ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ευχαριστώ μαμά .!

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ευχαριστώ μαμά! 
 
Θα παρατηρώ πάλι από το πρωί σωρεία αναρτήσεων για την Ημέρα της Μητέρας. Θα κυριαρχούν πάλι αυτές με κάποιο ζωάκι-μαμά μαζί με το μωρό της σε τρυφερές στιγμές, σχεδόν όλες ανάρτηση από γυναικείο χέρι.
 
Προσπερνάω το ψυχαναλυτικό παζλ μιας τέτοιας ταύτισης για κάποιους ειδικούς, για να πω σήμερα το παράπονό/καταγγελία μου για κάθε μαμά (όχι για αυτές του ζωικού βασιλείου φυσικά):
 
Σχεδόν όλες οι μαμάδες που ξέρω, είναι υπερπροστατευτικές- μέχρι σε σημείο ευνουχισμού, με τα αγόρια τους και σκληρές, πολύ σκληρές με τις κόρες τους. Μάλλον δεν γνωρίζω ούτε μια περίπτωση που η μαμά να μην ήταν κάποια στιγμή στα μαχαίρια με την κόρη για θέματα ανούσια (κατά την γνώμη μου). 
 
Προσωπικά δεν ικανοποιούμαι στην απλοϊκή εξήγηση του φροϋδισμού που θέλει αυτές οι διαμάχες να έχουν στο υπόβαθρο τον ανταγωνισμό λόγω κάποιου Οιδιπόδειου. Νομίζω ότι απλώς εδώ υπάρχει μια άγραφη, παγκόσμια γυναικεία συνωμοσία:
 
Oι μαμάδες εκπαιδεύουν σκληρά τα κορίτσια τους για να αναλάβουν τα ευνουχισμένα από κάποιες άλλες μαμάδες αγόρια της επόμενης γενιάς μέσα στα πλαίσια μιας αρχέγονης "πάλης των φύλων" μετά την κατάρρευση της μητριαρχίας.
Ευτυχώς που κάποια στιγμή τα αγόρια καταλαβαίνουν το παιχνίδι και φεύγουν προκλητικά ένα βράδυ από το σπίτι. Χωρίς ζακέτα!
 
Ευχαριστώ την δική μου μάνα που δεν επέμενε να "θέλω" να πάρω ζακέτα μετά εκείνο το πρώτο μου ξεπόρτισμα που την αγνόησα,και με άφησε στα έξη μου χρόνια ελεύθερο να εκπαιδευτώ μακριά της. Με βοήθησε έτσι να αντιμετωπίζω διαφορετικά σήμερα το ζήτημα της ισότητας των φύλων, απ ότι πιστεύω ότι θα είχε συμβεί αν επέμενε.

 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μακάρι να ήταν ζήτημα μητριαρχίας, γιατί τότε δε θα βλέπαμε αυτήν την τρομακτική εστίαση στην τεκνοποίηση ως δήθεν υπέρτατη ιδιότητα του θήλεως. αυτά που λες είναι αποτελέσματα μη ολοκληρωμένων ατομικοτήτων που τεκνοποιούν και μεταφέρουν τα άλυτα ζητήματα της προσωπικότητας τους μαζί με τους εντυπωμένους μιμητισμούς τους στα παιδιά τους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φυσικά και είναι ζήτημα Μητριαρχίας...διότι η ΓΥΝΑΙΚΑ θα γαλουχήσει τον υιό της, δηλαδή τον αυριανό άντρα της όποιας κοινωνίας και την κόρη της , την αυριανή γυναίκα της όποιας κοινωνίας. Η χώρα μας όμως και γενικά η Δύση ,έχει σταματήσει προ πολλού να "παράγει" ΓΥΝΑΙΚΕΣ.!!

Η Δύση και η Ελλάδα που μας αφορά άμεσα ....παράγει μόνο ΜΠΑΡΜΠΙ. Διαφορετικές εκδοχές Μπάρμπι, όχι μόνο ως εικόνα, αλλά προπάντων σε χαρακτήρα. Η κόπια είναι μια, μιλάμε για ολόκληρη παραγωγή χαρακτήρα, που προωθείται σε όλες τις ηλικίες, μέσα από τα παιχνίδια, τα Μ.Μ.Ε ,τις ταινίες, την μόδα....από την αλλαγή χρώματος μαλλιών, στην αλλαγή χρώματος ματιών, ακόμα και μεγέθους στήθους, κώλου, κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...


"Η κόπια είναι μια, μιλάμε για ολόκληρη παραγωγή χαρακτήρα"
Θα συμφωνήσω απόλυτα προωθείται συστηματικά αυτή η εικόνα για τις γυναίκες προτάσσοντας την υλική φύση των αρρωστημένων ιδανικών αναλογιών και ιδεολογικών αντιλήψεων.
Η τεκνοποίηση είναι μια τελετουργία ενσάρκωσης ψυχής,γι αυτό και μόνο το προνόμιο,ευλογία για την ανθρωπότητα,θα έπρεπε οι γυναίκες να έχουν τον σεβασμό και την υποστήριξη όλων,αλλά και οι ίδιες τους θα έπρεπε να το ασπάζονται ως θέση και να το διεκδικούν.

Πρέπει να μεγαλώνουμε παιδιά,ως άνδρες γενναίους,και κόρες δυνατές για την υποστήριξη της οικογένειας και των ανδρών ,αλλιώς δεν πάει.

Η αγωγή και η διαπαιδαγώγηση είναι θέμα μόνο της οικογένειας κανενός άλλου ούτε κάν των σχολείων έτσι όπως τα έχουν καταντήσει.

"τρομακτική εστίαση στην τεκνοποίηση ως δήθεν υπέρτατη ιδιότητα του θήλεως"

Είναι υπέρτατη ιδιότητα του θηλυκού,ένας επαναπροσδιορισμός της ιδιότητας αυτής κάτω από την Ελληνική αγωγή, θα εξαφανίσει στις επόμενες γενιές την ασχήμια του δυτικότροπου μοντέλου Ζωής πρώτα, και μετά την πληθυσμιακή εξαφάνιση των ΕΛΛΗΝΩΝ .

Μια μητέρα,εργαζόμενη σκληρά,στο σπίτι ,στην δουλειά,στα παιδιά

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Μια μητέρα,εργαζόμενη σκληρά,στο σπίτι ,στην δουλειά,στα παιδιά

Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Η.!! Συμφωνώ μαζί μας σε όλα..μόνο μια μικρή παρέμβαση σε αυτό που γράψατε...:

" Πρέπει να μεγαλώνουμε παιδιά,ως άνδρες γενναίους,και κόρες δυνατές για την υποστήριξη της οικογένειας και των ανδρών ,αλλιώς δεν πάει."

Μια μητέρα πρέπει να γαλουχήσει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ . Όχι επιστήμονα, όχι γιατρό, αλλά ΑΝΘΡΩΠΟ. Και είναι πολύ βασικό ότι για να γίνει κανείς ΕΛΛΗΝ πρώτα πρέπει να γίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ, όχι με την χριστιανική έννοια του όρου, αλλά με την έννοια που έδιναν οι προγονοί μας.

Η γυναίκα ήταν και παραμένει ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ της οικογένειας και της κοινωνίας. Όποιος ήθελε να αλλάξει τον θεσμό της οικογένειας και τους θεσμούς -αρμούς της κοινωνίας....τότε δεν είχε παρά να αλλάξει να κατευθύνει την γυναίκα εκεί που θέλει, και όπως θέλει....με τα ανάλογα πρότυπα.Υπάρχουν οι άμμεσοι και οι έμμεσοι τρόποι για αυτό.Εκεί είναι που χάσαμε το " παιχνίδι" του Πολιτισμού μας, πολλά επαγγέλματα....ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Η γυναίκα από αρχαιοτάτων χρόνων, αποτέλεσε για την όποια " ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ" διαχειρίσιμο υλικό και μοχλός μεγάλων αλλαγών. Ήταν και είναι το μεγαλύτερο θύμα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"γιατί τότε δε θα βλέπαμε αυτήν την τρομακτική εστίαση στην τεκνοποίηση ως δήθεν υπέρτατη ιδιότητα του θήλεως. "

Όταν θα αποκτήσεις παιδιά έλα να μας το ξαναπείς αυτό. Αλλά ΔΕΝ θα αποκτήσεις ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

ειρήνη υμίν, έλληνες άνδρες, μην εξάπτεσθε! Λύκαστρε μετά από αυτό το "Συμφωνώ μαζί μας σε όλα", εγώ τί να πω; όχι δεν είναι μητριαρχία αυτό, αν είναι μητριαρχία είναι σε λανθάνουσα μορφή. το πρότυπο της μπάρπυ γαλουχήθηκε σε καιρους πατριαρχίας εξάλλου. και ναι σ' αυτήν την ενσάρκωση επέλεξα να μην αποκτήσω παιδιά όπως τα εννοούν οι προσκείμενοι στην ύλη, έχω ήδη αποκτήσει πάρα πολλά στις προηγούμενες και όπως σου έχω ξαναπεί τώρα ξέρω τί να μην ξαναεπαναλάβω και το ξέρω συνειδητότατα. εαν πρέπει να εκφέρουν άποψη μόνο όσοι έχουν παιδιά, τότε μάλλον ούτε σύ θα πρέπει να μιλάς και με την ίδια λογική δε θα πρέπει κανείς να μιλάει για οτιδήποτε που δεν γνωρίζει άμεσα και από ιδία εμπειρία. σου βάζω δύσκολα και ακατόρθωτα, το ξέρω. ιδίως για σενα το να μη μιλάς μέσα από τις άπειρες προεκτάσεις σου, είναι το λιγότερο βασανιστήριο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δυστυχώς για σένα οι άπειρες προεκτάσεις μου γνωρίζουν περισσότερα για σένα ,από ότι εσύ για μένα. Όποτε θα σε παρακαλούσα όλα αυτά τα "όμορφα" περί μητρότητας και μητριαρχίας να έρθεις να μου τα πεις στις προηγούμενες ενσαρκώσεις σου. Βλέπεις εγώ γνωρίζω τι κάνουν οι άλλοι μου εαυτοί σε όλες τις προηγούμενες ενσαρκώσεις μου...και σε όλα τα παράλληλα σύμπαντα...καθότι είμαστε "καλωδιωμένοι".

Σε περιμένω λοιπόν εκεί στην προηγούμενη σου ενσάρκωση να έρθεις να μου τα πεις ή να τα γράψεις σε χαρτί μιας και τότες δεν είχε ίντερνετ. Κάτι τέτοια γραφικά έλεγε και η Μήδεια...και είδαμε τα χαΐρια της. Την είχα προειδοποιήσει τότε δεν με άκουσε.

Ανώνυμος είπε...


"γιατί τότε δε θα βλέπαμε αυτήν την τρομακτική εστίαση στην τεκνοποίηση ως δήθεν υπέρτατη ιδιότητα του θήλεως. "

Δεν ξέρω,αλλά αυτή η φράση με έχει ενοχλήσει πάρα πολύ.

Τα παιδιά έχουν την μαγική ιδιότητα με την γέννησή τους να προσφέρουν ατύπωτα συναισθήματα τους ανθρώπους,γονείς ..και βάλε..

Η μάνα βλέπει με άλλη οπτική τον κόσμο και περιβάλει με περισσότερη αγάπη τα πάντα πλέον.

Αυτή η αγάπη γίνεται κινητήριος δύναμη,και στο μακρινό μέλλον τα παιδιά αυτά ως ενήλικες γίνονται ολοκληρωμένοι άνθρωποι,γιατί ένιωσαν
πως είναι να μεγαλώνεις σε ένα περιβάλλον σαν αυτό.
Έχουν ως παρακαταθήκη την αγάπη αυτή και την βάζουν θεμέλιο λίθο για την δική τους εστία.Όλα ξεκινήσουν από την μάνα.
Η προβληματική εικόνα της οικογένειας σήμερα, έχει τις ρίζες της στον πόλεμο,και στην αποδόμηση που δέχτηκαν τα δύο φύλλα τα τελευταία 40 χρόνια.

Το να αναθρέψεις σήμερα παιδιά-εγγόνια και να τους κάνεις ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,όχι προσφέροντας τους υλικά αγαθά,αλλά πνευματικά εφόδια
είναι ΑΘΛΟΣ.
Είναι η πρώτη σου σκέψη και πρωί και η τελευταία τα βράδυ.

Το νοητικό σημείο που θα ανατρέξω όταν έρθουν τα σκούρα στο σπιτικό μου, είναι η αγάπη των γονιών μου,η εκπαίδευσή που μου έδωσαν και πως σε ανάλογες στιγμές αντιμετώπισαν παρόμοιες καταστάσεις.

Κρίκοι της ίδιας αλυσίδας,εύχομαι να έχω καταφέρει τα ανάλογα για τα παιδιά μου



Μια μητέρα,εργαζόμενη σκληρά,στο σπίτι ,στην δουλειά,στα παιδιά

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα! Λύκαστρε Λύκαστρε Λύκαστρε... με διασκεδάζεις πολύ, με την καλή έννοια. έτσι όπως τη θέτεις την αναντιστοιχία στο τί γνωρίζεις εσύ για μενα και τι εγώ για σενα, είναι κάπως άδικο για ποιον άραγε; εσύ που είσαι και της δικαιοσύνης θα έπρεπε ήδη να το έχεις διευθετήσει αυτό. γιατί όμως να μπω σε διαδικασία να κάνω αυτό που λες; δεν έχω την πρόθεση να σε πείσω για κάτι, ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλον, την άποψη μου εκφράζω και σεβομαι και οποιαδήποτε άλλη άποψη, απλώς θεωρώ ότι είναι γόνιμος ο πλουραλισμός θέσεων και οπτικών και επιλογών. γνωρίζω βεβαίως ότι συγκεκριμένα οι δικές μου απόψεις συνήθως είναι δυσάρεστες, προσωπικά έχω συμβιβαστεί με τη δυσάρεστη πλευρά μου και το διασκεδάζω και πολύ, οι άλλοι είναι που έχουν πλέον πρόβλημα με αυτήν και έτσι το διασκεδάζω ακόμη περισσότερο :) δεν ξέρω τι έκανε η Μήδεια κάποτε, πάντως αν ισχύει αυτό που λες ότι κάποτε σου έλεγε διάφορα γραφικά, τώρα μάλλον είναι η δική σου σειρά να λες εσύ αντίστοιχα γραφικά. το νου σου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Λύκαστρε Λύκαστρε Λύκαστρε... με διασκεδάζεις πολύ, με την καλή έννοια."

Μάλλον το αντίθετο γίνεται...αλλά δεν το έχεις καταλάβει. Εσύ διασκεδάζεις εμένα.Και με διασκεδάζει αυτή σου η "επιμονή" στο πρόσωπο μου με την καλή έννοια φυσικά (μην το παρεξηγήσεις) , δεν είσαι η μοναδική ούτε το πρώτο άτομο που προσπάθησε να μάθει τι "μέρος του λόγου" είμαι.

Διασκεδάζω αφάνταστα όταν οι άλλοι πιστεύουν ότι γνωρίζουν κάτι από μένα...ενώ εγώ γνωρίζω τα πάντα για αυτούς. Μου αρέσει να δοκιμάζω και να τεστάρω τους ανθρώπους γύρω μου....ενώ γνωρίζω τι θα κάνουν και τι θα πουν εκ τον προτέρων...τους αφήνω να το κάνουν.

Όσο για την Μήδεια δεν γίνομαι καθόλου γραφικός...μάλλον δεν γνωρίζεις τίποτε για αυτήν. Αν και θα έπρεπε καθότι συμπατριώτισσα σου από την Κολχίδα ήταν. Από την "θεία" της την Κίρκη η μάλλον στον αστεροειδή δακτύλιο με την ονομασία Κίρκη είχε μάθει την τέχνη της μαγείας, και την τέχνη από τα διάφορα βοτάνια. Μια Κίρκη που είχε πατέρα τον Ήλιο. Μιλάμε για Ηλιακή θρησκεία....και αυτά τα γνωρίζουν ελάχιστοι.

ΑΡΡ. είπε...


Εις αυτό το εσκεμμένως ανοργάνωτο από ιδρύσεώς του νεοελληνικόν κράτος,
δεν υπάρχει μεταξύ των άλλων και ουδεμία σοβαρά γονεϊκή-οικογενειακή παιδεία-επιμόρφωσις. Η οποία ανατίθεται ανεπισήμως, δια μεν τα θρησκόληπτα γύναια εις μεσαιωνικούς ιερωμένους και αγάμους καλογήρους αφ' ενός, και δια τας μοντέρνας Ελληνίδας αφ' ετέρου εις αριστεροφροϋδικάς ψυχολόγους υπερμάχους τόσον της, όσο το δυνατόν, συντομοτέρας χειραφετήσεως των τέκνων από γονείς (βόρειο Ουνοσαξονικό πρότυπο) όσον και της τεκνοφοβίας.
(Σε τί κόσμο, μπαμπά, /μ' έχεις φέρει να ζήσω, / δεν τον θέλω, μαμά, / επιστρέφεται πίσω.)
Και μετά έρχονται η ανεξέλεγκτος υπογεννητικότης, αι αμβλώσεις και ο κάθε ξεραγλειφόμενος επί τωι εθνικώι σου αφανισμώι ευελπιστών, Τούρκος και Βαλκάνιος εθνικός κληρονόμος σου.
Δεν πάμε, ντιπ για ντιπ, καθόλου καλά λέμε...

Ανώνυμος είπε...

χεχεχεχε! και γιατί δλδ να μην διασκεδαζόμαστε αμφότεροι; θα πρέπει ή ο ένας ή ο άλλος; θες εσύ περισσότερο και γω λιγότερο; κανένα πρόβλημα, σου δίνω αβάντα :) είπα εγώ ότι ξέρω κάτι για σενα ή υπονόησα κάτι τέτοιο; και φυσικά και δε γνωρίζω τίποτα για τη Μήδεια, εσύ την αναφέρεις πάντα όχι εγώ. κι επειδή ήταν συμπατριώτισσα μου τι πάει να πει αυτό; λες ότι τα ξέρεις όλα, αλλά μάλλον σου διέφυγε ότι ήμουν και είμαι αντικοινωνικός τύπος. μπράβο της πάντως, καλή κοπέλα φαίνεται, για να την μνημονεύεις ακόμη μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια λέει πολλά, βιογράφος της θα είσαι. αναμένουμε περισσότερες καυτές λεπτομέρειες κίτρινου τύπου για τη στάση που επέλεγε να κοιμάται και για το τί έτρωγε για πρωινό.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

χα χα χα χα πάντως οφείλεις να το παραδεχτείς εδώ μαζί μας περνάς και καλύτερα και περισσότερα μαθαίνεις από ότι στο άλλο με τον Μπούλη και τα Στοχαζόμενα Κολαούζα.

Ανώνυμος είπε...

αλιμονο! εδώ είμαι μαθήτρια, εκεί καθηγήτρια.