ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μερος Β΄(5 )

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μερος Β΄(5 ) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 

1)  Αξιώματα, τιμαί και πλούτη συνδέονται με πολλή αδικία, σκλαβιά κι απανθρωπιά που βρωμίζουν την ανθρώπινη ψυχή.  Οι άνθρωποι όμως εστιάζουν, θαυμάζοντες αλόγιστα, στην φαινομενική λάμψι των πραγμάτων και όχι στο ουσιαστικό των βάθος όπου κατοικεί η οδυνηρά αλήθεια των.

2) Άπειροι όντες του κακού οι πολλοί δεν υποψιάζονται ότι όλα αυτά αυτά εκεί ψηλά, σχεδόν εξ ολοκλήρου, αποκτώνται και διατηρούνται με τον κακό, τον  απάνθρωπο και ψυχοκτόνο, τρόπο.

3) Και τί αν είναι εκείνοι επιφανείς και περίβλεπτοι; Είναι αφύσικα προγραμματισμένοι. Όσο πιο ψηλά τόσο πιο στρατευμένοι, αποψυχωμένοι, απανθρωποποιημένοι. Ουδείς λογικός και φρόνιμος τα ζηλεύει, ούτε και πρέπει, αυτά.    

4)  Δέον  τον άνθρωπον πρωτίστως αποκτήσαι πείραν και γνώσιν του κακού. Έτσι θα εκτιμήσει δεόντως τα ουράνια ανεκτίμητα δώρα της απλότητος και φυσικότητος. Αυτά που αποτελούν την ηθική αστείρευτο πηγή της ευδαιμονίας, αρμονίας και ειρήνης της ψυχής.  

5)  Εκεί ψηλά στην ιεραρχία και την στράτευσι του προγραμματισμού γίνεσαι, ασυνείδητα σχεδόν και βαθμηδόν, συνεργάτης της ύβρεως. Κατ’ ανάγκην θα υπερβής τις κόκκινες γραμμές  του ανθρωπισμού ών πέραν δεν υπάρχει επιστροφή και συγχώρεσι.

6) Διότι το κυνήγι και η διατήρησι της εξουσίας και της δυνάμεως μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε θηρίο. Και το θηρίο νομοτελειακά δεν θα ξαναγίνη πάλι ποτέ άνθρωπος. Αυτή είναι η αιώνια αυτοκαταδίκη του.

7) Ο δημιουργός αναγνωρίζει και συγχωρεί μόνο τα δημιουργήματά του όπως και τον άνθρωπο αλλά  όχι τερατογενέσεις, λυκανθρώπους και ερπετανθρώπους. Δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα ούτε και πρόθεσι.

8) Γι αυτό το επιδιώκειν τα λιγότερα και δικαιότερα είναι η πιο δικαία, σωστή και αυτοσωτήριος επιλογή του ανθρώπου. Είναι δείγμα ηθικής και πνευματικής υγείας που κάνει πέρα κάθε γιατρό σωτήρα και την σωτηρία του;


9) Ήξεραν λοιπόν τί έλεγαν οι παλαιοί που δεν μιλούσαν για σωτηρία της ψυχής αλλά για φιλοσοφική κάθαρσι. Κάθαρσις δε ψυχής δεν επέρχεται ως δια θρησκευτικής μαγείας αλλά μόνο δια της αυτογνωσίας, ανθρωπογνωσίας και θεογνωσίας. Θρησκευτικοί τσαρλατάνοι σωτήρες στην άκρη.

10) Οι απλοί και αγνοί άνθρωποι ζούνε το πλείστον στην παχυλή άγνοια. Δεν έχουν πεισθή για  τον αμύθητο ουράνιο πλούτο και θεό που κρύβουν μέσα τους. Ζηλεύουν και μακαρίζουν εκεί έξω τους ολέθριους πειρασμούς, πλούτη, λάμψι εξουσίας , τιμές και αξιώματα έτοιμοι και πρόθυμοι ανταλλάξαι τα δικά των ¨χρύσεα αντί χαλκέων.’¨

11)  Γι αυτό επιβάλλεται επειγόντως το μαθείν μας ελευθέρως, ανθρωπίνως και κατά φύσιν ζην. Εκτός δηλαδή παντός κακοβούλου εξουσιαστικού προγραμματισμού. Φωτεινό γενόμενοι ούτω παράδειγμα τοις πάσιν. Ελληνικού ήθους και έθνους γαρ ίδιον τούτο: το κατακτάν τα έθνη ειρηνικώς δια του πνευματοδοτείν και απελευθερούν αυτά.

12) Πόσο, αλήθεια, πιο δυνατοί κι αυτάρκεις, πιο ανώτεροι και καταξιωμένοι θα ένιωθαν οι καλοπροαίρετοι, είχαν εκπαιδευθη θεωρείν τα ολίγα δικά των ουράνια ευλογία και τα πολλά των ολίγων  κατάρα; Πόσο λιγότερη ματαιοδοξία, φθόνος, μίσος και ανταγωνισμός και έτσι πιο πολλή αγάπη και ειρήνη θα υπήρχε στον κόσμος μας;    

13)  Τι υπάρχει στην κορυφή;  Πλήξις, διαστροφή  και ανθρωποφαγία υπάρχει εκεί για όσους δεν έμαθαν αναζητάν το βαθύτερο νόημα και την πληρότητα του ζην στην πνευματικότητα αλλά μόνο στον πλούτο, την δύναμι και την εκμετάλλευσι των αδυνάτων.   

14) Γεννώμεθα σ’ ένα κόσμο εχθρικό, βίαιο, άπονο και εγκληματικό όπου το καλό μόνο ως του κακού πρόσχημα και δόλωμα υπάρχει. Και σε μια Ελλάδα χιλιοπροδομένη, κατακερματισμένη και καταληστευομένη.  Ναι, ο πόνος ο ελληνικός πόνος ενέχει μια βαρειά ποινή αλλά και ένα εξαγνιστικό προμηθεϊκό μεγαλείο.     

15) Ζητείται νέος Ηρακλής του εκκαθαρίσσαι την πανεπιστημιακήν κόπρον του Αυγείου. Την τρομοκρατικήν συμμορίαν ήτις εποίησε τον οίκον των Μουσών αναρχοδημοκρατικόν πορνείον. Αυτό θα σημάνη και την αρχήν της ελληνικής πολιτικοκοινωνικής και εκπαιδευτικής απελευθερώσεως.

16) Αναζητείται και ο υγιώς πατριωτικός, ο ασυμβίβαστος και αναμορφωτικός πολιτικός φορεύς, ο αντάξιος της ιστορίας των  Ελλήνων.  Ίνα αποβή και πάλιν η ιερά πατρίς των πατρίδων ο οδηγικός ηθικοπνευματικός φάρος της βαρέως νοσούσης και χειμαζομένης ανθρωπότητος.     

17) Για την ώρα πάντως, τα πιο πειθήνια πιστά κομματόσκυλα είναι οι πνευματικοί επαρχιώται, οι εκπαιδευτικοί θεολόγοι και οι οργανωμένοι κνίται. Εξ απαλών ονύχων εθελόδουλοι, βουτηγμένοι στον προγραματισμό του συστήματος των πλανητικών σκοτεινών επικυριάρχων.

18) Κι σκόμα αυτοί οι θλιβεροί ρασοφόροι που καταγγέλλουν και αποκηρύσσουν ως σατανικό τον εξουσιαστικό προγραμματισμό όντες οι ίδιοι βουτηγμένοι ως το λαιμό στον πιο σκληρό πυρήνα του, τον θρησκευτικό. Η ωξύμωρος παράνοια σ’ όλο της το μεγαλείο. Επειδή προγραμματισμός σημαίνει ύβρις και ύβρις βιασμός, σκλαβιά και φυλακή.    

19) Ας είναι. Οι ολίγοι και  ο θεός της Ελλάδος έσωζαν ανέκαθεν την πατρίδα των θεών.  Γιατί αν χαθή ο Έλλην, θα πεθάνη η αλήθεια. και αν πεθάνει η αλήθεια θα πεθάνη κι ο θεός της ζωής. Αλλά αυτό δεν θα γίνη ποτέ.

20) Αυτός ο ιερός τόπυς, νους και καρδία της ανθρωπότητος, δεν θα παύση ποτέ να γεννά αλήθεια, κάλλος, ελευθερία, Απολλώνειες φωτεινές συνειδήσεις.       

Δεν υπάρχουν σχόλια: