ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ" (ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ" (ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ)
 
ΤΑ δεδομένα:
 
🔺️Η βαθειά ενεργειακή κρίση που μαστίζει κυρίως την Δυτική Ευρώπη προκλήθηκε από την άναρχη και άρον-άρον στροφή σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όταν η ΕΕ αποφάσισε να απαλλαγεί από την φθηνή ρωσική ενέργεια (που ήδη διοχετεύεται προς την Ασία). 
 
🔺️Οι ΑΠΕ πάσχουν ενδογενώς από παθολογίες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν στο ορατό μέλλον τις συμβατικές μορφές ενέργειας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται:
 
-✔️Τα τεράστια κόστη επενδύσεων φαραωνικης κλίμακας τεχνικών έργων και τα κόστη αποσβέσεων τους, που κάνουν την ενέργεια πανάκριβη.Άρα και τις οικονομίες μη ανταγωνιστικές.
✔️Η έλλειψη υποδομών διανομής και αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας
✔️Τα μέταλλα που απαιτούνται για αυτήν την μετάβαση. Τα σημαντικότερα αποθέματά τους ελέγχονται ήδη από την Κίνα ή την Ρωσία. 
 
Έτσι, μπρος στο αδιέξοδο, οι νεοφιλελέ φωστήρες χάραξης ενεργειακών πολιτικών στην ΕΕ, αποφάσισαν να βαφτίσουν το... κρέας ψάρι. Πράσινη η πυρηνική ενέργεια, λέει, αφού δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα!
 
Και μέσα από αυτή την μεγάλη ηλιθιότητα, η απανταχού δεξιά (Ορμπαν, Τραμπ, Λεπέν, Ερντογαν, Βοριδης και σια κλπ) ξεδιπλώνει το δικό "σχέδιο": Εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας παντού!
 
Όμως και αυτό το σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει (Τεκμηρίωση στα *) αφού:
 
🔺️Κανείς δεν λέει που θα διατεθούν τα πυρηνικά απόβλητα. Η ιδέα να διασκορπιστούν σε μπαταρίες διαμαντιών (!) μέσα από τις φορητές συσκευές όλου του πλανήτη, από ρολόγια, βηματοδότες έως και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το μόνο που εγγυάται είναι η αύξηση των καρκινογενέσεων λόγω της διασποράς της ραδιενέργειας.
 
🔺️Κανείς δεν ξέρει ποιός θα το χρηματοδοτήσει. 
 
🔺️Η Ρωσία και η Κίνα ελέγχουν πάνω από το 60% της αγοράς των τεχνολογιών που απαιτούνται και πάνω από το 70% των διαθέσιμων πυρηνικών ορυκτών.
 
Έτσι, το μόνο που μπορεί να πετύχει κανείς από τις μη ρεαλιστικές και βλακώδεις πολιτικές του "Όλα από..." είναι να αυξήσει και άλλο τα χρέη στον πλανήτη. Δημόσια ή ιδιωτικά.
 
Με πόσα κιλά ηλιθιότητας ακόμα πρέπει να πληρωθεί η διάσωση (πάλι) του τραπεζικού συστήματος και του τρόπου παραγωγής του χρήματος μετά το 71;;
 
* ΕΔΩ... ΕΔΩ....ΕΔΩ...

4 (!) Πυρηνικοί σταθμοί στην Ανατολική Θράκη, πάνω στο Ρήγμα της Ανατολίας λέει ΕΔΩ.

Κατά πόδας και τα εδώ ζαβά ΕΔΩ.

Ουπς! Τώρα και εξ ιδίων τα βέλη. Η αριθμητική είναι αμείλικτη! ΕΔΩ.

Υ.Γ Οι αρχαίοι μας πρόγονοι κινούσαν ολόκληρη χαλυβουργική της τότε εποχής με 1 ποτήρι νερό.!! Ούτε πυρηνικά ούτε άλλες τέτοιες αηδίες που καταστρέφουν τον πλανήτη δεν χρησιμοποιούσαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

επίσης είναι και μικρός ο κύκλος ζωής των ΑΠΕ, πέφτει η απόδοση ανά έτος και κάποια στιγμή μηδενίζει, ενώ τα μισά φωτοβολτα'ι'κά που έφτιαχναν παλιά στη Γερμανία, και πρωτοέβαλαν οι αγρότες εδώ επί υπουργίας Μπιρμπίλη, θέλαν ένα τόνο νερό τη μέρα να μην καούν.
Τέλος υπάρχουν και οι "ευπαθείς" που ζητούν προστασία, αλλιώς πετάνε πέτρες.....
Να μην μιλήσουμε για την ίδια ομάδα που ξηλώνει ότι μεταλλικό (μεγάλη ζημιά το Χέβυ μέταλ στην γενιά μας)
Και να μην ξεχάσουμε την μηδενική ανακύκλωση ΑΝ τα ξεφυτέψουν ποτέ και δεν τ'αφήσουν εκεί να σκουριάζουν.
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ