ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

H NEA MOΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 Ασυνήθιστος στίβος μάχης. pic.twitter.com/0jE6gaUtmR

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

H NEA MOΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε ένα νέο πρόσωπο του πολέμου, ποιο καινοτόμο και διαφορετικό από αυτό που ήξεραν κάποιοι μέχρι σήμερα. 

Είναι δελεαστικό, να βλέπει κανείς τον εναέριο πόλεμο ως μάχη αεροπλάνων - πώς μπορεί να τα πάει ένα F-16 έναντι ενός μαχητικού αεροσκάφους MiG, για παράδειγμα. Στην πραγματικότητα, η πιο σημαντική πτυχή του εναέριου πολέμου στην Ουκρανία ήταν οι άμυνες, όπως οι εκτοξευτές πυραύλων και όχι τα μαχητικά αεροσκάφη. Πάνω σε φορτηγά που οι στρατιώτες μπορούν να εγκαταστήσουν, να πυροβολήσουν αεροπλάνα και στη συνέχεια να απομακρυνθούν πριν ο εχθρός μπορέσει να τους εντοπίσει στο ραντάρ και να τους πυροβολήσει.

Τα τελευταία 30 χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν συνηθίσει να αποκτούν αεροπορική υπεροχή έναντι των πεδίων μάχης και να αρνούνται στους αντιπάλους τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο. Ωστόσο, στον πόλεμο της Ουκρανίας, η Ρωσία δεν έχει αποκτήσει αεροπορική υπεροχή παρά το γεγονός ότι έχει 10 φορές μεγαλύτερη αεροπορία από αυτή της Ουκρανίας.!!

Η Ρωσία δεν έχει πιέσει το πλεονέκτημά της 10 προς 1 επειδή δεν θέλει να διακινδυνεύσει να χάσει ακριβά αεροπλάνα και πιλότους. Σε έναν μελλοντικό πόλεμο εναντίον ενός ισοδύναμου αντιπάλου, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να βρουν ότι και οι ίδιες δεν είναι πρόθυμες να αναλάβουν αυτόν τον κίνδυνο . Στην νέα μορφή του πολέμου την πρώτη θέση κατέχουν οι πύραυλοι και τα drones.Και όχι τα βομβαρδιστικά και τα μαχητικά αεροσκάφη με πλήρωμα. Αυτό το έχει αντιληφθεί η Κίνα. Και επενδύουν όλο και περισσότερο σε ασκήσεις και μαθήματα πολέμου μέσω drones.

Axel Rudi Pell - Guardian Angel


ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ


🔺️ Η διατήρηση των τιμών του πετρελαίου γύρω στα 80$ το βαρέλι (κατ' αναλογία διαμορφώνεται και η χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου).
 
Όπως φαίνεται στον πιο πάνω πίνακα, με τιμές πετρελαίου κάτω από τα 50$ οι big5 του ενεργειακού κλάδου "μπαίνουν μέσα"! Και μαζί με αυτούς και ο θείος Σαμ, που συνεχίζει να τυπώνει ανεξέλεγκτα πληθωριστικα πετροδολάρια, εξάγοντας έτσι σε όλον τον πλανήτη (στο μέρος που συνεχίζει να συναλλάσσεται με αυτά) τον εσωτερικό πληθωρισμό των ΗΠΑ.
(Σήμερα πήδηξε πάλι στα 80$ η τιμή του Μαύρου Χρυσού μετά την εκτέλεση του αρχηγού της Χαμάς ως αντίποινα για την δολοφονία αμάχων Δρουζων πολιτών του Ισραήλ στα υψίπεδα του Γκολάν πριν 4 ημέρες).
 
🔺️ Ο έλεγχος του ανταγωνιστικού δρόμου μεταφοράς ενέργειας και αγαθών από/προς την Ινδία μέχρι την ΕΕ, που ανταγωνίζεται τους αντίστοιχους δρόμους παράκαμψης του Σουεζ που αναπτύσσουν είτε οι Ρώσοι (Ιραν-Τουρκια-Κασπια-Αγ.Πετρουπολη) είτε οι Κινέζοι με τις χερσαίες διαδρομές του One Belt Road initiative.

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

  

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Εδώ και +20 χρόνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας άγνωστος πόλεμος σε όλον τον πλανήτη. Ο ηλεκτρονικός ή cyber war, ανάμεσα σε στρατούς κρατικών ή ιδιωτικών χακερς, που στοχεύουν στις πληροφοριακές και τηλεπικοινωνιακες υποδομές των αντιπάλων τους στην μετα-παγκοσμιοποιημένη μας εποχή.
 
Όλο και περισσότερο αυτές οι πληροφοριακές υποδομές γίνονται και πιο κρίσιμες και για την κανονική λειτουργία των οικονομιών αλλά και για την εξέλιξη των κλασσικών μαχών στα ορατά σημεία αντιπαράθεσης. Data Centers και υπερϋπολογιστές οι στόχοι (όπως αυτός που ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στο Λαύριο ως υποχρέωση του 3ου μνημονίου για να δουλεύουν καλύτερα τα predator....), γίνονται όπλα (αλλά και στόχοι), σε αυτόν τον ακήρυκτο πόλεμο.
 
Μέρος αυτού του πεδίου πολεμικών αντιπαραθέσεων του σε εξέλιξη ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ πολέμου, είναι και οι χθεσινές κυβερνοεπιθέσεις στα συστήματα της Microsoft και στις Ρωσικές τράπεζες, που ακολούθησαν ως αντίποινα. Όσο πιο συγκεντρωτικά τα συστήματα, τόσο ισχυρότερες (και πιο εύκολες) και οι επιθέσεις ένθεν κεκείθεν. 

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (93)


ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (93)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων)

 

Παντόπτης οφθαλμός. Αόρατος χειρ. Και η κούνια που μας κούναγε.

Χωριατιά και μιζέρια την έλεγαν Βασίλω, η ευγένεια Βασιλεία.

Αρχαίος, ευγενής, δωρικός, παραδοσιακός ίσον φασίστας κανονικός;

Με την ιδέα και μόνο θα πας διακοπές έχεις κάνει τις μισές.

Αγναντεύοντας πέρα τον Νιαγάρα. Απίστευτα ποτά και τσιγάρα.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΠΩΣ ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΙ 3,5εκ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΥΔΡΟ ΝΗΣΊ 30.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΩΣ ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΙ 3,5εκ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΥΔΡΟ ΝΗΣΊ 30.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ;;

Οι ορδές των all inclusive τουριστών, που συνεχίζουν να στοιβάζονται σε 5-6 τουριστικούς προορισμού τύπου Σαντορίνη (απ' όπου και η φετινή φώτο πιο κάτω), χαρακτηρίζεται από δύο δείκτες:
 
🔺️Και φέτος η κατά κεφαλήν είσπραξη ανά τουρίστα (και ανεξάρτητα από το πόσες ημέρες θα διαμείνει εδώ) θα κυμανθεί στο επίπεδο των 500ευρω!
(Στην Κύπρο οι τουρίστες της καταναλώνουν γύρω στα 950, στην Τουρκία γύρω στα 900, στην Ισπανία 1100, στην Ρώμη 1200 και στην Βενετία 1300ευρω)
 
Δηλαδή, και παρά την υπέρμετρη υπερτίμηση των σχετικών υπηρεσιών, που έπληξαν κυρίως τον εσωτερικό τουρισμό τόσο που το staycation να κάνει φέτος ρεκόρ μη αναχωρήσεων, συνεχίζουμε να προσελκύουμε τον "κατιμά" της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας στην περιοχή, και παρά τα +33.000.000 αφίξεις/έτος. 

Το επιτελικό κράτος - κωλοχανείο που έχει χτίσει γύρω του ο Μητσοτάκης έχει καταστεί τελείως επικίνδυνο

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το επιτελικό κράτος - κωλοχανείο που έχει χτίσει γύρω του ο Μητσοτάκης έχει καταστεί τελείως επικίνδυνο, αφού είναι σε θέση να φιλτράρει τις συστάσεις ακόμα και των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων. 

Με το επιτελικό κράτος εννοούμε Γεραπετριτη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και κάτι ξαδέλφες του Μητσοτάκη που προωθούν εξοπλιστικά συμβόλαια απ' την πίσω πόρτα, όπως αυτό της πανάκριβης αναβάθμισης μονάχα 12 MLRS M-270 με κόστος 1 δις. Και γιατί λέγεται επιτελικό αυτό το μπουρδέλο;; Μα γιατί κανείς δεν τους ψήφισε. Έχουμε ΥΠΕΞ που κανείς δεν τον ψήφισε.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΤΎΦΛΑ ΝΑ ΈΧΕΙ ΤΟ ΟΠΕΡΈΤΑ ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΆΝ ΤΟ 16...

 https://www.kathimerini.gr/wp-content/uploads/2020/07/ap_20197422817114-1.jpg?v=1598007066 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΤΎΦΛΑ ΝΑ ΈΧΕΙ ΤΟ ΟΠΕΡΈΤΑ ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΆΝ ΤΟ 16...

Η oπερέτα πραξικόπημα που έστησε ο Ερντογάν το 16, οδήγησε στην "εκκαθάριση" Τούρκων αξιωματικών σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα αυτός να εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τα drones που τα "πετάνε" από το έδαφος πολίτες "κάθε καρδιάς καρύδι" του βαθέως τζιχαντισμού ανά τον κόσμο.
 
Οι εδώ από «εξοπλιστικό πατριωτισμό» σκίζουν. Χωρίς να έχουν ιδέα για το προς τα που και πως εξελίσσεται η στρατιωτική τεχνολογία για τις αντιπαράθεσεις στο πεδίο, που είναι ο μπερντές του πραγματικού πολέμου, του νομισματικού.

Όλα πάνω του τα παίρνει ο Κυριάκαρος, εκτός από τις εκάστοτε ευθύνες.

 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και κείμενο 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όλως περιέργως ο ηθοποιός δεν μπαίνει ποτέ στο κάδρο σε κανένα άρθρο τους. Γενικόλογα και αναφορές σε ΥΠΕΘΑ, γενική κυβέρνηση και πάει λέγοντας. Στην πραγματικότητα είναι ο νούμερο ένα υπεύθυνος για το κατάντημα του στόλου, παριστάνοντας τον πρωθυπουργό εδώ και πέντε χρόνια.

Όλα πάνω του τα παίρνει ο Κυριάκαρος, εκτός από τις εκάστοτε ευθύνες. Κατά τα άλλα έχουμε πάλι το αφήγημα του μικρού ΠΝ που θα γίνει πραγματικότητα, ενώ ο "άριστος" δεν έχει δώσει καν χρηματοδότηση. Το 2021 χάθηκε η ευκαιρία της υπογραφής 4 FDI+ 4 GW με 6δις, γιατί κάποιοι  προσπάθησαν να βολέψουν εγχώριους "επιχειρηματίες" και να επιβάλλουν τα σαπάκια της LM στο ΠΝ.

Αχ αφγανογεωργιανό κάθαρμα κρεμασμένος από κανέναν φανοστάτη του Ταξίμ θα βρεθείς καμιά μέρα...

 #Ερντογάν είπε: όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη έτσι θα μπούμε στο Ισραήλ!!!!
Δηλαδή παραδέχεται ότι η Τουρκία έκανε εισβολή στο Καραμπάχ και στη Λιβύη. pic.twitter.com/S91E14GZCf

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό μέσο haberler.com, αναφέρθηκε ότι είπε: «Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα στην Παλαιστίνη. Όπως ακριβώς μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να το κάνουμε. Απλά πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί για να κάνουμε αυτά τα βήματα».

Ηλίθιος δεν είναι και ξέρει πολύ καλά ότι το Ισραήλ δεν είναι ούτε Αρμενία , αλλά ούτε και Λιβύη. Άρα έχει από πίσω του άλλους ποιο δυνατούς παίκτες που τον κατευθύνουν, και για αυτό πήραν τα μυαλά του αέρα. 

Η απάντηση που πήρε όμως από τον  ΥΠΕΞ του Ισραήλ είναι: "Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Απλά αφήστε τον να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε".

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

ΕΝΑΣ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ, ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΕΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΣΤΟ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΌΑΓΕΛΟΣ ΤΟΥ SAPIENS 3.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΕΝΑΣ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ, ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΕΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΣΤΟ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΌΑΓΕΛΟΣ ΤΟΥ SAPIENS 3. 

Όταν ο Φράνκλιν Ρούσβελτ είπε την δεκαετία του 1930 στους οικονομικούς του συμβούλους ότι επρόκειτο να βγάλει τις ΗΠΑ από τον κανόνα του χρυσού, αυτοί τρόμαξαν.
 
"Ο πρόεδρος, οδηγεί έτσι τη χώρα σε ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και πλήρες χάος", είπε ένας από αυτούς. Ένας άλλος είπε ότι ήταν «το τέλος του δυτικού πολιτισμού». Οι βοηθοί του Ρούσβελτ δεν ήταν όμως τίποτα αντιδραστικοί με άγρια τρελαμένα ​​μάτια αλά οπαδοί του Τραμπ. Απλώς η άποψή τους ήταν η τότε συμβατική σοφία.
 
Ο κανόνας του χρυσού, σχεδόν όλοι συμφώνησαν τότε, ήταν ο φυσικός τρόπος για να δημιουργήσεις νέα νομίσματα. Σύμφωνα με τους κανόνες του, όποιος ήθελε μπορούσε να ανταλλάξει χαρτονομίσματα για μια σταθερή ποσότητα χρυσού. Στις ΗΠΑ, τα 20,67 $ έδιναν μια ουγγιά χρυσού, κάθε χρόνο. Αυτή η αμετάβλητη αξία ήταν η όλη ουσία του κανόνα του χρυσού. Αφαιρέστε το χρυσό και τα χρήματα θα ήταν προφανώς απλώς άχρηστο χαρτί με κάτι τυπωμένο πάνω του. Αυτός ο κανόνας ήταν τόσο ισχυρός που δεν τόλμησε κανείς απόγονος του Λενιν, την ίδια εκείνη εποχή, να τον αμφισβητήσει σοβαρά προτείνοντας κάποιον άλλο τρόπο παραγωγής του χρήματος. 
 
Αυτή η Καθολική κοσμοθεωρία αποδείχθηκε όμως εντελώς λανθασμένη! Η προσκόλληση στον κανόνα του χρυσού ήταν μέρος των αιτιών του Α Παγκόσμιου Πολέμου αλλά και όσων δημιούργησαν τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 30 εξαρχής . Η μερική αποχώρησή του δολαρίου από την απόλυτη σύνδεση το 1933 ήταν ένα ουσιαστικό βήμα προς την οικονομική ανάκαμψη μετά το κραχ του 29.
Γιατί λοιπόν οι σύμβουλοι του Ρούσβελτ, και οι περισσότεροι από τους κορυφαίους οικονομολόγους της εποχής, τυφλώθηκαν από την αφοσίωσή τους στον χρυσό;;
 
Υπάρχει αυτό το λάθος σκέψης που κάνουμε σχεδόν πάντα όλοι με τα χρήματα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα χρήματα σε κάθε δεδομένη στιγμή φαίνεται σαν μέρος της φυσικής τάξης, όπως αυτής με το νερό ή τη βαρύτητα. Οποιαδήποτε εναλλακτική στον τρόπο λειτουργίας των χρημάτων φαίνεται σαν κάποιο παράλογο παιχνίδι ή κάτι εγγενώς επικίνδυνο.
 
Έπειτα , έρχεται κάποιο πολιτικό ή τεχνολογικό ή οικονομικό σοκ και ξαφνικά υπάρχει κάτι νέο: χαρτονομίσματα που υποστηρίζονται από μέταλλο, ή χαρτονομίσματα που υποστηρίζονται από ένα δάνειο ή από τίποτα, ή είναι απλά αριθμοί σε μια οθόνη. Πολύ σύντομα, συνηθίζουμε τα νέα χρήματα με την νέα τους μορφή. Φαίνεται σαν τη φυσική κατάσταση των πραγμάτων, και οτιδήποτε άλλο είναι ανοησία.
 
Ίσως βρισκόμαστε όμως πάλι στο κατώφλι μιας από αυτές τις αλλαγές τώρα. Είναι αδύνατο να πούμε με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά η ιστορία παρέχει μερικές βαθιές γνώσεις σχετικά με το τι πρέπει να μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον των χρημάτων - και τι πρέπει να μας φοβίζει για να μην βρεθούμε τελικά οι Έλληνες η με τίποτα γρόσια πάλι στην τσέπη.
 
🔸 Το χρήμα ως τεχνολογία
 
Γύρω στο 100 μ.Χ., ένας Κινέζος αξιωματούχος της αυλής άλεσε έναν πολτό από φλοιό μουριάς, κουρέλια και δίχτυα και εφηύρε το χαρτί. Μερικούς αιώνες αργότερα, γύρω στο 1100, κάποιος —ίσως ένας βουδιστής μοναχός που είχε βαρεθεί να γράφει το ίδιο ιερό κείμενο ξανά και ξανά— χάραξε ένα ιερό κείμενο σε ένα ξύλο και επινόησε την εκτύπωση.
 
Λίγους αιώνες μετά, ένας έμπορος στην πρωτεύουσα του Σετσουάν ξεκίνησε να λύσει ένα άλλο πρόβλημα: τα χρήματα που χρησιμοποιούσαν οι πελάτες του ήταν τρομερά. Ήταν ως επί το πλείστον σιδερένια νομίσματα και χρειαζόταν ενάμιση κιλό σίδηρο για να αγοράσει ένα κιλό αλάτι. .
 
Έτσι ο έμπορος είπε στους πελάτες του ότι μπορούσαν να αφήσουν τα νομίσματά τους στο μαγαζί του, μπορούσαν να τον εμπιστευτούν. Σε αντάλλαγμα, τους έδωσε μια επιταγή αξίωσης—ένα κομμάτι χαρτί που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση των νομισμάτων οπότε το επιθυμήσουν ή για να τα ανταλλάξουν με τρόφιμα του εμπόρου. Οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν οι ίδιοι τις επιταγές αξίωσης για να αγοράσουν πράγματα και εκτός του μαγαζιού του εν λόγω εμπόρου και έτσι γεννήθηκαν τα χαρτονομίσματα. Ήταν μια τεράστια επιτυχία!
 
Πολύ σύντομα, η κυβέρνηση ανέλαβε την επιχείρηση της εκτύπωσης χαρτονομίσματος και εξαπλώθηκε η μόδα γρήγορα σε όλη την Κίνα. Στο χαρτονόμισμα απεικονίζονταν η φάτσα του αυτοκράτορα και τα σύμβολα του, δίνοντας έτσι θέση στο κύρος την θέση της πίστης. Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν μηχανοποιημένες μεταφορές, η ικανότητα μετακίνησης της αξίας σε μερικά κομμάτια χαρτιού - αντί για ένα βαγόνι γεμάτο μεταλλικά νομίσματα - ήταν μια σημαντική ανακάλυψη.
 
Το χαρτονόμισμα βασιζόταν στο χαρτί και την εκτύπωση, που ήταν ένα είδος υψηλής τεχνολογίας της τότε εποχής. Αλλά το ίδιο το χαρτονόμισμα ήταν επίσης μια νέα τεχνολογία - ένα εργαλείο που έκανε το εμπόριο ευκολότερο. Αυτό οδήγησε σε αυξημένη ανταλλαγή ιδεών και περισσότερη οικονομική εξειδίκευση, που με τη σειρά του σήμαινε ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να καλλιεργήσουν περισσότερα τρόφιμα και να φτιάχνουν περισσότερα πράγματα. Τα χαρτονομίσματα βοήθησαν την Κίνα να γίνει πλουσιότερη. Ταυτόχρονα, αυτή η νέα τεχνολογία περιείχε κινδύνους - σήμαινε ότι οι κυβερνώντες μπορούσαν να τυπώσουν πολλά χρήματα, κάτι που μερικές φορές οδηγούσε σε καταστροφικό πληθωρισμό.
 
Σήμερα, οι νέες τεχνολογίες μάς επιτρέπουν να μετακινούμε χρήματα χρησιμοποιώντας τους υπερυπολογιστές που έχουμε στις τσέπες μας. Τα επόμενα χρόνια, η τεχνολογία θα οδηγήσει σε ακόμη πιο δραματικές αλλαγές στα χρήματα, καθώς ο πλήρης αντίκτυπος των κρυπτονομισμάτων γίνεται όλο και πιο σαφής και στο νομισματικό αλλά και στις αλλαγές του τρόπου οργάνωσης των πάντων σε πιο αποκεντρωμένη βάση. Όπως και το χαρτονόμισμα, αυτές οι νέες τεχνολογίες θα συνεχίσουν να φέρνουν νέες ευκαιρίες, αποτελεσματικότητα και κινδύνους.
 
🔸Τα χρήματα είναι και δημόσια και ιδιωτικά
 
Μια βασική δυναμική που πρέπει να παρακολουθήσετε καθώς εξελίσσεται το ψηφιακό νόμισμα (που ίσως ακόμα να μην το κατανοείτε πλήρως) είναι η ένταση μεταξύ των κυβερνήσεων και του κάθε Στουρνάρα και των ιδιωτικών εταιρειών τύπου Facebook ή ενώσεων πιτσιρικάδες . Το θέμα αυτής της παραγράφου τρέχει σαν χρυσή κλωστή όμως σε όλη την ιστορία του χρήματος.

Μεγάλο μέρος των "ελλήνων" πολιτικών και του συστήματος εξουσίας ελέγχονται από την Τουρκία.

 Εικόνα 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μεγάλο μέρος των "ελλήνων" πολιτικών και του συστήματος εξουσίας ελέγχονται από την Τουρκία.

Αυτό εδώ το έκτρωμα εξ Αμερικής που ακόμα στέκεται στα χοντρά του πόδια είναι το δεύτερο ποιο επικίνδυνο πρόσωπο για τα εθνικά ζητήματα στην Ελλάδα. Είναι υπεύθυνη για Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία. Το πρώτο πιο επικίνδυνο είναι ο Μητσοτάκης και πρέπει να πέσει.

Αυτή η βουβάλα είναι γνωστή  για τον σκιώδη ρόλο της στον ελληνικό κατευνασμό της Τουρκίας αλλά και για τη στενή της σχέση με τον Πρωθυπουργό. Αλλά και οι Στρατηγοί και οι Αξιωματικοί ΔΕΝ ντρέπονται να μην αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί για την εθνική προδοσία που έγινε στην Κάσο;;

Αλλά και αυτές οι τελειωμένες πουτάνες οι οπαδοί και ψηφοφόροι της Ν.Δειμιοκρατίας δεν ντρέπονται και προσπαθούν να κρύψουν το τι έγινε;; Δεν πάτε ρε να πάρετε κανά τσιμπουκι από κανέναν πακιστανό και να το κλείσετε το βρωμόστομα σας. Το λεγόμενο τουρκολιβυκό με το οποίο αποκτήσανε ερείσματα οι μόγγολοι γύρω από την Κάσο επί ΝΔ υπογράφτηκε. ΤΟ ΓΚΡΙΖΆΡΙΣΜΑ και η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ γύρω από την Κάσο πριν λίγες μέρες ενώ μας λέγατε περί της λεγόμενης ελληνοτουρκικής προσέγγισης και "φιλίας" επί ΝΔ έγινε ρε τσογλάνια.!!!

Η μαφία 2.0 πρέπει να πέσει το συντομότερο δυνατόν. Λειτουργούν σαν καρκινικοί όγκοι μέσα στο έθνος μας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Tο 2028 θα έχουμε 230 νέους ανθυπολοχαγούς λιγότερους για να καλύψουν τις ανάγκες του Στρατού (και μερικές εκατοντάδες ακόμα σε έλλειψη για τα υπόλοιπα όπλα) ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ.
 
Να δεις που τώρα θα αρχίσουν να δίνουν και φτυχια του WestPoint από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ...

Με τον αρχιγκαντέμη στο Παρίσι...όλα μας πάνε χάλια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Με την παρουσία του αρχιγκαντέμη  στο Παρίσι μας έχει πάει κάπως έτσι μέχρι στιγμής:
 
1) Ο Πετρούνιας έχει πέσει 4ος
2) Η Κορακάκη αποσύρθηκε από τα 10 μ.
3) Χάσαμε στο πόλο
4) Ο αγώνας του Τσιτσιπά ακυρώθηκε ...
5) Πάει και το μπάσκετ...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ (171)

ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ-ΛΕΞΙΓΝΩΣΙΑ

Αρχή σοφίας ελληνικών ονομάτων επίσκεψις.

Η ελληνική γλώσσα ομιλείτο πολύ πριν από την 2α π.Χ. χιλιετία και ευρίσκετο σε υψηλό επίπεδο τελειότητας.

Είναι η βασίλισσα των Γλωσσών.

Είναι η γλώσσα των Θεών.

«Ει Θεοί διαλέγονται, την των Ελλήνων γλώττη χρώνται»

 (Κικέρων)

Όθεν άριστα λέγεται παρά τοις φιλοσόφοις

το τους μη μανθάνοντας ορθώς ακούειν ονομάτων

κακώς χρήσθαι και τοις πράγμασιν.

(Πλούταρχος) 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ (171)

1)  τράπεζα και τετράποδα γιατί είναι συνάδελφοι;

2) Γιατί υλοτόμος και όχι ξ-υλοτόμος;

3) ουσ. ανάκλιντρον (το): τα συνθετικά του,

4) ουσ. δάμαρ (η):   αρχαϊστί σημαίνει η σύζυγος. Από πού και ως που;

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Αν ζούσε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ θα του είχε ήδη κάνει ήδη πρόταση για το Σήκουελ της Λάμψης.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αν ζούσε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ θα του είχε ήδη κάνει ήδη πρόταση για το Σήκουελ της Λάμψης.

Με τι ζελατίνα του λέμε...πάρε κόσμε.Όταν σπάει το προφυλακτικό ....🤣😜🤪😂 το κακό είναι ότι αναπαράγονται. Περιμένατε να πάει καλά η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με αυτόν τον γκαντεμόσαυρο εκεί;;

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ.

 Lightning strikes in Greece, Z̶e̶u̶s̶ F-35 is coming.⚡️ Greece has chosen the F-35 Lightning II as its next aircraft, becoming the 19th country to embrace the world's most advanced and connected fighter jet. pic.twitter.com/fMdyQPoeeV

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όταν σας ρωτήσουν τα παιδιά σας "γιατί η Ελλάδα δεν έχει ΠΝ;" 

Να τους δείξετε το F35, τα οποία θα καταστραφούν ολοσχερώς σε ένα πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας στην Ανδραβίδα. Αυτή τη φορά ούτε Πελοπόννησος δεν θα μείνει.

Αφού τον Δένδια θα τον βάλουν να πουλήσει mirage 2005 και f16 blk 30 για να βρεθούν τα κονδύλια, όχι για την αναβάθμιση των f16 blk 50, αλλά για την αγορά των f35 (χωρίς όπλα) και πάλι θα υπολείπονται τα 2/3 του κόστους. Ας άνοιγαν τα στρώματα τους δίπλα στο γλομπο Ε27.... Α/ΓΕΑ και λοιποί.

Η "χαρά" τους για την υπογραφή του αιώνα δεν κρύβεται. Ο φόβος και το άγχος για την δημιουργία ενός λογιστικού χάους μόλις ξεκινά. Άοπλα F16.. Μείωση ορόφων.... Μονάχα 20 ετοιμοπόλεμα Rafale. Θα στουκαρουμε τα f35 με τον πανίσχυρο κινητήρα πάνω στα τουρκικά μαχητικά, γιατί από όπλα πήραμε ένα αρχίδι, μπορεί και δύο. Έχουμε μπλέξει με στρατηγαρες και πολιτικούς ηγήτορες.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

H ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

H ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ (Ή τι κρύβεται πίσω από την απόφαση των Τραμπ/Μusk να στηρίξουν τώρα τα "κρυπτονομίσματα")
 
Φαίνεται ότι πίσω από όλη αυτήν την "νομισματική μεταρρύθμιση" αλά USA (που ξεκίνησε με τις αποφάσεις των G7 στην Κορνουάλη το 21, το Ουκρανικό και τις Ρωσικές κυρώσεις, και τώρα τον Mr X και τον Τραμπ που στηρίζουν τα "κρυπτονομίσματα"), κρύβεται ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης της FED, που το κινεί η πανίσχυρη Blackrock ( το super fund μσ τα 11τρισ assets).
 
Το ψηφιακό δολάριο που μεθοδεύει η Blackrock (ως CBDC-Central Bank Digital Coin με Central Bank την ίδια!), θέλει αυτό να αντικρίζεται με την αξία των μετοχών των εταιριών που ελέγχει (ανάμεσα τους και οι εταιρίες του κ. Tesla).
 
Το bitcoin και όλα τα άλλα παρεμφερή σε αυτή την μετάλλαξη του νεοφιλελευθερισμού ver1.0 στην ver2.0 του είναι οι ...λαγοί. Και της τεχνολογίας blockchain που απαιτούν όλα τα digital assets για να κινηθούν με τις προδιαγραφές που έθεσε το ΔΝΤ το 23 (με σοβαρό ρόλο και στην ΑΙ) και για το κανονιστικό πλαίσιο κυκλοφορίας τους.
 
✔️Έτσι το ευρώ τίθεται έτσι εκτός μάχης, με την ΕΕ να έχει μόνο τον Κανονισμό MICA για να αμυνθεί.Το σκάσιμο της φούσκας των παρατραπεζικών υποπροϊόντων των δανείων (που παράγουν το χρήμα από το 71 και μετά) που μοιραία ακολουθεί, εκτός από το ευρώ καταστρέφει και το R5, το αντιδολάριο που ετοιμάζουν οι χώρες των BRICS. Το συνθετικό αυτό νόμισμα θα αντικρίζεται από commodities (την χρηματιστηριακή αξία των αποθεμάτων τους σε πετρέλαιο, στάρι κλπ) και τα fiat (δηλαδή παραγόμενα από δάνεια) εθνικά τους νομίσματα. 

ΚΟΠΤΕΟΝ ΞΙΦΟΣ 4

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το σενάριο βασίζεται στο προηγούμενο σενάριο της Κοινότητας και αποτελεί ουσιαστικά την συνέχεια του Κασπερία Κράτει Ι.
 
Για το ΚΟΠΤΕΟΝ ΞΙΦΟΣ 4 η υποδοχή των παικτών αλλά και το briefing θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/10. 
 
Η εκκίνηση για το παιχνίδι θα γίνει Σάββατο 19/10 το πρωί και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 20/10 το μεσημέρι, χωρίς καμία διακοπή. Πρόκειται για ένα 36ωρο απαιτητικό σενάριο με μεγάλες αλλά και μικρές αποστολές τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και τις νύχτας, με στρατοπέδευση σε σκηνές στην ύπαιθρο για κάποιους, και για κάποιους άλλους ύπνο σε έναν υπνόσακο για λίγες ώρες.

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος ΣΤ΄(19)


ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μέρος ΣΤ΄(19)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 


Θεός πρέπει να είναι ο νόμος της αλήθειας, της λογικής και του δικαίου και όχι ο θεός της εξουσίας που υποκαθιστά αυθαιρέτως, με τους θρησκευτικούς και πολιτικούς του ιδίους νόμους, τον Νόμο αυτό.

Φημολογείται και ο παντόπτης οφθαλμός και η αόρατος χειρ. Όχι για καλό πάντοτε πάντως.

Τα σαλόνια της γης είναι για τους ολίγους. Οι πολλοί ζουν εν αναμονή. Στον ουρανό όμως τα σαλόνια είναι απέραντα και χωρούν όλους όσους μπορούν αναβήναι και αξίζουν κρατηθήν’ εκεί.

Μισός ιδέα και μισός αγών ο ανθρώπινος βίος.  Πότε δράσις και πότε αντίδρασις. Όλα έχουν αρχή και τέλος και η ζωή τρέχει σαν βέλος.

Εργασία και αυτή μισή δουλεία και μισή ελευθερία. Ευδαίμον δε χρήμα το απαθές και απροσκύνητον.

 
2.  Ένα απέραντο πολιτικό πορνοστάσιο και πνευματικό νεκροταφείο ανθελλήνων γενιτσάρων η πάλαι ποτέ χώρα του ανθρώπου. Από πάνω αγάπαι και ποιήματα και από κάτω σοδομισμοί και άγια εγκλήματα. Και στο κάτω κάτω μια καταραμένη εισοδιστική φυλή.

Θα λογίζεσθε ευλογημένοι και επιτυχημένοι  αλλά θα ζήτε μια κρυφή και επώδυνο καταδίκη. Θα βουλιάζετε όλο και πιο βαθιά στον φόβο, θα τρέμετε μπροστά στην αλήθεια.

Θα τρομάζετε μπροστά στην ελευθερία και θα λατρεύετε ένα αποκρουστικό θεό. Λυγισμένα γόνατα λυγισμένα μυαλά. ψυχές χαμένες από χέρι.

Τι μασάς τον άνεμο, τι ξεκουρδίζεις τον ήλιο; Τίς και πότε έμαθε ποτέ την μυστική διπλωματία των θεών; Ο εγωισμός της δειλίας και μια φοβισμένη πίστι.        

Κι ενώ γύρω μας κυλούν ηρακλείτεια νερά, τα κραταιά νομίσματα της υπερουσίας. Πύλη των απόντων τώρα εκεί όπου εδέσποζαν άλλοτε φιλόδοξα άρματα και αγέρωχοι ιππείς. Η τελευταία της γης, η πιο μεγάλη της ζωής.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ARTIFICIAL INTELLIGENCE...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ARTIFICIAL INTELLIGENCE...
 
🔺️Πόσος ηλεκτρισμός χρειάζεται για να παραχθεί υδρογόνο ενεργειακά ισοδύναμο με 1 kWh από την διάσπαση του μεθανίου σε Υδρογόνο και καθαρό στερεό άνθρακα... μέσα σε ένα κλασικό φούρνο μικροκυμάτων;;
(σήμερα και τα δύο αυτά περιζήτητο υλικά απαιτούνταν για την παραγωγή του γραφένιο και για αποθήκευση ενέργειας) 
 
Τον ρώτησα. 
 
✔️Μόνο 0,09 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, μου απάντησε περήφανα! (παραθέτοντας και όλη την γνωστή σχετική βιβλιογραφία από το 2007).
 
🔺️Και τότε γιατί δεν χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος πχ στην αυτοκίνηση,, σε τουτού με θερμικούς κινητήρες που καίνε υδρογόνο (εκλύεται στην ατμόσφαιρα μόνο νεράκι με την μορφή υδρατμών), τροφοδοτωντας ένα αυτοκίνητο με φυσικό αέριο (οι συμβατικές τεχνολογίες αποθήκευσης του, του δίνουν αυτονομία πάνω από 1.000 km, χωρίς να απαιτούνται τονοι από σπάνια μετάλλα, νεες μπαταρίες των 30.000ευρω κάθε 40.000km και ότι άλλο συνεχιζει να κρύβει ο Musk και τα παπαγαλάκια του);;Οεο...
 
Τον ξαναρώτησα. 

Συνεχίζεται η μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Δυστυχώς ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι συνέπειες έχει αυτό στην οικονομία στην δημοσιονομική πολιτική και στο έμψυχο παραγωγικό και στρατιωτικό εάν χρειαστεί δυναμικό. Οι Έλληνες φεύγουν οι λαθρομετανάστες έρχονται.

Έρευνα του Ινστιτούτου ΕΝΑ αποκαλύπτει ότι το 60% όσων μεταναστεύουν είναι στην παραγωγική ηλικία των 25-44 ετών  

Συνεχίζεται η φυγή των νέων εργαζομένων από την Ελλάδα στο εξωτερικό παρά την… ανάπτυξη, ενώ εκείνοι που επιστρέφουν είναι μόνο ένα μέρος των φοιτητών, που σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου ΕΝΑ, η μεγάλη πληγή για την ελληνική οικονομία είναι η φυγή ανθρώπων της παραγωγικής ηλικίας των 25-44 ετών, που στερεί την οικονομία από εργατικά χέρια όλων των κατηγοριών.

Όπως καταγράφει η μελέτη του ΕΝΑ, από το 2010 μέχρι το 2022, έχουν φύγει από την Ελλάδα 1.079.992 άτομα από τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό εκ των οποίων οι 234.058 ήταν ηλικίας 15-24 ετών, οι 633.680 ηλικίας 25-44 ετών και οι 212.254 ηλικίας 45-64 ετών.

Κατά την περίοδο των μνημονίων, από το 2010 έως και το 2018, έφυγαν από τη χώρα συνολικά 796.191 άτομα, που ανήκουν στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία, από αυτούς, οι 162.591 ήταν ηλικίας 15-24 ετών, οι 472.657 ηλικίας 25-44 ετών και οι 160.943 ηλικίας 45-64 ετών, δηλαδή, οι 6 στους 10 που μεταναστεύουν είναι ηλικίας 25-44 ετών.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ
(Εκεί που σκίζουν τα πτυχία τους όλα τα νεοφιλελέ κλεφτόπουλα)
 
🔺️48,5 GW ισοδυναμούν με 5… Ελλάδες σε ότι αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Τόση είναι η εγκατεστημένη ισχύς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, όταν δεν μας χρειάστηκαν ΠΟΤΕ πάνω από 10GW
 
🔺️Από αυτές τις μονάδες περίπου οι μισές είναι ΑΠΕ. Το ρεύμα τους, που έχει λέει και το χαμηλότερο κόστος, μένει στα ...αζήτητα! Κυριολεκτικά πετιέται στα σκουπίδια. Από τις 59.000GWh, που είναι η ετήσια κατανάλωση που κάνουμε, πετάξαμε μέσα σε δύο μήνες τις 515! Όλες "πράσινες".

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Η τελική μάχη δεν θα δωθεί στον πραγματικό, αλλά στον ΨΗΦΙΑΚΟ χώρο.

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στην πόλη Νάσβιλ των ΗΠΑ, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνάντηση υποστηρικτών του bitcoin.Το παρόν θα δώσει και ο Τραμπ.
 
Καμία έκπληξη, αφού εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει να βάζει ψηλά στην προεκλογική ατζέντα το ζήτημα (που φωνάζω εδώ και καιρό) των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών και δη της FED και το αντίστοιχο CBDC (central bank digital currency).
 
Επιτέλους αρχίζει και γίνεται κατανοητό, πόσο ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ είναι το θέμα της σταδιακής κατάργησης των μετρητών με την ταυτόχρονη καθολική καθιέρωση του ψηφιακού νομίσματος και πόσο συνδεδεμένο είναι με το τέλος της παγκοσμιοποίησης όπως την γνωρίζαμε πριν τον Ρωσο Ουκρανικό πόλεμο.
 
Δεν θα αναφερθώ ξανά στο παρασκήνιο και γιατί η καθιέρωση των CBDC’s είναι το colpo grosso αυτής της κάστας πολιτικών όπως είναι ο Μακρόν, ο Τριντό, ο Μητσοτάκης, η Καμάλα Χάρις και όλοι όσοι γαλουχήθηκαν και “ευλογήθηκαν” από το υπερδιευθυντήριο του Νταβός και του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ (WEF).
 
Θα σταθώ στην …μετάλλαξη του Τραμπ σε ότι αφορά στην στάση του για τα κρυπτονομίσματα και φυσικά θα εμπλέξω και τον Ελον Μασκ, που εκτός από φανερός υποστηρικτής και χρηματοδότης του Τραμπ, είναι παράλληλα και ο πιο επιδραστικός (ίσως) άνθρωπος στο οικοσύστημα της κρυπτο οικονομίας.
 
Οι ΗΠΑ με 35 τρις δημόσιο χρέος και την βέβαιη αποδολαριοποιηση από τις περισσότερες χώρες των BRICS+ θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα φανταζόμαστε...το κακό είναι ότι οι ΗΠΑ διαχρονικά τα προβλήματα τους τα κάνουν εξαγωγή στον υπόλοιπο κόσμο, με προτίμηση στην Ευρώπη.

Κάποτε θα πρέπει να λογοδοτήσουν δημόσια ΟΛΟΙ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Κάποτε θα πρέπει να λογοδοτήσουν δημόσια ΟΛΟΙ όσοι ευθύνονται δια της ψήφου τους για την παρουσία αυτού του κυριούλη και για την δεύτερη θητεία του στο τιμόνι του ως ο ουσιαστικός κυβερνήτη της χώρας, και μάλιστα υπεράνω των νόμων και με δικαστική ασυλία
.
Με τις νεοφιλελέ αρλούμπες της Διανεοσις σαν "συνταγές" take it or leave it και με την εξωτερική πολιτική των Σημητικων του ΕΛΙΑΜΕΠ να τους στρώνει τον δρόμο για ξεπουλήματα, με τα οποία πορευεται, θα χρειαστούν όχι 40 αλλά ίσως 80 χρόνια.

ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (92)


ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (92)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων)

 

Δεν ήταν πίστις θεού αυτή, έκλειψις θεού ήταν, το τέλος της θρησκευτικής αθωότητος.

Ο πόνος έχανε την αρετή του, η ευτυχία το  νοστιμιά της, η ζωή το νόημά της.

Μύθοι από βία και λογοκρισία, τρόπαια της συνήθειας και της ανάγκης.

Η επιδημία των  Σοδόμων, ο κνησμός του πρωκτού. Όσο το οξύνεις τόσο το παροξύνεις.

Στην στενή όσοι με τον Κολοκοτρώνη, στην βουλή οι γενίτσαροι εθνοκτόνοι.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Η ARTIFICIAL INTELLIGENCE ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ARTIFICIAL INTELLIGENCE ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ

Τα πρόσφατα περιστατικά με τα drones των Χούθι και όσα συνάγονται από την χρήση τους από τους εμπόλεμους στην Ουκρανία, αναδεικνύουν τα εξής:
 
🔺️Τα ρομποτικά αυτά οπλικά συστήματα πρώτης γενιάς (τηλεχειριζόμενα) αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά ως προς την "οικονομία των πολέμων". Το χαμηλό τους κόστος (100-150.000ευρω το κόστος ενός drone τύπου "καμικάζι" loitering ammunition) αναχαιτίζεται μόνο με πυραύλους κόστους πολλών εκατομμυρίων.
 
🔺️Ο βαθμός επικινδυνότητας τους είναι τέτοιος ώστε στα μέτωπα της Ουκρανίας να γίνονται στόχοι όλα, φίλια ή εχθρικά. Μέσος όρος διάρκειας ζωής όλων (και των μη καμικάζι): ή μια ημέρα! Τα "τουφεκάνε" όλα. 
 
🔺️Αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα συστήματα παρεμβολών των επικοινωνιών τους ή των συστημάτων γεωεντοπισμού τους, που είναι και η "αχίλλειος φτέρνα τους" ως αντίμετρο πρώτης γενιάς χαμηλού κόστους. Ένα (και μοναδικό πρωτότυπο) της ΕΑΒ υπό το όνομα ΚΕΡΒΕΡΟΣ που δοκιμάστηκε σε πραγματικές συνθήκες από τις ελληνικές φρεγάτες στην Υεμένη, έθεσε όλo τον στόλο των Bayraktar που μοσχοπουλάει ή Τουρκία σε χώρες τις Αφρικής και της Ασίας στα αζήτητα
 
🔺️Μοιραία, οι κατασκευαστές των drones υποχρεώθηκαν να "φορτώσουν" στην πραμάτεια τους συστήματα τεχνητής ευφυίας για την αυτόματη πλοήγηση των drone και την επιλογή των στόχων τους. Και άνοιξαν έτσι τον ασκό του Αιόλου για τα δεκάδες ηθικά ζητήματα που εγείρονται για κάθε ρομποτικό σύστημα που λειτουργεί χωρίς τους 3 νόμους της ρομποτικής του Ασιμοφ (στο * οι γνωστοί νόμοι από την λογοτεχνία της επιστημονικής φαντασίας που προηγήθηκε για να περιγράψει τις επιπτώσεις τέτοιων συστημάτων).

ΤΟΝ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟΝ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ...

Όπου σιμώσει γίνονται όλα περονόσπορος...φέρνει την καταστροφή..Το νου σας μην μας βουτήξουν οι Δημοκρατικοί τον Κούλη μας και χάσουμε αυτό το ακατανίκητο όπλο.

Η επιστημονική παρατήρηση του φαινομένου ΕΔΩ...Δεν υπάρχει αυτός ο τύπος ! Προτείνω καθημερινό ευχέλαιο! Αρμαγεδών λέμε! Μητσοτάκης ως εθνικό υπερόπλο... ποιοι S-400;;....   mach2 !! Koύλοβαν..

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΙ;;

  

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΙ;; (Μια ματιά στην γεωπολιτική δυναμική της αρχιτεκτονικής της νέας μετα-παγκοσμιοποίησης, η "Μέση Γη" και άλλες διευθετήσεις πριν την τελική αναμέτρηση)

Οι περισσότεροι περίμεναν την μεταφορά των γεωπολιτικών εντάσεων στην Κίτρινη Θάλασσα μετά την οποία κατάληξη της Ουκρανικής κρίσης, (που, με επισπευδουσα τις ΗΠΑ), ουσιαστικά έστειλε την Ρωσία στην γεωπολιτική σύνδεση των συμφερόντων της με της Κίνας. Αυτό έλεγε το "προφανές" που δεν λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους του γεωπολιτικού ντόμινο που μετασχηματίζει γρήγορα τον νέο κόσμο μ.Ν. (μετα νεοφιλελευθερισμόύ ver1.0). Δηλαδή μετά την κατάρρευση της προηγούμενης παγκοσμιοποίησης το 2021 (και με την βούλα των G7 στην σύνοδο τους στην Κορνουάλη, ενόψει ενός "Πράσινου" νεοφιλελευθερισμόύ ver2.0)
 
Μια τέτοια "διευθέτηση" φαίνεται ότι επιχειρείται τώρα για τον έλεγχο της "Μέσης Γης". Όχι αυτής του Τολκιν, αλλά μιας τεράστιας ζώνης πολυπληθών κρατών που βρίσκονται ανατολικά των Ευφράτη-Τιγρη, το ανατολικό σύνορο του "Πράσινου Καπιταλισμού" όπου κυριαρχεί ακόμα το δολάριο. Φτάνει μέχρι τα ανατολικά σύνορα της Ινδίας, εκεί όπου ξεκινάει η ζώνη της μη ισχύος, πλέον, του πράσινου χαρτονομίσματος.
 
Επισπεύδων σε αυτή την διευθέτηση είναι ο Πούτιν και έχει ως στόχο την πρόσδεση στο άρμα του της Ινδίας, στρατηγικού αντιπάλου δέους της Κίνας Και με τον Μπάιντεν, που αναμένεται να επέμβει δυναμικά με ένα Ανεξάρτητο Κουρδιστάν δυτικότερα.
 
✔️Στόχος του "παιγνίου": Ο έλεγχος της Αφρικής και δευτερευόντως και της Ν. Αμερικής ως χώροι επέκτασης της οικονομικής διείσδυσης της Κίνας επί του "Δρόμου του Μεταξιού".
 
Υπάρχει και προϊστορία όμως για όλα αυτά.
 
Από την μία οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί της Ινδίας με την τότε Σοβιετική Ένωση, από την εποχή του Κινήματος των Αδεσμεύτων. Διατηρείται μέχρι σήμερα με την Ινδία τον καλύτερο πελάτη των ρωσικών οπλικών συστημάτων για να μπορεί να διατηρεί τις ισορροπίες με το εξοπλισμένο από τις ΗΠΑ επίσης πυρηνικό Πακιστάν.
 
Από την άλλη το κενό που αφήνει η εγκατάλειψη/ήττα του των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Αποκαλυπτικό των όσων γίνονται τώρα , αλλά και των προθέσεων, ήταν τότε ότι είπαν οι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν στην πρώτη τους συνέντευξη, αμέσως μετά την κατάρρευση του καθεστώτος της Καμπούλ λίγο πριν την ώρα του, σε απλά ελληνικά:
 
🔸"Είμαστε διατεθειμένοι να φορέσουμε γραβάτα και να ενταχθούμε στο διεθνές οικονομικό σύστημα της περιοχής, με δύο όμως όρους: 
 
🔸Θα λειτουργήσει η Σαρία στο νέο χαλιφάτο, νταξ, χωρίς να το παρακάνουμε ίσως, να μην εξαγουμε ηρωίνες αλλά 
 
🔸αφήστε και εσείς να ολοκληρωθεί ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑPΙ". (Τουρκμενιστάν- Αφγανισταν- Πακισταν- Ινδία, η μπλε γραμμή στον χάρτη). 
 
Ταυτόχρονα έκλεισαν το μάτι προς την Κίνα για την έναρξη ενός παζαριού συμφωνιών εκμετάλλευσης του πλούσιου υπέδαφος του Αφγανισταν σε σπάνιες γαίες, λίθιο, ψευδαργυρο κλπ αξιας 2-3τρισ$. Μέταλλα τελείως απαραίτητα για τις τεχνολογίες των ΑΠΕ και των ηλεκτρονικών, σήμερα σε παγκόσμια έλλειψη.
 
Η Ινδία, με το πρόσχημα των ελέγχων των containers από το Πακιστάν και το Ιράν για Αφγανική ηρωίνη, έκλεισε τα λιμάνια της στα από εκεί φορτία. Πυροδοτώντας έτσι την κρίση στα logistics του 21 που ταλαιπώρησαν, κατ αρχάς, όλα τα λιμάνια της Ασίας, ειδικά της Κίνας, πριν γίνουν παγκόσμιο πρόβλημα. Ακόμα μερικά άλυτο. Ο λόγος: Ο ΤΑPI.
 
🔺️Τι είναι όμως αυτός ο ΤΑΡΙ, που είναι ικανός να κάνει τους Ταλιμπάν να μετατραπούν σε κάτι σαν Χρυσαυγιτες με γραβάτα αλά ισλάμ;;
 
Η ιστορία του πηγαίνει πίσω στο 1975 σαν μια προσπάθεια πρόσδεσης της Ινδίας στην τότε Σοβιετία, προσφέροντας της αυτό που ακόμα δεν έχει: ενεργειακή ασφάλεια. Έτσι έγινε η επέμβαση στο Αφγανισταν από τους Σοβιετικούς για να διασφαλιστούν τα περάσματα του. Την συνέχεια την γνωρίζετε.
 
Οι 70 φυλές- φατρίες παραγωγής του οπίου ποτέ δεν συνεννοήθηκαν πολιτικά μεταξύ τους και με την Καμπούλ, τόσο επί Σοβιετικών όσο και μετά το 2001 επί Αμερικανών,.Το ψιλοκατάφεραν τελευταία δημιουργώντας τις αντάρτικες δυνάμεις των Ταλιμπαν ως security service των φυτειών οπίου. Οι αλαζονικοί Αμερικανοί όμως ευλόγησαν, κατά την παρουσία τους, την κατασκευή του μήκους 1814 χιλιομέτρων ΤΑΡΙ (παράλληλα με ένα νεα οδικό άξονα και ένα πλέγμα από οπτικές ίνες) συνολικού κόστους, μέχρι τωρα 22δισ$ υλοποιώντας το παλιό σοβιετικό σχέδιο.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ (170)


ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ-ΛΕΞΙΓΝΩΣΙΑ

Αρχή σοφίας ελληνικών ονομάτων επίσκεψις.

Η ελληνική γλώσσα ομιλείτο πολύ πριν από την 2α π.Χ. χιλιετία και ευρίσκετο σε υψηλό επίπεδο τελειότητας.

Είναι η βασίλισσα των Γλωσσών.

Είναι η γλώσσα των Θεών.

«Ει Θεοί διαλέγονται, την των Ελλήνων γλώττη χρώνται»

 (Κικέρων)

Όθεν άριστα λέγεται παρά τοις φιλοσόφοις

το τους μη μανθάνοντας ορθώς ακούειν ονομάτων

κακώς χρήσθαι και τοις πράγμασιν.

(Πλούταρχος) 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ (170)

1) ουσ. ταλαιπωρία (η). Τα συνθετικά του και η κατά λέξιν σημασία του.

2)  ¨απροόρατος¨ όφις. Τι σημαίνει το ¨απροόρατος:¨  

3)  ουσ. τρόπαιον και ρ. κατατροπώνω. Η κυριολεκτική σημασία των.

4) Ποιο το σωστό επακούμβ – ι -  σι ή επακούμβ-η-σι και γιατί;