ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

"Μείζον εξοπλιστικό θέμα" οι ψαροτράτες - Ρίο Μάρε, οι LCS (Μίμης)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

"Μείζον εξοπλιστικό θέμα" οι ψαροτράτες - Ρίο Μάρε, οι LCS. Τα ύστερα του κόσμου δηλαδή. Παίζει να έχουν χεστεί (απ' τη χαρά τους) πάνω τους οι Τούρκοι με τέτοια εξοπλιστική κίνηση. Ήδη έχουν βάλει μπρος τα ρυμουλκά να μας συνδράμουν. Αυτή τη φορά πάνε με χαμηλά την μπάλα, σου λένε "αφού δεν μπορούμε να πείσουμε ότι τα πλοία δεν είναι καταστροφή, ας προσποιηθούμε ότι δεν υπάρχουν". Όλως περιέργως με αυτήν την προσαρμογή βλέπουμε διανοητικές ικανότητες επεξεργασίας δεδομένων που αρμόζουν σε homines sapientes.

Είπαμε ο κίνδυνος είναι εδώ. Εάν δεν τις δούμε όλες να πηγαίνουν Ουκρανία και Ταϊβάν ή να γίνονται κατσαρόλες, το ΠΝ κινδυνεύει. Βέβαια είμαστε υπέρ ενός ΠΝ όπως το ξέρουμε και το αγαπήσαμε, όχι υπέρ μιας διευρυμένης “Ακτοφυλακής”.

Για πολλοστή φορά, οι τύποι που έγραφαν μανιωδώς για τον Μίμη τολμούν να αναφέρουν την λέξη ακτοφυλακή. Ντροπή. Κλαίγονται ότι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά κάναν πάρτυ για τα F35 που θα πάρουμε από τον θείο, δίνοντας 4δις για 20 αεροπλάνα, ενώ ήδη η ΠΑ τρέχει την αναβάθμιση των F16 και γίνεται αγώνας για την επαναφορά των mirage και την ένταξη των rafale. Είμαστε ανόητοι για αυτούς που λέμε να πάει πιο πίσω το πρόγραμμα των F35 μπας και πέσει χρήμα στους άλλους 2 κλάδους των ΕΔ. 

Δεν μπορείς να φαντασιώνεσαι blue water navy με μόλις 5δις και μεταχειρισμένα  σαπάκια από τους γιάνκηδες. Ρεαλισμός μάλλον δεν διακατέχει ούτε τους ιστορικούς, ούτε τον Φλώρο (αν ισχύουν τα δημοσιεύματα) που φαντασιώνεται LCS και αποβατικά 40 ετών ενώ ο στόλος θα θυμίζει μουσείο σε λίγο καιρό. Ας μας πουν αν κατέβαινε με πρόγραμμα 9-10δις το ΠΝ αντί του 5,5δις τι ανανέωση θα είχαμε και τι τρύπες θα έκλεινε. Βέβαια κακά τα ψέματα ούτε αυτά δεν φτάνουν να καλυφθεί το κενό 20 ετών πλήρης απαξίωσης από όλες τις κυβερνήσεις για να μην κρυβόμαστε. Αυτά τα λίγα προς σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: