ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Το λες αυτό και θεωρία του χάους. Ξέρεις, εκείνο με την πεταλούδα στον Αμαζόνιο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ελέγχουν τον Λάτση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελβετία και ο Κουλης δεν κάνει τίποτα εδώ για να τον σώσει...
 
Το λες αυτό και θεωρία του χάους. Ξέρεις, εκείνο με την πεταλούδα στον Αμαζόνιο.
 
Δεν ξέρω αν έχει επιβιώσει άλλος λαός παγκοσμίως με τόσο αντεθνικό σύστημα εξουσίας. Οι κυβερνητικοί μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες , το ίδιο και η αντιπολίτευση.

Απόρρητα έγγραφα για F-35: Σκανδαλωδώς πανάκριβη και άχρηστη αγορά, επειδή το θέλουν οι ΗΠΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Απόρρητα έγγραφα για F-35: Σκανδαλωδώς πανάκριβη και άχρηστη αγορά, επειδή το θέλουν οι ΗΠΑ

Άγιο πρέπει να είχαμε που δεν μας τα φόρτωσε το 17 ο Καμενος αντί για την αναβάθμιση των F16. Ένα αεροπλάνο που είναι αόρατο μόνο στους Αμερικανούς φορολογούμενους και τους ξένους αγοραστές. Και όχι στα ρώσικα ραντάρ.

Η Μόσχα τις περισσότερες φορές απορρίπτει δημόσια την τεχνολογία stealth. Και λέει ότι το ιπτάμενο μπιφτέκι είναι απολύτως ορατό σε αυτούς. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα πλήθος ραντάρ και αισθητήρων κατά του stealth. Έτσι, τουλάχιστον ιδιωτικά, φαίνεται να δίνουν προσοχή σε χαμηλά παρατηρήσιμα αεροπλάνα και drones… 

ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (89)


ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (89)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 


Την φήμην της αξίας θαυμάζει ο φαύλος και όχι την αξίαν της φήμης.

Υπάρχει και κακό χείρον του κακού. Η άγνοια αυτού.

Αριστοκράτης του μέτρου έσο και όχι του φαίνεσθαι.  

Κάλλιον βλασφημείν ή κλαίγεσθαι. Πλήρης ναι, πεπορωμένος όχι.

Γύφτισσα ψυχή προσκυνημένη. Για βασίλισσα σε πήγαιναν, ξέμεινες στα πουρνάρια.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Σέριφος, Πράσινη Ανάπτυξη λέει...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σέριφος, Πράσινη Ανάπτυξη λέει...χωρίς καθόλου πράσινο τι σόι "πράσινη" ανάπτυξη είναι δαύτη;;

Φτηνός τρόπος αποψίλωσης πριν από την εγκατάσταση αιολικού πάρκου με ανεμογεννήτριες ύψους 100μετρων .

Κι ενώ η χώρα καίγεται (καίγεται ακόμα και ο λόφος του Φιλοπάππου)...ο Εθνάρχης ήταν τριήμερο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Πάπιγκο . Μας καίνε ζωντάνούς και δεν ανοίγει ούτε ρουθούνι. Που θα έπρεπε να τους είχαμε πάρει ήδη με τις πέτρες.

Το μόνο που λαμβάνουν υπόψιν τους οι απατεώνες που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα είναι το πολιτικό κόστος.

 The U.S. Navy’s Zumwalt-class destroyers, along with the Littoral Combat Ship (LCS), are considered some of the worst investments in naval history. https://t.co/5nux0zdSIm

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σύμφωνα με το άνωθεν δημοσίευμα τα αντιτορπιλικά κλάσης Zumwalt του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, μαζί με το Littoral Combat Ship (LCS), θεωρούνται από τις χειρότερες επενδύσεις στη ναυτική ιστορία. Και εδώ οι καρκινιάρηδες οι "δικοί" μας έχουν άλλη άποψη. Το μουνί που τους πέταγε.

Όπως έχω πει και παλαιότερα, το μόνο που λαμβάνουν υπόψιν τους οι απατεώνες που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα είναι το πολιτικό κόστος. Προφανώς και τα εξοπλιστικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Ούτε κάποιο μακρόπνοο σχέδιο έχουν για την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας παρά τα όποια αφηγήματα αναπαράγονται στον δημόσιο διάλογο, ούτε τις εισηγήσεις των επιτελείων ακολουθούν. 

Η Συνθήκη Προστασίας Δυνάμεων (FPCON) για πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, έχει αυξηθεί από το Bravo στο Charlie.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει την "Συνθήκη Απειλής (ThreatCon)" γνωστή και ως "Συνθήκη Προστασίας Δύναμης (FPCON) στις βάσεις των ΗΠΑ

Η Συνθήκη Προστασίας Δυνάμεων (FPCON) για πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Στρατιωτικής Στρατιωτικής Βάσης Στουτγάρδης και της Πολεμικής Αεροπορίας Ramstein στη Γερμανία, καθώς και της αεροπορικής βάσης Aviano στην Ιταλία, έχει αυξηθεί από το Bravo στο Charlie.

FPCON = Συνθήκη Προστασίας Δύναμης:  CHARLIE
Το DoD FPCON αποτελείται από πέντε προοδευτικά επίπεδα αυξανόμενων προστατευτικών μέτρων κατά της τρομοκρατίας. Οι περιστάσεις που ισχύουν και οι σκοποί κάθε προστατευτικής στάσης είναι οι εξής:

FPCON NORMAL:  Ισχύει όταν υπάρχει γενική παγκόσμια απειλή πιθανής τρομοκρατικής δραστηριότητας και δικαιολογεί μια συνήθη στάση ασφαλείας. Τουλάχιστον, ο έλεγχος πρόσβασης θα διενεργείται σε όλες τις εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας.

FPCON ALPHA:  Ισχύει όταν υπάρχει αυξημένη γενική απειλή πιθανής τρομοκρατικής δραστηριότητας κατά προσωπικού ή εγκαταστάσεων και η φύση και η έκταση της απειλής είναι απρόβλεπτες. Τα μέτρα ALPHA πρέπει να μπορούν να διατηρηθούν επ' αόριστον.

FPCON BRAVO:  Ισχύει όταν υπάρχει αυξημένη ή πιο προβλέψιμη απειλή τρομοκρατικής δραστηριότητας. Η διατήρηση των μέτρων BRAVO για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει την επιχειρησιακή ικανότητα και τις στρατιωτικές-πολιτικές σχέσεις με τις τοπικές αρχές.

FPCON CHARLIE:  Ισχύει όταν συμβαίνει ένα περιστατικό ή λαμβάνονται πληροφορίες που υποδεικνύουν κάποια μορφή τρομοκρατικής ενέργειας ή στόχευση κατά προσωπικού ή εγκαταστάσεων. Η παρατεταμένη εφαρμογή των μέτρων CHARLIE μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες και να επηρεάσει τις δραστηριότητες της μονάδας και του προσωπικού της.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΤΕΧΝΗΤΉ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ "

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΤΕΧΝΗΤΉ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ "
 
Σύνοψη σεντονιού:
 
🔺️Το περιεχόμενο που δημιουργείται από AI αρχίζει να γεμίζει το διαδίκτυο και αυτό θα μπορούσε να είναι άσχημα νέα για τα μελλοντικά μοντέλα AI.
 
🔺️Τα μοντέλα γλώσσας όπως το ChatGPT εκπαιδεύονται χρησιμοποιώντας περιεχόμενο που βρίσκεται στο διαδίκτυο και καθώς η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί πιο «συνθετικό» περιεχόμενο, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μηχανολογικό πρόβλημα γνωστό ως «κατάρρευση μοντέλου».
 
🔺️Το φιλτράρισμα συνθετικών δεδομένων από μοντέλα εκπαίδευσης γίνεται ένας σημαντικός τομέας έρευνας και πιθανότατα θα αυξηθεί καθώς το περιεχόμενο AI αρχίζει να γεμίζει το Διαδίκτυο.
 
Το σεντόνι:
 
Ο ουροβόρος είναι το διάσημο αρχαίο σύμβολο ενός φιδιού που καταβροχθίζει την ουρά του. Καθώς το περιεχόμενο που δημιουργείται από μοντέλα γλώσσας τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT αρχίζει να γεμίζει το διαδίκτυο —συχνά προς απογοήτευση των πολύ ανθρώπινων συντακτών που εργάζονται σε αυτούς τους ιστότοπους ή στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την δημιουργική γραφή — πολλά αποτελέσματα της δράσης της ΑΙ συνοδεύονται από πολλά σφάλματα.