ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

FEAR LEADS TO ANGER, ANGER LEADS TO HATE, HATE LEADS TO SUFFERING - Master Yoda (Star Wars)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διαβάζω από ΕΔΩ :

" Βαθιά στον εγκέφαλό μας υπάρχει ένα σύστημα επικοινωνίας νευρώνων που επιβλέπουν τις συμπεριφορές της απόλαυσης και της ηδονής. Το σύστημα αυτό ονομάζεται «σύστημα ανταμοιβής» και είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος διασυνδέσεων του εγκεφάλου που ονομάζεται «μεταιχμιακό σύστημα». Το μεταιχμιακό σύστημα είναι εκείνο που καθορίζει επακριβώς την προσωπικότητά μας, εκείνο που έχει το ονοματεπώνυμό μας. Μόνο το δικό μας. Αποτελεί τη νευρωνική και εγκεφαλική μας ταυτότητα. Εποπτεύει – περιέχει τον λόγο μας, όλες τις μνήμες – εμπειρίες και τα συναισθήματά μας. Ελλιμενίζει τις ιδέες και τις αξίες μας. Σε αυτό το μεταιχμιακό σύστημα εδρεύει επίσης ένα άλλο υπο-σύστημα, στον αντίποδα του συστήματος ανταμοιβής, που εποπτεύει σκοτεινότερες συμπεριφορές, οι οποίες σχετίζονται με φόβο, αστυνόμευση πληροφοριών και καχυποψία. Και τα δύο αυτά συστήματα είναι αναπόσπαστα τμήματα του μεταιχμιακού μας συστήματος, με απαραίτητη για την επιβίωσή μας τελεονομία. Το ένα στοχεύει στη διαιώνιση της ζωής και στην ευζωία και το άλλο στη διατήρηση της ζωής και στην ασφάλεια. Φυσιολογικές λειτουργίες και συμπεριφορές και οι δύο."

;Όταν λέω ότι ο φόβος έχει καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και θα του τινάξει στο τέλος τους νευρώνες στον αέρα ...
Τι νομίζατε Οι φόβοι του θανάτου, της πείνας και της μοναξιάς είναι οι 3 μεγαλύτεροι και δύσκολοι στην αντιμετώπιση τους φόβοι του ανθρώπου.
 
Είναι οι 3 φόβοι που όλες οι τεχνικές χειραγώγησης της μάζας ή του ατόμου εστιάζουν
Μπορεί όποιος σπέρνει τους φόβους αυτούς αρχικά να ελέγξει προσωρινά μια κατάσταση, αλλά στο τέλος αυτή θα γίνει ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη ακόμα κι για τον ίδιο τον ελεγκτή.
 
Κάνω το εμβόλιο γιατί ΦΟΒΑΜΑΙ μην πεθάνω από τον ιό.
Δεν κάνω το εμβόλιο γιατί ΦΟΒΑΜΑΙ μην πεθάνω από τον ίδιο.
Οι εμβολιασμένοι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τους ανεμβολίαστους μην τους μεταδώσουν τον ιό και το αντίστροφο οι ανεμβολίαστοι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ μην τυχόν οι εμβολιασθέντες τους μεταδώσουν το ίδιο τον ιό και τις μεταλλάξεις του για τις οποίες βοηθούν τα εμβόλια (δεν παράγουν) να δημιουργηθούν.
 
Αυτό που κάνει λοιπόν εξαιρετικά επικίνδυνη την πανδημική κρίση δεν είναι ο ίός.
Είναι και οι 3 αυτοί φόβοι που δημιουργούνται εξαιτίας αυτής.
Είναι ο φόβος του θανάτου από τον ιό.
Είναι ο φόβος της πείνας από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και τέλος
Είναι ο φόβος της μοναξιάς που νιώθει ο καθένας από την απομόνωση στην οποία μπαίνει λόγω του "συνδρόμου του σπηλαίου" αλλά και τις απώλειες γνωρίζοντας ή μάλλον θεωρώντας βέβαιο ότι κανείς δεν θα τον συνδράμει
 
FEAR LEADS TO ANGER, ANGER LEADS TO HATE, HATE LEADS TO SUFFERING
- Master Yoda (Star Wars)
 

 

 

 

2 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ωραια αναλυση πασπαλισε και λιγη ισλαμοποιηση ενα κοματι κακη οικονομικη διαχειρηση και βεβαια μια γερμανικη αποφαση για ανυπαρκτη ενεργειακη πολιτικη και εχεις ετοιμο το πικρο ποτηριο.
Καλημερα σε ολους ερχεται καλοκαιρι και αλλαγες και εμεις θα παρουμε αυτο που μας αξιζει αλλα και αυτοι χιλιαδες χρονια ζουμε εδω τωρα θα μασησουμε?

Μμ. είπε...



Κυκλοφορεί ήδη και κάνει θραύσιν το cocktail(αλεκτρουραίον) φόβου.
Λειτουργεί και ως παραισθησιογόνον.
Σπεύσατε προλάβατε. Χορηγείται και ως εμβόλιον.
Προσφορά του θυγατρικού δημοκρατικού μας καταστήματος.

Πάντα μαζύ.
Ο μέγας Αδελφόθεος κι εσύ.
Και σ' αυτή και την άλλη ζωή.