ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ Ό-ΜΙΚΡΟΝ 4ΔΙΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ, ΕΝΟΣ ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ  Ό-ΜΙΚΡΟΝ 4ΔΙΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ, ΕΝΟΣ ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΝΟΣ  ΕΛΕΦΑΝΤΑ.

Στο Rain-forest , εκεί που τελειώνει η έρημος Καλαχάρι και ξεκινούν οι βάλτοι της Μποτσουάνα, ζούσε κάποτε μια αποικία μυρμηγκιών που το πάλευε. Όταν δεν είχαν ακόμη ανακαλύψει τις τάσεις, είχαν κάνει κατανομή εργασιών και έκαναν πραγματάκια για να βγει η φωλιά κάποια στιγμή επιτέλους στο ξέφωτο.
 
Όμως κάθε τρεις και λίγο, περνούσε από εκεί ένας γκρι ελέφαντας, που με μια του πατουσιά τους τα χάλαγε και φτου σου πάλι από την αρχή. Σαν σε μνημόνιο να ήταν ένα πράμα τα μυρμήγκια, αν με εννοείς και κάντο εικόνα..
 
Οπότε μια μέρα, ο Τάκης ο μέρμυγξ που του την είχε δώσει αυτή η κατάσταση, ζήτησε τον λόγο στην i-folia που είχαν φτιάξει για να συνεννοούνται και τους είπε:
 
"Ωρε σύντροφοι έτσι δουλειά δεν γίνεται! Κάθισα και υπολόγισα ότι ο Ελέφας ζυγίζει 1856 κιλά. Ο κάθε ένας από μας μισό γραμμάριο φαγωμένος και άχεστος. Αν μαζευτούμε όλοι, και τα 4δισ από τις άλλες φωλιές του δάσους εδώ πιο κάτω και ανέβουμε στο δέντρο και του την πέσουμε όλοι μαζί όταν περνάει από κάτω, θα τον λιώσουμε! Τι λέτε;; "
 
Διαβουλεύσεις, ψηφοφορίες κλπ, χωρίστηκαν σε τάσεις και απόφαση δεν λάμβαναν. Αλλά στο τέλος, μετά το τρίτο lockdown που έφαγαν για να μείνουν στο σπίτι για να το ξαναχτίσουν μετά το πέρασμα του γκρί ελέφαντα, πέρασε τελικά η πρόταση του Τάκη να του την πέσουν. Κατά πλειοψηφία.
Έτσι, μια μέρα, του την έπεσαν μετά από ένα Οοοό που δόθηκε σαν σύνθημα, κατά το επιτελικό το σχέδιο. Αλλά όχι όλοι μαζί, έπεφταν από τα δέντρα κατά τάσεις. 
 
Όμως ο Ελεφας κάνοντας ένα τίναγμα έτσι, τα έστελνε διαδοχικά όλα κάτω στο χώμα να τον κοιτούν έντομα, σαν να τα χτύπησε ρεύμα υψηλής τάσης. Όλα εκτός από τον Τάκη που παρέμενε γαντζωμένος σε μια τρίχα του αφτιού του ελέφαντα. Και τότε οργανώθηκε από κάτω μια ομάδα cheerleading που του φώναζε πληκτρολογώντας ασταμάτητα κατά τάση :
 
"Κράτα καλά ρε Τάκη και σκίστωσε τον μπαγάσα!" 
 
Αν τώρα εσύ συνεχίζεις να πιστεύεις ότι αυτή η νέα μετάλλαξη, η Ο, γεννήθηκε στην Μποτσουάνα, (το ανερχόμενο αστέρι της Αφρικανικής Ηπείρου που, μέσα σε λίγα χρόνια έτσι όπως το πάει, θα μας έχει ξεπεράσει σε όλους τους τομείς, που έχει συνολικά από τον Μάρτη του 20 όσα κρούσματα Covid19 είχαμε εμείς εδώ τον τρέχοντα μήνα), μόνο και μόνο επειδή εκεί ανιχνεύτηκε πρώτα, και ότι κινδυνεύουμε πραγματικά από αυτη, είσαι πολύ γελασμένος/η!
 
Η εν λόγω Ο με το όνομα, ζει και βασιλεύει εντός της καθ' ημάς και ξυπνάει όταν μάθει πριν πάμε για τίποτα συνέδρια. Και έτσι αναβάλλονται αυτά διαρκώς, για να διαιωνίζεται η πάλη των τάσεων...
Τέλος εκπομπής χρονογράφησης του σήμερα και ότι κατάλαβες κατάλαβες για τον ελέφα, που συνεχίζει να μεταλλάσσεται ανενόχλητος και χωρίς αντίπαλο σε ότι γουστάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: