ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Η Τουρκία είναι κράτος καρκίνος και κίνδυνος για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τουρκία και Κατάρ χρησιμοποιούν την Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.Το σχέδιο τους είναι να αποδυναμώσουν και να απειλήσουν το Ισραήλ με επιθέσεις από την Χαμάς και να οργανώσουν διαμαρτυρίες η οποίες είναι  χρηματοδοτούμενες και οργανωμένες  από το Κατάρ  στα δυτικά ΜΜΕ .Ο απώτερος στόχος του καθεστώτος Ερντογάν / Τουρκίας είναι να αναγκάσει το Ισραήλ να αποσυρθεί από το East Med Gas Forum. Όλο αυτό που γίνεται στο Ισραήλ έχει σχέση με τον αγωγό EastMead ο οποίος κυριολεκτικά πετάει έξω την Τουρκία από το ενεργειακό παιχνίδι.

Μην ξεχνάτε ότι η Χαμάς συνδέεται  με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και ο ηγέτης της ίδιας ομάδας ζει στο Κατάρ και είναι υπό την προστασία τόσο του Κατάρ όσο και της Τουρκίας. Επί του παρόντος η Χαμάς εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και του Κατάρ στη Μέση Ανατολή και όχι των Παλαιστινίων. Στην Αν.Μεσόγειο υπάρχουν επίσης η Αίγυπτος, ο Λίβανος και Συρία (Ρωσία) που έχουν λόγο στα ανατολικά μεσογειακά ενεργειακά ζητήματα. Αγνοήστε τον Λίβανο και τη Συρία για πολιτικούς λόγους, καθώς δεν έχουν ισχυρές θέσεις. Όμως η Αιγυπτιακή κυβέρνηση είναι εναντίον της μουσουλμανικής αδελφότητας και εναντίον της Τουρκίας.

Τα UAE και η Σ.Αραβία είναι με την Αίγυπτο και αυτό δεν αλλάζει με τίποτε , ούτε απο αυτές τις συγκρούσεις στο Ισραήλ. Η Τουρκία χρησιμοποιεί "εργαλεία" για την αποδυνάμωση του Ισραήλ αλλά και των μελών του συνασπισμού του. Όπως μπορεί κανείς να δει σε ορισμένες διαμαρτυρίες, τα μέλη της μουσουλμανικής αδελφότητας ανακατευθύνουν τον θυμό προς την ηγεσία των ΗΑΕ χρησιμοποιώντας αυτήν τη σύγκρουση εναντίον της ηγεσίας των UAE +Σ.Αραβίας+Αιγύπτου.Υπάρχει ένας άξονας συμμαχίας και συνεργασίας μεταξύ Κατάρ-Τουρκίας-Χαμάς-ISIS .

Όσοι πιστεύουν πως η Παλαιστίνη του Γιασέρ Αραφάτ και της PLO η οποία ήταν ένα πραγματικό λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα,έχουν την παραμικρή σχέση με τους σκληρούς ισλαμιστές της Χαμάς κάνουν μεγάλο λάθος. Αυτά πουλάει το ισλαμοεθνικιστικό τουρκικό καθεστώς: δήθεν προστάτης των «καταπιεσμένων μουσουλμάνων» όλου του κόσμου…βέβαια το ότι δολοφονεί καθημερινά Κούρδους και ομοθρήσκους του δεν σημαίνει κάτι για την Τουρκία. Αυτό το κράτος καρκίνος είναι κίνδυνος για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

4 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...



ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

Είναι πολύ περίπλοκο το θέμα. Ο μπίμπης έχει τη φιλοσοφία του μεγάλου (με την έννοια του ισχυρού) Ισραήλ, ακόμα και εδαφικά αν μπορέσει. Η άλλη πλευρά τον έχει στη μπούκα γιατί η ίδια δε νοιάζεται για το Ισραήλ σαν χώρα, δεν θέλει να υπάρχει γενικώς καμία χώρα με την έως τώρα έννοια που ξέρουμε όλοι. Μην ξεχνάμε τα "σκάνδαλα" για τα οποία τον κατηγορούν. Εχουν και το στρατηγό έτοιμο αντικαταστάτη.
Δε λέω περισσότερα γιατι πρέπει να προσέχουμε κιόλας...
Το μόνο που θα πω είναι ότι από τότε που επτώχευσε η εξον μόμπιλ και την πήρε η σεβρόν του βρακοφελερ και ανέλαβε τα οικόπεδα της Κύπρου, θέλει να αλλάξει το στατους κβο στην ανατολική Μεσόγειο υπέρ της. Σε συνεργασία (ένα μικρό ποσοστό 5-7% ??) με τον τουρκοεβραίο δισεκατομμυριούχο κοχ, τον οποίο όλως τυχαίως είχε στο γραφείο του στη Βουλή προεκλογικά πρόπερσι ο κούλη. Τυχαίο ε? Και ενώ ο μπίμπης είναι υπέρ του Ιστμεντ μέσω Κρήτης κλπ, ο μεγαλοπετρελαιάς της σεβρόν θέλει τον αγωγό να περνάει μέσα από τουρκία. Και γίνεται μύλος... Τα υπόλοιπα στις οθόνες των πισι (όχι, στα κανάλια δεν λέγονται αυτά)

ΑΡΡ. είπε...







ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ (2)

Το καλαμπούρι στηθηκε για να σωθει ο Σουλτανος από την εσωτερικη πανωλεθρία που έρχεται, να διασπαστει το μετωπο του Ισραηλ με τους Αραβες εναντιον αυτου και των αδελφων μουσουλμάνων και επίσης να τσεκαρει το Ιραν τις δυνατοτητες των Εβραιών. Ο μονος τρόπος να φυγει το τεμενος είναι να πεσει απο σεισμο (εστω και τεχνικο). Και πάλι δυσκολα δεν θα ξαναχτιστει


Αυτοί που λένε ασυλλόγιστα, ότι πρέπει να πάρουμε το μέρος του Ισραήλ στη διαμάχη του με τους Παλαιστινίους, είναι επιεικώς ανόητοι. Η εξωτερική πολιτική του Ισραήλ αλλάζει και προσαρμόζεται ανάλογα με τα συμφέροντά του. Σήμερα είναι έτσι, αύριο άμα πέσει ο Ερντογκάν μπορεί να είναι γιουβέτσι... Δεν πουλάς την αμυντική βιομηχανία της χώρας σου και ένα αεροδρόμιο της πολεμικής αεροπορίας σου (Καλαμάτα) σε έναν πρόσκαιρο «σύμμαχο» που δεν είναι καν μέλος του ΝΑΤΟ!
Και επιπλέον πριν κάποιος πάρει τόσο δεσμευτικές αποφάσεις για την άμυνα της χώρας, αναλογίζεται πρώτα ότι το Ισραήλ είναι εξίσου μισητή σαν χώρα όσο είναι και η Τουρκία. Μπορεί και περισσότερο, γιατί η Τουρκία έχει προβλήματα μόνο με τους γείτονές της... Συμμαχία με μια τόσο μισητή χώρα αυτόματα σε βάζει στο στόχαστρο ένα σωρό αραβικών και μουσουλμανικών χωρών και ένα σωρό εξτρεμιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας.
Το Ισραήλ ξεσπιτώνει και γενοκτονεί συστηματικά τους Παλαιστινίους και μάλιστα με απάνθρωπο τρόπο, γιατί έχει τις πλάτες των ΗΠΑ και γιατί τους έχει απομονώσει και τους έχει κλειδώσει απέξω με έναν τοίχο! Εμείς εδώ δεν έχουμε κανένα τοίχο και κανένα Iron Dome να μας προστατεύει. Και στη δεινή θέση που έχουμε περιέλθει, δεν έχουμε την πολυτέλεια να εμπλακούμε σε ένα πόλεμο που δεν μας αφορά...

ΑΡΡ. είπε...



Και όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί και ο καθηγητής Μάζης:
Διεθνές δίκαιο είναι το εθνικό συμφέρον εφοδιασμένο
με αξιόμαχο στρατό ναυτικό και αεροπορία....!!¨


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε ΑΡΡ η Χαμας με την στήριξη της ΜΙΤ των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, συνεργάτης με ενιαία αντίληψη βαρβαρότητας με τον ίδιο τον Ερντογάν, δεν απειλεί μόνο το Ισραήλ, απειλεί, εδώ και πολλά χρόνια όλο το δυτικό κόσμο, όπου ισχύουν ανθρώπινα δικαιώματα (ψωμοτύρι για τους τρομοκράτες). Η Χαμας είναι μέρος της θρησκείας των τζιχαντιστών. Είναι τα τάγματα εφόδου πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στο όνομα της Παλαιστίνης έγινε η σφαγή στο Μπατακλάν που είχε προαναγγελθεί από το 2008, υπάρχει το τρομακτικό βίντεο . Οι παλαιστίνιοι είναι οι πρώτοι που εμφανίστηκαν ως θύματα για να εγείρουν τις ενοχές της αποβλακωμένης Δύσης. Θύματα και θύτες παράλληλα. Της γης οι αδικημένοι και μαζί εκδικητές. Λες και οι Κύπριοι που δεν πήραν τη φαλτσέτα δεν έχασαν πατρίδα!