ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Σε λίγο θα μας πουν ότι θα έχουμε και κοινά σύνορα με την Κίνα (όχι ότι δεν θα το ήθελε η Κίνα).

Δεν είναι ότι απλά δαπανάμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τις μεταρρυθμίζουμε Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το να δαπανάς.

Με την «Ατζέντα 2030» οδηγούμε τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον 21ο αιώνα, σε όλους τους τομείς και εισάγουμε την Καινοτομία με γρήγορους ρυθμούς.

Όταν… pic.twitter.com/4pMFMFy2Qz

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πω ρε φίλε τι είπε ο τύπος :...""η Ελλάδα θα μπορεί να έχει τις πιο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που είχε ποτέ στα 3.000 χρόνια παρουσίας και ύπαρξης"!!!!! Σε λίγο θα μας πουν ότι θα έχουμε και κοινά σύνορα με την Κίνα (όχι ότι δεν θα το ήθελε η Κίνα).

Τι πολιτικός απατεώνας είναι αυτός;; Ο τύπος έχει εξελιχθεί σε μέγα παπάντζα.Και όσες παπάντζες πετάς σε αυτό τον χαζό λαό, τόσο και τα πιστεύει. Δάκρυσε μέχρι και Μ.Αλέξανδρος με αυτά που ακούει και βλέπει. 

Θυμήθηκε τότε που ο ο Δαρείος έστειλε πρόταση ειρήνης σε αυτόν , αλλά έκανε το λάθος να την δώσει να την διαβάσει ο Παρμενίωνας, και σύμφωνα με τον παππούλη τον Πλούταρχο μάθαμε ότι ο Παρμενίωνας του είπε του Μ.Αλέξανδρου... «εγώ, αν ήμουν ο Αλέξανδρος, θα έπαιρνα αυτά».

Για να του απαντήσει ο Αλέξανδρος : ¨..  "Και εγώ αν ήμουν από Κέρκυρα μεριά και φαλακρός , θα περίμενα το 2030 μΧ, αν ήμουν Πασόκος θα απορούσα τι λέει ο Σαμαράς".

Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις χωρίς να παράγει ούτε οβίδα εγχώρια αλήθεια που ζουν;; Σε ποιόν τα λένε;; Χωρίς καν απλά 4χ4 ή φορτηγά ακόμα και ταπεινά Σταγερ .Ούτε ένα ταπεινό UAV έστω και απλά συναρμολογώντας και εκπαιδεύοντας στελέχη σε αριθμό. Ούτε απλές ταπειβες ρουκέτες για τα ελικόπτερα. Εκτός τόπου .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει αρχίσει να με εκνευρίσει ο γυαλιστερός γλόμπος χωρίς πηγή φωτός . Μόνο απορρύθμιση από ότι δούλευε και μάσα και ξεπούλημα της Πυρκάλ κ.α. . Αντί να τρέξει πρόγραμμά με αντίστοιχα drone σαν και αυτά ή συμπαραγωγή με δικούς μας αλγόριθμους να γίνει ο εναέριος χώρος απροσπέλαστος όπως τα έχεις παρουσιάσει κατά καιρούς
Anti-Drone Vogan-9SP
αμερικανικό Coyote-2
UAV V-BAT
https://futurewarfare.gr/2024/07/03/promhtheia-uav-v-bat-katheths-apogeiwshs-gia-to-polemiko-nautiko-shield-ai/
https://futurewarfare.gr/2024/07/03/parousiash-tou-anti-drone-vogan-9sp-apo-ton-rwsiko-strato/
με εκρηκτικές κεφαλές όποιο ψαροκάϊκο της Τουρκίας ή αλλουνού δεν σταματά για έλεγχο να αχρηστεύεται και το ίδιο τα ιστιοφόρα των επενδυτών πριν προσεγγίσουν .
Και φυσικά καμία ανακοίνωση για εκτεταμένη εκπαίδευση στον χειρισμό drone σε όλο το προσωπικό όλων των σωμάτων ασφαλείας υποχρεωτικά και μετά σε εθνοφύλακες και όποιον άλλον θέλει να έχουμε ένα πλήθος ικανών χειριστών έτοιμο για την αποφράδα ημέρα .
Το δε άλλο φοιτητής ήμουνα και θυμάμαι τον Κινέζο πρωθυπουργό τότε να λέει για Ελληνικούς δορυφόρους , μετά ξεπούλησαν και την θέση του Hellas Sat μεταξύ άλλων
Την προοπτική απόκτησης εθνικού στρατιωτικού δορυφόρου ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας
https://defencereview.gr/tin-prooptiki-apoktisis-ethnikoy-stra/
για το 2060 θα το ετοιμάσει όπως πάει , ενώ θέλουμε μικροδορυφόρους να μπορούν να παρεμβάλουν τους Τούρκικους .

Για το παρακάτω μάθαμε τίποτα

ΤΟ «ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ» ΑΡΜΑ
Τα 24ωρα περνάνε και ακόμη ούτε φωνή ούτε ακρόαση από ΓΕΝ και ΓΕΣ. Στο πρώτο είχε απευθυνθεί το δημόσιο ερώτημα αν υφίσταται και σε τι ύψος οικονομικό αντίτιμο για την εκπαίδευση των πληρωμάτων των πλοίων της Attica Group στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ελέγχου Βλαβών του Πολεμικού Ναυτικού. Το δεύτερο μετά την αποκάλυψη του DP για τον ταξίαρχο του Σώματος του Υλικού Πολέμου, που την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μαζί με προέδρους και εκπροσώπους δύο ελληνικών εταιριών παραγωγής αμυντικού υλικού πραγματοποίησαν επίσκεψη σε στρατιωτικό εργοστάσιο, είχε δημόσια ερωτηθεί αν η «συνεκμετάλλευση» αποτελεί ειλημμένη απόφαση ή επιλογή που εξετάζεται από το ΓΕΣ και κατ’ επέκταση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με την ευκαιρία, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ, η 1η Στρατιά και η ΑΣΔΥΣ έχουν ενημέρωση – πληροφόρηση για το άρμα μάχης που κλειδώθηκε με λουκέτο σε βαφείο; (ΖΝΡ)
https://www.defence-point.gr/news/to-quot-fylakismeno-quot-arma-machis-kai-oi-quot-eneoi-quot-sti-nd-apo-tis-omilies


kakos04

Ανώνυμος είπε...

@kakos04
Θυμάμαι ακόμα τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, όταν ο πατήρ Μιζοτάκης απεμπόλησε(ή απεμ-πούλησε,όπως το δει κανείς) το δικαίωμα της Ελλάδος για να σηκώσει δορυφόρο, ο οποίος ανέβηκε από την Τουρκία τελικά που πήρε τη θέση μας στον ουρανό.
Αργότερα -πάλι η ΝΔ αν θυμάμαι επι Some Are Ass-κατέβασε τον ertsat , και σε κάποιο μνημόνιο πουλήθηκε ο ελλας-σατ στους Σαουδάραβες (;)ή σε κάποιο άλλο κράτος του Κόλπου.
Επίσης θυμάμαι ότι επί Σημίτη "θάφτηκε" η πρόταση για επιτήρηση των συνόρων στον Έβρο από δορυφόρους, και κάπου εκεί ξηλώθηκαν και οι νάρκες και δόθηκαν και τα σχεδιαγράμματα στου τούρκους.
Τώρα, έχουμε τ@ φοιτητ@ που τσινάνε στο ΑΠΘ που θέλουν να φτιάξουν ντρόουν
@ΛΥΚ
Έτσι κι αλλιώς κακούς γείτονες έχουμε, τουλάχιστον με τους Σίνες δίπλα θα γεμίζαμε κινεζούλες που έχω μάθει ότι είναι οι πιό τρυφερές σύντροφοι στην Ασία, να ρίξουν λίγο μύτη οι συμπατριώτισσες μας, και να σταματήσουν να έχουν και σκυλιά γατιά (θα γίνουν γκουρμεδιές για τους νέους "γκείτονα")
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ