ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;;
 
Όπως και όλοι οι προηγούμενοι, έτσι και αυτός γίνεται για να καταστραφεί περισσευούμενο ή τοξικό κεφάλαιο και σχετίζεται με την ισχύ κάποιων νομισμάτων. Όχι των όπλων, που είναι μόνο το αναλώσιμο εμπόρευμα κάθε πολέμου για να ετοιμαστεί, μετά την λήξη του, νέο χρήμα μέχρι τον επόμενο.
 
Οριοθέτηση γίνεται τώρα στην Ουκρανία των ζωνών επιρροής περισσότερων των δυο παγκόσμιων αποθετικών νομισμάτων. Και αυτό παίρνει χρόνο!
 
Το ρούβλι δεν μπορεί να είναι ένα από αυτά αλλά μόνο μέρος κάποιου συνθετικού αντι-δολαριου που ψήνεται περί την Κίνα (που ήδη ετοίμασε και το αντίστοιχο ΔΝΤ με την ανάλογη Παγκοσμια Τράπεζα του). 
 
Και έτσι, μοιραία, προκύπτει και ο ανασχεδιασμός όλων των συστημάτων που αναπτύχθηκαν (παραγωγής, logistics, ενεργειακά και χρηματοπιστωτικά) στην προηγούμενη παγκοσμιοποίηση της μονοκρατορίας του δολαρίου, που μας τελείωσε με απόφαση των G7 τον Ιούνιο του 21, πριν την έναρξη του Ουκρανικού. Αυτή την απόφαση που πυροδότησε και τον πόλεμο, την ενεργειακή κρίση και τον στασιμοπληθωρισμό μεγάλης διάρκειας που θα μας ταλαιπωρήσει για 1-2 χρόνια ακόμα τελειώνοντας αυτό που λέγαμε ως "παγκοσμιοποιηση" του νεοφιλελευθερισμού ver1.0..
 
Όπερ κανέναν δεν συμφέρει να γίνει Κούγκι ή να κλείσει άρον άρον αυτόν τον πόλεμο! Η Ρωσία έγραψε ήδη κέρδη 630δισ$ από την πώληση ακριβής ενέργειας στην Ανατολή και άλλα τόσα οι ΗΠΑ κάνοντας το ίδιο στην Δύση). Άσε τον λοιπόν να σέρνεται μέχρι να τελειώσει κάθε ισχύς του χαζοευρώ των ευρωζαβών, του μόνου που θα μπορούσε να ισορροπήσει τον παλαβό κόσμο που προκύπτει έτσι, αλλά δυστυχώς σέρνεται στα χέρια ανίκανων νεοφιλελέ ηγετίσκων χωρίς όραμα. Η ροπή της Ευρώπης προς την ακροδεξιά επιταχύνει και αυτήν την εξέλιξη. Της διάλυσης της στα εξ ων συνετεθη. Και μετά επιστροφή στα χαρακώματα των ευρωζαβών για να βρουν ποιος θα πληρώσει το εξωτερικό χρέος της ευρωζωνης.
 
Απαιτεί βλέπεις χρόνο αυτή η διευθέτηση!
 
Χρόνο που καθορίζεται από μερικές παραμέτρους ακόμα, όπως:
 
🔸Πχ θα είναι και η Ινδία στην ζώνη του ψηφιακού αντι-δολαριου ή θα κάνει με την Ρωσία μια ενδιάμεση;; (Περι αυτού έβαλε ο Πούτιν να πλακωθεί η ακροδεξιά Χαμας με τους ακροδεξιούς του Ισραήλ και κάτι Χούθι νοτιότερα )
 
🔸Και πόσο αυτή θα συνεργαστεί ή θα συγκρουστεί τότε και με μια τέταρτη ζώνη, την Παναραβική και ίσως και με μια 5η, στην Λατινική Αμερική, που ψήνεται και που θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο που δεν μπορεί να παίξει το ευρώ;;
 
🔸Θα καταλήξει τελικά η Τουρκία στην Ευρασία ή θα μείνει προσκολλημένη στο ΝΑΤΟ ως δούρειος ίππος της της ζώνης του κόκκινου καπιταλισμού;; Γι αυτό εξαρτάται πόσο, τελικά, θα στραβώσει το στόμα του Ερντογάν από ένα "εγκεφαλικό" και πόσα ακόμα εγκεφαλικά θα μπορέσουμε να αντέξουμε και εμείς από το ανεγκέφαλο γκουβέρνο μας, που θέλει να του τα δώσει όλα για κάτι ντιλς που έκλεισαν μαζί του πριν όλα αυτά αρχίσουν να εξελίσσονται.
 
🔸Θα έχουμε νέες "Αραβικές Ανοίξεις" λόγω της επισιτιστικής κρίσης μόνο στην Αφρική ή πρέπει να επεκταθούν αυτές και αλλού? Πόσες μπορεί να αντέξει το "παίγνιο" που είναι σε εξέλιξη;;
 
🔸Αλλά και πόσο θα μπορέσουν να αντέξουν όλες οι ζώνες μετά από την "ζώνη του ίντερνετ", που αυτό αναπτύσσεται χωρίς σύνορα και μεταλλάσσεται γρήγορα προς την 3η του version;; Κάνοντας περιττά όλα τα αποθετικά η εθνικά νομίσματα της εποχής Νίξον και τις ζώνες επιρροής τους. Αλλά και τους 5-6 ψηφιακούς ολιγάρχες του προηγούμενου ίντερνετ που έχουν οριστεί από κάποια Blackrock για να στήσουν μια ψηφιακή φεουδαρχία πάνω σε όλες τις οικονομικές ζώνες με ένα ψηφιακό δολάριο ιδιωτικής κοπής δι ενός νεοφιλελευθερισμού ver2.0.που προωθεί η Blackrock.
 
Mην βιάζεσαι λοιπόν! Η νίκη της Λεπέν στην Γαλλία και η επικείμενη του Τραμπ στις ΗΠΑ δεν αμφισβητούν τους ολιγάρχες** ένθεν κακείθεν του νέου συνόρου ανάμεσα στον μπλε και τον κόκκινο καπιταλισμό.. Ούτε και το άλλο σύνορο που "χάραξε" η Χαμας για να καθυστερήσει τα σχέδια της Ινδίας, μέχρι να ανοίξει το επόμενο, κάπου πιο Ανατολικά, εκεί γύρω από το Κουρδιστάν και την Ινδία.
 
✔️Το ποιός θα εκλεχτεί ως ημιπλανηταρχης τον Νοέμβριο, λίγο ρόλο θα παίξει σε αυτά, αφού άλλο είναι πλέον το αφεντικό στο κύριο παίγνιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη. (Δες σχετικά και στο *).
 
Εδώ, στο ένδοξο Σημιτισταν, συνεχίστε να ζείτε στην καρακοσμάρα μας ψάχνοντας για αρχηγούς και αρχηγόπουλα. Ένθεν κακείθεν.
 
* ΕΔΩ

** πολύ φοβάμαι ότι κι απ' αυτήν την στροφή (προς τα δεξιά ΛΕΠΕΝ και λοιποί) θα εισπράξουμε απογοήτευση.....δυστυχώς οι ηγεσίες παγκοσμίως έχουν χάσει την αυτοτέλεια τους κι υπακούουν σε κέντρα ξένα με την πολιτική....πρεσβείες, οικονομικά συμφέροντα κλπ....δυστυχώς στην Ελλάδα μας η αποτυχία σύσσωμου του πολιτικού προσωπικού είναι παταγώδης και η συγκυρία στην οποία αποκαλύπτεται αυτήν η ανυπαρξία ενός πραγματικού ηγέτη πολύ κομβική....ένα θαύμα μπορεί να σταματήσει την περιδίνηση σε επικίνδυνες ατραπούς δια την σταθερότητα, την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια στο χώρα μας...Τότε ο δρόμος της χώρας χωρίς επιστροφή είναι μονόδρομος. Το κράτος και η χώρα θα γκρεμιστούν συθέμελα. Μετά θα γεννηθεί κάτι άλλο. Αν θα έχουμε την ευκαιρία εμείς ή οι επίγονοι μας να το ξαναχτίσουμε σωστά αυτό είναι άλλο θέμα..

Σχετικό και ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: