς την (τις) οικονομική ζώνη της Ασίας ΔΕΝ θα την οδηγήσει σε αφανισμό. Ήδη τα ενεργειακά της αποθέματα κατευθύνονται προς τα εκεί, οι Τράπεζες συνδέονται με το Κινεζικό SWIFT για διενέργεια συναλλαγών χωρίς τον έλεγχο του Θείου Σαμ, περιφερειακές χώρες όπως το Ιραν και η Τουρκία σπεύδουν να εμπλακούν και στο ψηφιακό κρυπτο-ρούβλι, αυτό που ετοιμάζεται καθ εικόνα και κατ' ομοίωση του κινεζικού e-γουαν για να παίξει τον ρόλο του το ηλεκτρονικό παγκόσμιο εμπόριο στο διαδίκτυο. Ήδη δημιουργήθηκε το καρτέλ φυσικού αερίου Ρωσιας-Ιραν-Καταρ και το αντίστοιχο πετρελαϊκό του OPEC δείχνει προθέσεις συνεργασίας μαζί του.
 
✔️Το πρώτο αποτέλεσμα, κάνοντας ταμείο: το 40% των παγκόσμιων συναλλαγών έτσι γίνονται χωρίς το δολάριο. 
 
Οπότε είναι εύλογο το ερώτημα:
 
Μα ντιπ ηλίθιοι είναι οι Αμερικάνοι και δεν τα ξέρουν όλα αυτά και τα ξέρεις εσύ και μας τα λες μέσα από τα σεντόνια σου, εξυπνάκια;;
 
Ηλίθιοι δεν είναι καθόλου! (δες την περσινή έκθεση του Κογκρέσου τους σχετικά με αυτό). Ίσα ίσα είναι πολύ πρακτικοί άνθρωποι και σχεδιάζουν με ορίζοντα 10ετίας σε ότι κάνουν (οι Κινέζοι κάνουν το ίδιο με ορίζοντα 50-ετίας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). 
 
Τι ακολουθεί λοιπόν για να είναι τόσο ριψοκίνδυνοι "χαρίζοντας" μία μεγάλη δύναμη, ενεργειακά και στρατιωτικά, στον μέγα στρατηγικό τους αντίπαλο την Κίνα, όπως το λένε συνέχεια, αποκόπτοντας τον από οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας και ενσωμάτωσης στην αρχιτεκτονική (λέμε τώρα...) της ΕΕ;;
 
Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι όλη αυτή η "μανούβρα" διευκολύνει τον δεύτερο στόχο της στρατηγικής Global Reset που συμφωνήθηκε στο Νταβός και στην σύνοδο των G7 στην Κορνουάλη πέρσι το καλοκαίρι:
 
Της καταστροφής περισσευούμενου κεφαλαίου , κυρίως αυτό που συσσωρεύεται στις "αγορές" με την μορφή τοξικών τραπεζικών προϊόντων, ως παραπροϊόντων των δανείων που δημιουργούν νέο χρήμα, και που σήμερα έχουν φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 21 παγκόσμια ΑΕΠ. Και η δημιουργία ενός νέου "ενάρατου" κύκλου ανάπτυξης του καπιταλισμού με νέο δανεισμό για να τα κάνουμε όλα "Πράσινη Ανάπτυξη", λέει.
 
Κοινώς Κούγκι!
 
Δείγματα γραφής (κάνοντας μέχρι τώρα "ταμείο"):
 
🔸Το πρώτο θύμα το ευρώ. Αυτοκαταστραφηκε οικειοθελώς ελλείψει κάποιας στρατηγικής βάθους της νεοφιλελέ μυωπικής ηγεσίας των χρηματοπιστωτικών διευθυντηρίων της. Καμία έκπληξη ως προς την ανάλυση που προηγήθηκε από εμάς εδώ και καιρό.
 
🔸Η Ρωσία, έπαιξε ως δεύτερος παίκτης σε εκείνη την παρτίδα "πρέφας" που αναλύθηκε από εδώ πέρσι τον Δεκέμβρη, π.Ο. (προ Ουκρανικού) με "παίκτη στην μέση" την ΕΕ. Πάνε όλα της τα καπίκια.
 
Και αφού έπαιξε ως έπρεπε, μπορεί τώρα ο Πούτιν να αποσυρθεί ησύχως στα έργα του στην ανατολή, με το γόητρο της Ρωσίας άθικτο! Δεν το λες και λίγο τις τέσσερις επαρχίες των ρωσσόφωνων της Ουκρανίας να φτιάχνουν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στα δυτικά σύνορα της ζώνης του αντι-δολαρίου, έχοντας ήδη μεταφέρει τα σύνορα της Ασίας 7.000χιλιομετρα δυτικότερα, μέχρι και την Λευκορωσία.

🔸Η Λατινική Αμερική ετοιμάζει δικό της ψηφιακό νόμισμα προς αντικατάσταση του δολαρίου στο διακρατικό εμπόριο των χωρών από το Μεξικό μέχρι την Γη του Πυρός. Όλοι αναμένουν τώρα την νίκη Λούλα στην Βραζιλία για την έναρξη και αυτού του project, που όλα δείχνουν ότι θα έχει το support της Ινδίας .

🔸Ο πληθωρισμός παντού σε διψήφια νούμερα εξ αιτίας της ενέργειας. Λίγο τον τιθασεύσουν τα συνήθη μέτρα των Κεντρικών Τραπεζών με τις αυξήσεις επιτοκίων. Το μόνο που πετυχαίνουν τώρα είναι να καταστρέφουν παραγωγικό κεφάλαιο πιο γρήγορα. Το άλλο κεφάλαιο, το γκρι που κινεί τον καζινοκαπιταλισμό, κάνει ακόμη ράλι εξαγορών. Παγίων κυρίως, μέσα από "κόκκινα δάνεια", παλιά και νέας εσοδείας-πλεον από μεγάλες εταιρίες της Δυτικής Ευρώπης και κάτι real estate της Κίνας. Μικρά ελεγχόμενα Κούγκι παντού...
 
🔸Ή πανδημία, η παρελκόμενη κρίση των logistics και της παραγωγής που ακολούθησε και η ενεργειακή κρίση, που προηγήθηκε του Ουκρανικού, βοήθησαν ακριβώς αυτό το σχέδιο. Ελεγχόμενα Κούγκι με δόσεις παντού. 
 
Το ίδιο επιδιώκει και η άλλη "μεγάλη ιδέα", της ψηφιοποίηση των πάντων. Μόνο που ως προς αυτό η συνταγή των G7 είχε αστοχία! Κανείς δεν πήρε στα σοβαρά την διαδικασία δημιουργίας "νέου τύπου χρήματος" που αναπτύσσεται επί των συναλλαγών στο επόμενο Internet, το web3.0. 
 
Οι τεχνολογικές εξελίξεις, που δεν κατάφεραν οι σημερινοί γίγαντες του διαδικτύου να σταματήσουν με εξαγορές κλπ είναι αυτές που "τελειώνουν" το τραπεζικό σύστημα όπως το ξέραμε και ροκανίζουν την ισχύ των εθνικών κρατών σε ρόλο μόνο επόπτη κανόνων εφαρμογής κάποιου Digital Act και εποπτείας των διαδρομών του μαύρου χρήματος. Καθόλου τυχαίο η χθεσινή έκκληση του IMF για κάποιας μορφής παγκόσμια ρύθμιση αυτών των "χρηματαγορών" νέου τύπου τώρα. Το θέμα είναι ποιός το ακούει το IMF τώρα...
 
Η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία, που αυτά τα γνωρίζουν, ετοιμάζονται γι' αυτή την επόμενη εποχή, αλλά κάνουν τώρα ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος. Κατασκευάζουν τα ψηφιακά τους κρυπτονομίσματα από τις Τράπεζες τους, ως ρέπλικες των κλασικών. Η τέλεια παγίδα! 
 
Θα εξαφανιστούν μαζί με τα άλλα όταν αποφασίσει ο Θείος να πατήσει το κουμπί Global Reset και να τα κάνει όλα τελείως Κούγκι.
 
Πότε;;
 
Όταν έχει αποκτήσει και η Αμερικανική Οικονομία αρκετά σε όγκο μέσα ψηφιακών πληρωμών, από αυτά που φτιάχνει τώρα πυρετωδώς η Amazon, o Μουσκ και οι λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις" της από εδώ ολιγαρχίας ή αν δει το δολάριο να χάνει και άλλο από την ισχύ επιβολής του ως "πυρηνικό όπλο" εξαγωγής οικονομικών προβλημάτων των ΗΠΑ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, δηλαδή της πολιτικής επιβολής ισχύος!
 
Έτσι ευελπιστεί ο θείος Σαμ να ξανα- κυριαρχήσει όπως στην περίοδο 1971-2021 μέσω ενός νεοφιλελευθερισμού ver2.0 που ελπίζει να κυριαρχήσει πάλι, ως ενάρετος και καθαρός!
🔸Τι κέρδισε έτσι ο "επισπεύδων" τώρα θείος Σαμ από όλα αυτά;;
 
✔️Χρόνο!
 
Αυτός είναι που βρίσκεται πλέον σε μεγάλο έλλειμμα για να ολοκληρωθεί ότι αποφασίστηκε στην Κορνουάλη τον Ιούνιο του 21.
 
Τούτων λεχθέντων, το μέγα ερώτημα παραμένει:
 
Τι καταλαβαίνει απ' όλα αυτά η καθ' ημάς (αλλά και η παγκόσμια) αντίσταση, για να παρέμβει ΤΩΡΑ ανάλογα με πρακτικές λύσεις και νέες ιδέες από τα κάτω, βάζοντας τις κοινωνίες και τις συλλογικότητες τους επιτέλους σε αυτό το "παίγνιο", ορίζοντας έτσι και τα πλαίσια για ειρήνη, ανάπτυξη, περιβάλλον κλπ;; Αν καταλαβαίνει κάτι διαφορετικό, ας το πει να το ακούσουμε όλοι αντιτείνοντας επιχειρήματα που να καταρρίπτουν όλα τα πιο πάνω ως λογικές υποθέσεις.
 
Με καλαφατίσματα και μερεμέτια του τύπου "να διορθώσουμε λίγο το σύμφωνο σταθερότητας, να κάνουμε μια-δυο τράπεζες κρατικές και να μοιράσουμε τα κορονοϊοπακέτα πιο δίκαια", ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Τελεία, παύλα and don't waste my time.
 
Πως αλλιώς θες να τα ξαναγράψω αυτά, μάλλιασε ο στόμας μου να πληκτρολογώ όλα τα ίδια και τα ίδια, κάνοντας τώρα "ταμείο" πεπραγμένων;;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ όπως πάντα!

¨Θα εξαφανιστούν μαζί με τα άλλα όταν αποφασίσει ο Θείος να πατήσει το κουμπί Global Reset και να τα κάνει όλα τελείως Κούγκι.
¨
Ποια η συνέχεια μετά το τελείως κουγκι?
Γιατί να γίνουν όλα τελείως κουγκι;
Ποιος και τι θα κερδίσει από αυτό;

Μμ. είπε...



Δίνε σεντονιακό πόνο Λυκ.!
Και δεν μάλλιασε η γλώσσα σου μόνο. μαλλιά κουβάρια είναι ούτως ή άλλως,
και τα παγκόσμια πράγματα.