ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

ΠΕΡΙ ISLAND....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ:

ΠΕΡΙ ISLAND....

H Πτήση σήμερα εισάγει ερώτημα ΕΔΩ για προμήθεια περιπολικών κλάσης Island από το US Navy για τις όντως υπαρκτές ανάγκες αντικατάστασης παλαιότερων σκαφών. Δεν μπορώ να βρω το δημοσίευμα που αναφέρονταν στην εξαιρετικά κακή κατάστασή τους .

Ωστόσο έμμεσα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από τις χώρες στις οποίες παραχωρήθηκαν: στη Γεωργία (δύο πλοία, μέσω EDA, το 2016), στο Πακιστάν (δύο πλοία, μέσω EDA, το 2016), στην Κόστα Ρίκα (δύο πλοία, μέσω EDA, το 2017), στην Ουκρανία (δύο πλοία) και πρόσφατα στο Καμερούν.


Διαβάζουμε στο DefenceReview : Το 2002 εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα μεγέθυνση σε οκτώ (8) πλοία. Συγκεκριμένα προστέθηκε ένα τμήμα τεσσάρων (4) μέτρων, έτσι ώστε να ενσωματωθεί στα πλοία ράμπα ταχείας ανάπτυξης. Η τροποποίηση αύξησε το ολικό βάρος των σκαφών κατά 15 τόνους  και μείωσε τη μέγιστη ταχύτητα κατά έναν (1) κόμβο. Το 2005 το πρόγραμμα ακυρώθηκε λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων, ενώ το Νοέμβριο του 2006 τα οκτώ (8) πλοία που στο μεταξύ είχαν αναβαθμιστεί αποσύρθηκαν από την ενεργό υπηρεσία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο το Γαύδος, ξέρουμε που βρίσκεται;;;

Μμ2 είπε...



Άρχισαν τα όργανα. έρχεται Ο κορωνοκόφτης.
Φόρος ελευθερίας (100ευρω για άνω των 62 και βλέπομεν.)
Μητσογκαβοβλαμμένο ¨κορωνιέσαι¨ ενώ ο Τσίπερ παίρνει μάτι
και Κουτσούμπωφ τον παίζει για πάρτη σου.
Ου, να μου χαθήτε, ξετσίπωτες γερμανολούγκρες, μετά των αγίων
Βοθρολυμαίου, Ζοφοφόρου και Τζερώνυμου, βεβαίως, βεβαίως!
Έρχεται κύμα, ρεμάλια, και δεν θα είναι κύμα ούτε βροχής ούτε θαλάσσης.