ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Σέριφος, Πράσινη Ανάπτυξη λέει...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σέριφος, Πράσινη Ανάπτυξη λέει...χωρίς καθόλου πράσινο τι σόι "πράσινη" ανάπτυξη είναι δαύτη;;

Φτηνός τρόπος αποψίλωσης πριν από την εγκατάσταση αιολικού πάρκου με ανεμογεννήτριες ύψους 100μετρων .

Κι ενώ η χώρα καίγεται (καίγεται ακόμα και ο λόφος του Φιλοπάππου)...ο Εθνάρχης ήταν τριήμερο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Πάπιγκο . Μας καίνε ζωντάνούς και δεν ανοίγει ούτε ρουθούνι. Που θα έπρεπε να τους είχαμε πάρει ήδη με τις πέτρες.

Υ.Γ Πολύ φοβάμαι πως οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ φωτιές τύπου Έβρου και Ρόδου που δεν θα σβήνουν παρά μόνο στην θάλασσα , ακόμα δεν τους είδαμε...έχουμε μπροστά μας Ιούλιο και Αύγουστο για να καούν ακόμα μέχρι και οι μαϊντανοί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που καίγεται το 1/4-1/6 του νησιού...
Ο λόγος είναι ότι υπάρχει 1 πυροσβεστικό και 1 υδροφόρα, και 4-5 πυροσβέστες, ενώ τα 3/4 του νησιού είναι χωρίς δρόμους και γεμάτο ξερά φρύγανα.
Στη φωτογραφία που βάλατε για παράδειγμα αυτοί που φαίνονται είναι οι μόνοι δρόμοι, στις κορφές αριστερά και δεξιά δεν υπάρχει πρόσβαση
Την προπροηγούμενη φορά που πήγε να καεί η ΔΕΗ και μια αποθήκη με φιάλες προπανίου για τα εστιατόρια όλου του νησιού, είχαμε Βούδδα της Ραφήνας και ήρθε το ρώσσικο και την έσβησε με 2 ψεκάσματα ...
Τώρα ήρθαν μετά από 2 ώρες ένα ελικόπτερο με κουβά, και 2 κανανταίρ, όταν το μέτωπο είχε φτάσει τα 5-10 χιλιόμετρα
Η μισή έκταση που κάηκε προχτές είναι χωρίς δρόμους, ενώ το νησί είναι κατάξερο από ανομβρία και ξεροβόρι, και φύσαγε και 8-9 μποφώρ.
Πριν λίγα χρόνια είχε ξαναξεκινήσει εκεί φωτιά από κολώνα της ΔΕΗ.
Το κακό είναι ότι κάηκε ένα ξυλουργείο 5ετίας, χωρίς να ξέρω αν συνέλθει ο ιδιοκτήτης οικονομικά (αν και είναι 60άρης-δεν ξέρω τι του έμεινε μετά την επένδυση) και μία αποθήκη σούπερ μάρκετ με απορρυπαντικά η οποία ήταν ανασφάλιστη.
Σ'ότι αφορά τα φουρφούρια, είχε προσπαθήσει ο Μυτιλιναίος πριν 20 χρόνια να σπείρει καμμιά 60αριά σ'όλη την κορυφογραμμή απ'άκρου σ'άκρο με ύψος μαζί με τα φτερά 160μ.,αλλά περίμενε πρώτα το καλώδιο της ΔΕΗ, το οποίο παρεμπιπτόντως κοντεύει να ποντιστεί φέτος......
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ