ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

  

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Εδώ και +20 χρόνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας άγνωστος πόλεμος σε όλον τον πλανήτη. Ο ηλεκτρονικός ή cyber war, ανάμεσα σε στρατούς κρατικών ή ιδιωτικών χακερς, που στοχεύουν στις πληροφοριακές και τηλεπικοινωνιακες υποδομές των αντιπάλων τους στην μετα-παγκοσμιοποιημένη μας εποχή.
 
Όλο και περισσότερο αυτές οι πληροφοριακές υποδομές γίνονται και πιο κρίσιμες και για την κανονική λειτουργία των οικονομιών αλλά και για την εξέλιξη των κλασσικών μαχών στα ορατά σημεία αντιπαράθεσης. Data Centers και υπερϋπολογιστές οι στόχοι (όπως αυτός που ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στο Λαύριο ως υποχρέωση του 3ου μνημονίου για να δουλεύουν καλύτερα τα predator....), γίνονται όπλα (αλλά και στόχοι), σε αυτόν τον ακήρυκτο πόλεμο.
 
Μέρος αυτού του πεδίου πολεμικών αντιπαραθέσεων του σε εξέλιξη ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ πολέμου, είναι και οι χθεσινές κυβερνοεπιθέσεις στα συστήματα της Microsoft και στις Ρωσικές τράπεζες, που ακολούθησαν ως αντίποινα. Όσο πιο συγκεντρωτικά τα συστήματα, τόσο ισχυρότερες (και πιο εύκολες) και οι επιθέσεις ένθεν κεκείθεν. 
 
Ποιός μπορεί να είναι ο νικητής σε έναν τέτοιο πόλεμο;;
 
Όποιος καταφέρει πρώτος να αποκεντρώσει (decentralize) τις πληροφοριακές του υποδομές! Σε αυτές συγκαταλέγεται και ο τρόπος οργάνωσης της κυκλοφορίας του χρήματος επί των "αναρχικών " τεχνολογιών blockchain, που κάνουν τις Τράπεζες περιττές και άχρηστες.
 
 Κατά τα άλλα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε.
 
Σχετικά με τον άγνωστο ηλεκτρονικό πόλεμο ΕΔΩ...και ΕΔΩ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: