ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ


🔺️ Η διατήρηση των τιμών του πετρελαίου γύρω στα 80$ το βαρέλι (κατ' αναλογία διαμορφώνεται και η χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου).
 
Όπως φαίνεται στον πιο πάνω πίνακα, με τιμές πετρελαίου κάτω από τα 50$ οι big5 του ενεργειακού κλάδου "μπαίνουν μέσα"! Και μαζί με αυτούς και ο θείος Σαμ, που συνεχίζει να τυπώνει ανεξέλεγκτα πληθωριστικα πετροδολάρια, εξάγοντας έτσι σε όλον τον πλανήτη (στο μέρος που συνεχίζει να συναλλάσσεται με αυτά) τον εσωτερικό πληθωρισμό των ΗΠΑ.
(Σήμερα πήδηξε πάλι στα 80$ η τιμή του Μαύρου Χρυσού μετά την εκτέλεση του αρχηγού της Χαμάς ως αντίποινα για την δολοφονία αμάχων Δρουζων πολιτών του Ισραήλ στα υψίπεδα του Γκολάν πριν 4 ημέρες).
 
🔺️ Ο έλεγχος του ανταγωνιστικού δρόμου μεταφοράς ενέργειας και αγαθών από/προς την Ινδία μέχρι την ΕΕ, που ανταγωνίζεται τους αντίστοιχους δρόμους παράκαμψης του Σουεζ που αναπτύσσουν είτε οι Ρώσοι (Ιραν-Τουρκια-Κασπια-Αγ.Πετρουπολη) είτε οι Κινέζοι με τις χερσαίες διαδρομές του One Belt Road initiative.
 
Η ακύρωση (ή έστω καθυστέρηση) αυτού του σχεδίου από την Χαμάς και τους Χούθι βοηθάει τους τύπους του μπλοκ των BRICS+ (Ιράν, Ρωσία, Τουρκία κλπ) να παίξουν τα δικά τους παίγνια στον νομισματικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 20.
 
Δια χειρός του έγκυρου και συνήθως καλά ενημερωμένου Μιχάλη Ψύλλου  ΕΔΩ.
 
Τίποτε δεν ποσταρεται για πλάκα σε αυτό το ιστολόγιο. ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: