ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Το μόνο που λαμβάνουν υπόψιν τους οι απατεώνες που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα είναι το πολιτικό κόστος.

 The U.S. Navy’s Zumwalt-class destroyers, along with the Littoral Combat Ship (LCS), are considered some of the worst investments in naval history. https://t.co/5nux0zdSIm

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σύμφωνα με το άνωθεν δημοσίευμα τα αντιτορπιλικά κλάσης Zumwalt του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, μαζί με το Littoral Combat Ship (LCS), θεωρούνται από τις χειρότερες επενδύσεις στη ναυτική ιστορία. Και εδώ οι καρκινιάρηδες οι "δικοί" μας έχουν άλλη άποψη. Το μουνί που τους πέταγε.

Όπως έχω πει και παλαιότερα, το μόνο που λαμβάνουν υπόψιν τους οι απατεώνες που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα είναι το πολιτικό κόστος. Προφανώς και τα εξοπλιστικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Ούτε κάποιο μακρόπνοο σχέδιο έχουν για την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας παρά τα όποια αφηγήματα αναπαράγονται στον δημόσιο διάλογο, ούτε τις εισηγήσεις των επιτελείων ακολουθούν. 

Ωστόσο κάποια μέσα επαναλαμβάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μια υποτιθέμενη προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης από διάφορους ώστε να πληγούν συγκεκριμένα προγράμματα. Η κριτική στις ακατανόητες αποφάσεις/παλινωδίες της κυβέρνησης και η αποδόμηση των αφηγημάτων της περί προτεραιοποίησης, Ατζέντας 2030, δόντια γαϊδάρων κλπ, μάλλον ενοχλεί. Θιασώτες της δημοκρατίας αρκεί να μην έχεις διαφορετική γνώμη, διότι μετά ανακύπτουν προβλήματα.

Κανένας έλεγχος, κανένας προβληματισμός, καμία κριτική, μόνο κέρμα και τραγούδι. Ότι καταλαβαίνει (ή θέλει να καταλάβει) ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: