ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Φωτιά στον Σχίνο: Ενεργοποιήθηκε το 112 – Απομακρύνονται κάτοικοι από τρεις περιοχές

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Άρχισε η "πράσινη" ανάπτυξη....Άντε και σε ένα χρόνο θα γεμίσουν ανεμογεννήτριες .

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους. 

Λίγη ώρα αργότερα, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους. 

Εστάλη μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση έχει φτάσει μέχρι το Αλεποχώρι, κατακαίγοντας εκατοντάδες στρέμματα παρθένου πευκοδάσους και καταστρέφοντας περιουσίες. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τη μάχη της κατάσβεσης δίνουν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 9 PZL,1 CHINOOK & 2 E/Π για συντονισμό από αέρος.  

Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυρ/στες. Τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός ΠΣ.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Με πιάνει πόνος ψυχής με τέτοιες καταστροφές της φύσης επίτηδες και για οικονομικούς λόγους . Φωτιά νυχτερινή και αφού είχαν δει την πρόβλεψη των ανέμων να μην χάσουν μποφώρ. Αν ποτέ είχαμε Ελληνική κυβέρνηση οι εμπρηστές με δόλο σαν τιμωρία θα έπρεπε να είναι δεμένοι σε φλεγόμενα πεύκα μέχρι τέλους . Αρκετά με τον βιασμό της φύσης και της ζωής μας , πάλι καλά που δεν είχαμε πάλι θύματα σαν το μάτι .
Και εδώ το ζουμί της πυρκαγιάς όπως λες για ανεμογεννήτριες και βωξίτη και πιθανόν και άλλα , σε τσέπες συγκεκριμένων θα πάνε πάντα .

Το 2018, έκαψαν το ανατολικό μέρος των Γερανίων Ορέων, προς τον Σαρωνικό Κόλπο. Σήμερα, έκαψαν το δυτικό, προς τον Κορινθιακό. Όλα, για τον βωξίτη...
https://esxatianasxesi.blogspot.com/2021/05/2018.html
http://esxatianasxesi.blogspot.com/2019/09/24.html