Σύμφωνα με τους παρακάτω πίνακες τα κρούσματα παγκόσμια κυμαίνονται σε διάφορες χώρες από 0,058% στην Κίνα έως 14,30% στις ΗΠΑ. Οι θάνατοι κυμαίνονται από 0,03% στην Κίνα έως 0,2% στις ΗΠΑ.
Η Ελλάδα δείχνει στα 784.904 κρούσματα να έχει 16.285 θανάτους Αυτό σημαίνει ότι έχει 0,7% κρούσματα επί του συνόλου του πληθυσμού της και 2,07% ποσοστό θανάτων επί των κρουσμάτων. Κάτι δεν πάει καλά με τα ποσοστά στην Ελλάδα.
Και δεν είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων που αυξάνει τους θανάτους 10 φορές παραπάνω απο τις ΗΠΑ γιατί ίδια ποσοστά ανεμβολίαστων και μεγαλύτερα ίσως έχουν και άλλες χώρες στον πίνακα.Αν τα μαθηματικά μου είναι σωστά τότε:
Είτε η Ελλάδα δίνει ψεύτικα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας του ιού. Είτε τα πρωτόκολλα θεραπείας και το σύστημα υγείας είναι της πλάκας. Είτε είναι τόσο γερασμένη πληθυσμιακά η χώρα που φυσικά αυτό θα το δείξει μόνο μια νέα απογραφή.(αν και οι γέροι μας είναι γεροί και βαστάνε, πιστεύω ότι συμβαίνει το πρώτο και το δεύτερο).
Ακόμα και το ποσοστό των θανάτων επί των παγκόσμιων κρουσμάτων είναι μικρότερο 2,02%
Επίσης ένα άλλο δεδομένο δείχνει ότι είτε η Κίνα λέει ψέματα είτε έχει βρεί το αντίδοτο του ιού. Αν συμβαίνει το δεύτερο τότε ο Τραμπ είχε πιθανόν δίκιο.
Φυσικά σε κάθε περίπτωση τα ποσοστά των θανάτων είναι χαμηλά που δεν δικαιολογούν τέτοιο πανικό και υστερία λες και ο ιός είναι ο έμπολα, Πανικός και υστερία που προέρχονται ουσιαστικά από το πολιτικό σύστημα που για να καλύψει τους φόβους του για το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, την αδυναμία των υποδομών της χώρας και την ανικανότητα του στην σωστή διαχείριση της κρίσης, μεταδίδει εν συνεχεία στον απλό κόσμο. Το δε μέγιστο ύψος του ποσοστού των θανάτων αντιστοιχεί στην πλειονότητα του σε ηλικιακές ομάδες από 70 ετών και άνω.
Η πηγή των δεδομένων ΕΔΩ είναι τα στοιχεία των κρουσμάτων που ανακοινώνει τακτικά το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Μπορεί να μην αποτυπώνουν τα πιο πρόσφατα για κάθε χώρα. Ανανεώνονται όταν οι χώρες ανακοινώσουν τους επίσημους αριθμούς.
2 σχόλια:
κοβιντ εδω κοβιντ εκει κοβιντ παραπερα εσκασαν τα γκογκοβια μας και θελουνε αερα
Πέθαναν μυριάδες
και μεταξύ των οι καλύτεροι,
για μια φαφούτα σκύλα
για ένα μπαλωμένο πολιτισμό.
............................
Η εποχή απαιτούσε μια εικόνα
του επιταχυνομένου της μορφασμού,
κάτι για την σύγχρονη σκηνή,
όχι πάντως χάρη Αττική.
...............................
Στόματα που δαγκώνουν κενό αέρα,
οι ακίνητοι πέτρινοι σκύλοι,
συλληφθέντες πάνω στην μεταμόρφωση
του απέμειναν σαν επίλογοι.
ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ (Χιου Σέλγουιν Μώμπερλυ)
Δημοσίευση σχολίου