ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Η Κροατία αγοράζει 12 μεταχειρισμένα Rafale από τη Γαλλία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όλοι προετοιμάζονται για αυτό που θα έρθει πολύ σύντομα. Το περίεργο δεν είναι η που η Κροατία αγόρασε πολεμικά αεροσκάφη , αλλά ότι ενώ θα μπορούσε να αγοράσει καινούργια του κουτιού αλλά σε 2-3 χρόνια , προτίμησε να αγοράσει μεταχειρισμένα διότι θα τα έχει μέσα σε λίγους μήνες.!!! Γιατί βιάζονται οι Κροάτες;;; Μα γιατί γνωρίζουν τι έρχεται. Και εμείς εδώ στην κοσμάρα μας, καθυστερούμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για τις φρεγάτες , που θα έπρεπε να τις είχαμε πάρει εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον. Έχω γράψει πολλές φορές για τον Γ' Βαλκανικό Γύρο με απ'όλα και με κρεμμύδι που έρχεται. Κάποιοι επιθυμούν να ελέγξουν και την σύνδεση Ευξείνου πόντου Ινδικού μέσω Αιγαίου και Κασπίας-Πόντου-Αδριατικής μέσω Μακεδονίας(εξού και οι Πρέσπες). ακόμα για την Β.Ελλάδα (Μακεδονία).


Η κυβέρνηση της Κροατίας, χώρας μέλους του NATO από το 2009 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2013, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αγοράσει 12 μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Rafale F3R από τη Γαλλία, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας της Βαλκανικής, ο Αντρέι Πλένκοβιτς.
 
Ο κ. Πλένκοβιτς ανέφερε ότι το τίμημα της αγοράς των αεροσκαφών, 10 εκ των οποίων θα είναι μονοθέσια και 2 διθέσια, θα ανέλθει σε 999 εκατομμύρια ευρώ.
 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει κάνει από τη δεκαετία του 1990, όταν απέκτησε την ανεξαρτησία της, η Κροατία, η Πολεμική Αεροπορία της οποίας διαθέτει σήμερα μόνο μερικά πεπαλαιωμένα MiG-21 σοβιετικής κατασκευής, από την περίοδο που αποτελούσε ομόσπονδη Δημοκρατία της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας.
 
Για τον Αντρέι Πλένκοβιτς «η γαλλική προσφορά αποδείχθηκε η καλύτερη» διότι το Ζάγκρεμπ αποκτά «τα αεροσκάφη με την υψηλότερη αξία και τον καλύτερο εξοπλισμό στη χαμηλότερη τιμή».
 
Στον διαγωνισμό για την απόκτηση των μαχητικών συμμετείχαν πέρα από τα Rafale (Dassault Aviation) οι ΗΠΑ, που προσέφεραν μαχητικά F-16, το Ισραήλ, που προσέφερε τη δική του εκδοχή των F-16, και η Σουηδία με τα Gripen.
 
Τα πρώτα έξι Ραφάλ αναμένεται να παραδοθούν στην κροατική ΠΑ το 2024, κατά τις πληροφορίες κροατικών ΜΜΕ. Το ποσό του τιμήματος συμπεριλαμβάνει την εκπαίδευση των χειριστών και οπλισμό. Σύμφωνα με τον Αντρέι Πλένκοβιτς, το προσδόκιμο της επιχειρησιακής ζωής των MiG-21 «εξέπνεε το 2024».
 
Η απόφαση «δείχνει την ενίσχυση των στρατηγικών δεσμών της Γαλλίας και της Κροατίας», ανέφερε με ικανοποίηση η γαλλίδα υπουργός Άμυνας, η Φλοράνς Παρλί.
 
Ωστόσο αρκετοί επικρίνουν και αμφισβητούν τη συγκυρία που επέλεξε η κυβέρνηση της Κροατίας για την απόκτηση του εξαιρετικά δαπανηρού οπλικού συστήματος, την ώρα που η μικρή χώρα των 4,2 εκατ. κατοίκων, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, πλήττεται σκληρά από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλημέρα , τα λες δεν τα λες , λίγοι τα ακούμε , για τους υπόλοιπους είναι να πέφτει μόνο ο μισθός σε δημόσιο και ιδιωτικό , μια προέκταση στα 10 χρόνια αδυνατούν να κάνουν τι τους έρχεται και πολλοί έχουν ξεχάσει τι σημαίνει συνειδητή εργασία και να παράγει κάποιος σωστά και σοβαρά .
Ο άλλος δηλώνει ότι θα μας κάνει Ισλαμαμπάντ όλη την Ελλάδα άμα πάρει την μίζα του : http://ixnos.blogspot.com/2021/05/blog-post_44.html και δεν ιδρώνει κανείς ούτε επίσημος ούτε ανεπίσημος . Εδώ τα λέμε με μερικούς φίλους , κανέναν άλλο δεν νοιάζει δυστυχώς και εμείς είμαστε μειοψηφία και παλεύουμε να συντηρήσουμε την γη μας και δουλεύουμε όλη μέρα για ένα μεροκάματο στα μαγαζιά μας .
Αν θυμάμαι καλά έλεγες για Γ Βαλκανικό και κατόπιν σε 30-40 χρόνια Ελληνο-ατλαντικό πάλι (τότε θα είμαστε μερικοί μεγάλοι μόνο φορώντας εξοσκελετούς θα πολεμίσουμε :) ), αλλά εδώ έπρεπε να έχει αρχίσει ήδη εκπαίδευση σε παλλαϊκή άμυνα και υπερ-εξοπλισμός αν και πάμε το αντίθετο .
Παρά το τι είναι το κατεχόμενο ελληνικό κρατίδιο , την βγάλαμε χωρίς υπέρμετρες αιματοχυσίες για κάποια χρόνια και χωρίς πολλή μιζέρια ,μερικοί δεν εκτιμούν ούτε αυτό για το έθνος . Το θέμα είναι να ελευθερωθούμε εσωτερικά από προδότες και θα το πω και για τους "αυτόματους" - ωχ αδερφέ που συντηρούν την κατάσταση . Να είσαι καλά .
Υ.Γ.
Το παρακάτω ισχύει αν ξέρεις που διάβασα γιατί δεν το έχω ξαναδεί
Το «δόγμα Τσώρτσιλλ», με βάση το οποίο η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ ν’ αποκτήσει πάνω από δέκα (ετοιμοπόλεμα) πολεμικά πλοία;
Και τώρα εξοπλίζουν για κρέας στα κανόνια την Αλβανία για αυτά που λες
https://www.echedoros-a.gr/2018/12/51.html

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΣ : Καλημέρα , τα λες δεν τα λες , λίγοι τα ακούμε , για τους υπόλοιπους είναι να πέφτει μόνο ο μισθός σε δημόσιο και ιδιωτικό , μια προέκταση στα 10 χρόνια αδυνατούν να κάνουν τι τους έρχεται

Καλό μεσημέρι φίλε Νικόλα. Δεν πειράζει αν δεν τα ακούνε...θα έρθει η ώρα που θα την ακούσουν.!! Να δω για πόσο ακόμα θα παίρνουν τον όποιο μισθό τους είτε στο ιδιωτικό τομέα , ο οποίος είναι στο στάδιο λίγο πριν τον θάνατο...όσο και στο δημόσιο.

Προσωπικά όλους αυτούς τους έλεγα παλαιότερα να πάνε να γαμηθούν. όμως έτσι μπορεί να διαιωνίσουν το είδος τους, οπότε τώρα τους προτρέπω να πάνε να εμβολιαστούν.!!!