ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Μπούκοβο κόντρα στο "Μπούκωνε Πέτσα"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μπούκοβο κόντρα στο "Μπούκωνε Πέτσα"

🔸Στην 1η βιομηχανική επανάσταση του ατμού από κάρβουνο ζεσταινόμασταν με μια κουταλιά μπούκοβο καίγοντας ξύλα γιατί ήταν ακριβό το κάρβουνο.
 
🔸Στην 2η του πετρελαίου, των κινητήρων εσωτερικής καύσης και του εξηλεκτρισμού, ζεσταινόμασταν με κάρβουνο γιατί ήταν ακριβό το πετρέλαιο.
 
🔸Στην 3η των προσωπικών υπολογιστών και του ίντερνετ ζεσταθήκαμε από το φυσικό αέριο, αφού είδαμε ότι το πετρέλαιο ήταν βρώμικο.
 
🔸Στην 4η βιομηχανική επανάσταση των ρομπότ, του internet of θινγκς και των ηλεκτρικών τουτού να ζεσταινόμαστε, λέει, πάλι με μπούκοβο και ξύλα, γιατί είναι και θα είναι ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα από τις "δωρεάν" πηγές καθαρής ενέργειας και τις γενναίες επιδοτήσεις των ημετέρων, που τώρα τις μπουκώνει ένα σοφιστικέ νεοφιλελέ σύστημα "Πέτσα",για να μην καταρρεύσουν.
 
Αυτό δεν το λες προσαρμογή, πείτε του Πέτσα, αλλά "ο κύκλος του μπούκοβου"
 
Όταν υπογράφτηκε η συμφωνία με την κουτσουρεμενη ΑΟΖ με την Αίγυπτο, χαρίσαμε στους Αιγυπτίους κοίτασμα φυσικού αερίου αξίας (το 20) 96δισ $.!!!!  Παραχωρήθηκε το 17,5% του κοιτάσματος Ηρόδοτος στην Αίγυπτο. 
 
Πόσο δύσκολο ήταν αυτή η δωρεά να συνοδευτεί από την υποχρέωση προμήθειας από την Αίγυπτο LNG, σε περιόδους κρίσεις, σε τιμές που το διαθέτει στην εσωτερική του αγορά? (16-20ευρω η MWh), οεο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: