ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Γαλαξιακό Ημερολόγιο...ημέρα 5248

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Γαλαξιακό Ημερολόγιο...ημέρα 5248

Το μπαρ του Αμφρομβίνους στον διαστημικό σταθμό Σοχότ στον Ήλιο ήταν όπως πάντα ασφυκτικά γεμάτο από θαμώνες. Επίσης όπως πάντα ήταν μισοσκότεινο, η μουσική ήταν εκκωφαντική, και ένα στρώμα καπνού αιωρούνταν λίγο κάτω από το ταβάνι. Η πολυφωνία των διάφορων μορφών ζωής που απολάμβαναν τα διάσημα κοκτέιλ του αφροδίτιου μπάρμαν, του τελευταίου αφροδίτιου για την ακρίβεια, δημιουργούσε έναν θόρυβο που μόνο όσοι είχαν ήδη πιει μια ικανή ποσότητα από τα εν λόγω κοκτέιλ μπορούσαν να τον αγνοήσουν. 

Οι τρίστηθες σερβιτόρες από τον Θριτίτς περιφέρονταν ανάμεσα στα τραπέζια σκορπώντας χαμόγελα προς κάθε κατεύθυνση προσθέτοντας μια δυνατή πινελιά στην ατμόσφαιρα, αλλά και τη φήμη, του μπαρ. Ήταν ολοφάνερο πως το κέφι περίσσευε και όλοι περνούσαν όμορφα. 

 

Μόνο στη μπάρα υπήρχε κάποιος που παρά τη φασαρία έδειχνε να κοιμάται. Ήταν αδιαμφησβήτητα γήινος, και καθόταν σε ένα από τα σκαμπό με το κεφάλι του πάνω στον πάγκο του μπαρ και τα χέρια του από κάτω για μαξιλάρι. Ένα ποτήρι είχε πέσει μπροστά του, και το περιεχόμενό του είχε αδειάσει ακριβώς κάτω από τη μύτη του έτσι που κάθε εισπνοή του τραβούσε μια δυνατή τζούρα από τις αναθυμιάσεις που αναδύονταν σαν καπνός.

 Η πόρτα του μπαρ άνοιξε, και μια γήινη γυναίκα στάθηκε στο κατώφλι μέχρι να συνηθίσει την απότομη αλλαγή από την ησυχία των στενοδιαδρόμων του σταθμού στη βαβούρα του μπαρ. Μπήκε τελικά, και ελίχθηκε ανάμεσα στα τραπέζια μέχρι που έφτασε στην μπάρα και στάθηκε εκεί δίπλα στον κοιμισμένο γήινο άντρα. Έκανε νόημα στον Αμφρομβίνους, κι εκείνος πλησίασε αμέσως χαμογελώντας με το μεγάλο του στόμα, ενώ σκούπιζε ένα ποτήρι που κρατούσε στα πλοκάμια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: