ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Γιατί ο κινεζικός στρατός έγινε ξαφνικά τόσο επιθετικός; ; Τι ετοιμάζουν;;


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Γιατί ο κινεζικός στρατός έγινε ξαφνικά τόσο επιθετικός; ; Τι ετοιμάζουν;;

Η Κίνα έχει καταλάβει την αδυναμία στον Λευκό Οίκο.Και όχι μόνο αφού μέσω τον Δημοκρατικών Τυφώνειων Γάιδαρων τον ελέγχει κιόλας. Τις τελευταίες ημέρες κινεζικά στρατεύματα έχουν σταλεί στη Λευκορωσία για στρατιωτικές ασκήσεις, δεκάδες κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη απειλούν την Ταϊβάν και τέσσερα κινεζικά στρατιωτικά σκάφη εντοπίστηκαν ακόμη και στα ανοιχτά της Αλάσκας.

Γιατί λοιπόν η Κίνα αποφάσισε να γίνει τόσο επιθετική ξαφνικά;; Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος όλος μιλάει για την ανικανότητα του Τζο Μπάιντεν να εκτελέσει τα καθήκοντα του, και οι γύρω του επικεντρώνονται στον αγώνα για την πολιτική του επιβίωση. Θα μπορούσαν, λοιπόν, ξένοι αντίπαλοι όπως η Κίνα να χρησιμοποιήσουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας για να κάνουν πράγματα που συνήθως δεν επιχειρούν να κάνουν;;

Σύμφωνα με τις αρχές στην Ταϊβάν, 66 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και 7 κινεζικά στρατιωτικά σκάφη «επιχειρούσαν γύρω από την Ταϊβάν» την Τετάρτη… Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν (MND) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εντόπισε 66 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και πλοία γύρω από το νησί, προφανώς καθοδόν για κινεζική στρατιωτική άσκηση στον Δυτικό Ειρηνικό.  

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, η κινεζική κυβέρνηση απάντησε δηλώνοντας ότι η επιχείρηση αφορούσε την προστασία «της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας»… Όταν ρωτήθηκε για τα πολεμικά αεροσκάφη που διέσχισαν τη μέση γραμμή σε μια τακτική ενημέρωση Τύπου στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιαν απέφυγε να απαντήσει άμεσα. «Η αποφασιστικότητα της Κίνας να διαφυλάξει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα παραμένει αμείλικτη», είπε.   

Το ΚΚΚ επιμένει ότι η Ταϊβάν είναι κινεζικό έδαφος και ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προειδοποιηθεί ότι η «επανένωση» θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή.  Ας ελπίσουμε ότι οι Κινέζοι δεν θα επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το τρέχον παράθυρο ευκαιρίας για να ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ  στην Ταϊβάν, γιατί τη στιγμή που θα εισβάλουν η Δύση και εμείς μαζί θα βρεθούμε σε πόλεμο με την Κίνα και όλα θα αλλάξουν. Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι Κινέζοι ερευνούν επιθετικά τη θαλάσσια άμυνα της Ταϊβάν. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2024, η ακτοφυλακή της Ταϊβάν «απομάκρυνε 567 κινεζικά σκάφη»…

Εν τω μεταξύ, οι Κινέζοι γυροφέρνουν και τις ακτές των ΗΠΑ. Μάλιστα, αναφέρεται ότι τέσσερα κινεζικά στρατιωτικά σκάφη μόλις εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Αλάσκας *…  Πολλά κινεζικά στρατιωτικά πλοία εντοπίστηκαν από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ στα ύδατα ανοιχτά της Αλάσκας, ανέφεραν αξιωματούχοι σε δελτίο τύπου την Τετάρτη. Τρία πλοία εντοπίστηκαν περίπου 124 μίλια βόρεια από το πέρασμα Amchitka στα Αλεούτια νησιά και ένα τέταρτο πλοίο εντοπίστηκε περίπου 84 μίλια βόρεια από το πέρασμα Amukta της πολιτείας.  

Τα πλοία εθεάθησαν το Σάββατο και την Κυριακή. Και τα τέσσερα πλοία βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, είπε η Ακτοφυλακή, αλλά βρίσκονταν εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης των ΗΠΑ, η οποία εκτείνεται σε απόσταση 200 ναυτικών μιλίων από την ακτογραμμή των ΗΠΑ. Ο λόγος που αυτό το περιστατικό είναι αξιοσημείωτο είναι επειδή είναι πολύ ασυνήθιστο. Τα κινεζικά στρατιωτικά σκάφη συνήθως δεν επιχειρούν τόσο βόρεια

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά η Κίνα έχει τώρα το μεγαλύτερο ναυτικό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν ξέρω πώς το επιτρέψανε οι υποτιθέμενοι "ηγέτες" της Δύσης  να συμβεί αυτό, αλλά το κάνανε. Και αποδεικνύεται ότι η στρατιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ έχει γίνει εξαιρετικά εξαρτημένη από τους Κινέζους. Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι οι κινεζικοί ημιαγωγοί βρίσκονται στο «40% περίπου όλων των οπλικών συστημάτων και υποδομών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ».

Ένας μεγάλος αριθμός κινεζικών ημιαγωγών χρησιμοποιούνται σε κρίσιμες στρατιωτικές πλατφόρμες, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40% όλων των οπλικών συστημάτων και υποδομών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, και συνδέονται περαιτέρω με στρατιωτικές αλυσίδες εφοδιασμού, όπως πύραυλοι αεράμυνας Patriot και βομβαρδιστικά Β-2. 

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα, ένα εργοστάσιο πυραύλων Lockheed Martin που βρίσκεται στην Αλαμπάμα παράγει αντιαρματικά όπλα Javelin που χρησιμοποιούν περισσότερους από 200 ημιαγωγούς σε κάθε όπλο. Αυτό ισοδυναμεί με χιλιάδες ημιαγωγούς κινεζικής κατασκευής στα όπλα των ΗΠΑ. 

Δεν σκέφτηκε κανείς εκεί στις ΗΠΑ το γεγονός ότι μια μέρα αργά η γρήγορα θα καταλήξουνε πραγματικά σε πόλεμο με την Κίνα;;  

Υ.Γ Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε αυτούς εκεί στην Κίνα που μας διαβάζουνε. Σας μελετούμε και εμείς παίδες είναι αμφίδρομη αυτή η σχέση.....αναγνώρισης του αντιπάλου.Γιατί εμείς εδώ στον Ζ.Ε ξέρουμε ποιος είναι ο απώτερος στόχος σας εκεί στην Κίνα. Άσε τους Τζώνηδες να κοιμούνται τώρα. Ο Νεώτερος Τρωικός ήδη έχει αρχίσει...αλλά ο μελλοντικός Νέος Ελληνοατλαντικός Πόλεμος...θα παιχτεί ανάμεσα στους δύο μας.!!! Τότε είναι που θα βγούν στην φόρα και τα...."εξωτικά όπλα".

* Περί Αλάσκας τα λέγαμε ΕΔΩ...και ΕΔΩ και γιατί την γυροφέρνουν οι Κινέζοι..." Όμως σήμερα δημιουργούνται και νέα περάσματα, που απαιτούν ένθεν κεκείθεν "watch dogs" τύπου Ισραήλ -Αίγυπτος. Ένα τέτοιο είναι και το πλέγμα των τεσσάρων χωρών της Σκανδιναβίας και η Αλάσκα για τον έλεγχο των νέων θαλάσσιων οδών στον Αρκτικό κύκλο, που αναδεικνύονται από το λιώσιμο των πάγων."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι ξέρω οι Λευκορωσσίδες είναι οι πιό όμορφες γυναίκες στην Ευρώπη, μήπως ψάχνουν νύφες οι Σίνες;;;
Όσο για το στόλο στην Αλάσκα, μήπως τους έφυγε κανένα μπαλόνι πάλι και το ψάχνουν;;
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ