ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Καταρχάς παπάρες τον πόλεμο θα τον εξελίξουμε στο πεδίο που εμείς θέλουμε.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πάλι διάβασα κάποιες "έγκριτες" πίπες για το ΠΝ που θα κληθεί να πολεμήσει στην Αν. Μεσόγειο, αλλά δεν θα μπορεί να ρίξει exocet, γιατί θα υπάρχουν και εμπορικά πλοία στην περιοχή και μπορεί να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες, και έτσι θα αναγκαστεί να πλησιάσει κοντά στον τουρκικό στόλο για να ρίχνει με τα πυροβόλα. Γράφτηκαν και κάτι μαλακίες πως ο πόλεμος δεν γίνεται με super vita και τα διδάγματα του Μιαούλη, αλλά με Αβέρωφ. Καταρχάς παπάρες τον πόλεμο θα τον εξελίξουμε στο πεδίο που εμείς θέλουμε. 

Εάν κρίνουμε Αιγαίο, τότε Αιγαίο, αν κρίνουμε Αν.Μεσόγειο, τότε εκεί, αν κρίνουμε και στα δύο, τότε και στα δύο. Δεύτερον οι Τούρκοι θυμούνται καλά τι έπαθαν απ' τον Μιαούλη, γι' αυτό φτιάχνουν Ulaq, την στιγμή που η κυβερνησάρα μας ξύνει τα αρχίδια της και δεν αποδεσμεύει επιπλέον κονδύλια, ούτε για τα εγχώρια UAV. Εάν βγουν 200 ulaq μαζί με 300 tb2 - akinci, να δω με τι πλοίο θα αντιμετωπιστούν. Μην ακούσω μαλακίες για kidd, tico και Arleigh Berk. Όπως τα αεροπλάνα αντιμετωπίζονται από αεροπλάνα, έτσι και τα μη επανδρωμένα αντιμετωπίζονται από μη επανδρωμένα.

Συνεπώς στον επερχόμενο πόλεμο θα χρειαστούμε και Μιαούλη και Αβέρωφ. Τρίτον δεν είμαστε ιππότες να καβαλάμε τα άλογα και να κάνουμε κονταρομαχίες το 2022. Έτσι και το ναυτικό δεν θα πολεμήσει μόνο με πυροβόλα, θα ρίξει και exocet ακόμα και αν ρισκάρει παράπλευρες απώλειες.Επειδή όμως το ΠΝ δεν θέλει τα ρίσκα προσπαθούσε εδώ και δεκαετίες να πάρει κάτι αξιόλογο και να μην φτάσει στο σημείο να αγοράσει μεταχειρισμένο tico- moskva με απαρχαιωμένο ραντάρ. 

Επίσης το ΠΝ δεν το ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή κανένα LSD και κανένα Mistral γιατί πολύ απλά αυτά τα μεταξωτά βρακιά είναι για επιδέξιους κώλους και εμείς καλά καλά δεν έχουμε φρεγάτες. Άρα τα αμφίβια είναι ένας καταστροφικός πλεονασμός, επιπέδου του να αγοράζαμε f35 χωρίς να αναβαθμίσουμε τα f16 σε blk 70.

Τέταρτον και σημαντικότερο. Το ΠΝ δεν κρατά στα χέρια του τη μοίρα της Ελλάδας και των θαλασσών μας, γιατί πολύ απλά οι πολιτικοί κρατούν στα χέρια τους τον προϋπολογισμό του ΠΝ. Άρα το ΠΝ δεν φέρει ευθύνες για την κατάσταση του, αλλά κυβερνήσεις όπως η ΝΔ, το Πασοκ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα η ΝΔ που κυβερνά απ' το 2019 ήθελε να βάλει τις φρεγάτες, με τις ενδιάμεσες λύσεις και τα ναυπηγεία όλα σε ένα τσουβάλι. Το αποτέλεσμα; Καμία ενδιάμεση λύση, καμία επίλυση στο θέμα των ναυπηγείων, παρά μόνο κουτσουρεμενη αγορά φρεγατών που έπρεπε τουλάχιστον να  είχαν παραγγελθεί 6 FDI, αλλά κάποιοι υπουργοί είχαν άλλα σχέδια, με την ανοχή βέβαια του αφεντικού. Και οι μήνες περνούσαν, τα χρόνια περνούσαν και το ναυτικό γερνούσε. Χάθηκε τόσος χρόνος από "δεξιά" κυβέρνηση για την LM και τα ναυπηγεία.

Και αντί να μάθει το μάθημα της συνεχίζει τα ίδια λάθη. Βάζει και τις κορβέτες μαζί με τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Αποτέλεσμα;; Η ενεργειακή κρίση σαρώνει τα πάντα με τον πληθωρισμό και πλέον κινδυνεύουν και οι αγαπημένες κορβέτες τις κυβέρνησης, οι doha, και τώρα μιλάνε για αναβάθμιση των meko. Των meko. Που δεν τους έχουν βάλει εδώ και 30 χρόνια ούτε αρωματικό στις τουαλέτες. Σαν να πηγαίνεις μια 70χρονη να κάνει μπότοξ και να βάλει βυζιά. Μιλάμε για μαλάκες. Μιλάμε για δίποδα και αυτοί οι μαλάκες εξέταζαν με τους Αμερικάνους αγορά ticonderoga.

Να σου πασάρουν δηλαδή οι Αμερικανοί, το αμερικανικό moskva* ηλικίας 30+ χρόνων, όπως οι meko δηλαδή, να πρέπει να συντηρείς ένα πλοίο θεριό, με ξεπερασμένο ραντάρ, άλλα πολλά κελιά (παραπάνω απ' τα μισά άδεια). Ποιοι λοιπόν κυβερνούν εδώ και 4 χρόνια και το παίζουν δεξιοί (Δεν ασχολούμαι καν με τους Ζαιους); ΝΔ. Τι έκανε η ΝΔ για το ναυτικό;; Το καθυστέρησε και του αγόρασε έπειτα από 20 χρόνια μόνο 3 μονάδες με τα χίλια ζόρια, επειδή η μόντα πήγαινε στον αμερικανικό παράγοντα.

Γιατί δεν φρόντισαν να βρεθούν λεφτά μέσω ομολόγων και να πούμε στους Γάλλους, πως θέλουμε τόσες φρεγάτες;; Γιατί δεν έχουμε τώρα λεφτά;; Γιατί κάποιοι μαλάκες έγραφαν για aav7, lsd, mq9 και εργασίες σε ναυστάθμους, όλα αυτά με κόστη άνω του 1 δις;;Επείγουν τα αμφίβια ή οι φρεγάτες;;

Tο Moskva βυθίστηκε από πυρά των 76mm και 127mm ώστε να μπορούμε άφοβα να φέρνουμε ρωσικό πετρέλαιο με τα τανκερς μας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: