ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Θεραπεία με τσιγάρα,μπύρα και αναψυκτικά σε νοσοκομείο της Δανίας - Λειτουργικό για τους ασθενείς

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Για εδώ είμαστε ...μόνο που γαμώτο είναι λιγουλάκι μακριά.

Στο νοσοκομείο Horsens στη Δανία, κοινωνικές νοσοκόμες φροντίζουν ευάλωτους ασθενείς. Μεταξύ άλλων, δίνουν στους ασθενείς τσιγάρα, μπύρα και αναψυκτικά, αναφέρει το DR.

Η μέθοδος θα χρησιμοποιείται πλέον σε όλη την περιοχή της Κεντρικής Γιουτλάνδης.

- Είναι αντίθετο με αυτό που συνήθως βλέπουμε σε χώρους της υγείας, αλλά από πλευράς μείωσης τραυματισμών και ασθενειών, είναι ακόμα καλύτερο να δίνουμε τσιγάρα ή μια μπύρα, ώστε ο ασθενής να παραμείνει στο νοσοκομείο και να ολοκληρώσει τη θεραπεία του, λέει η Susanne Voss Kjærstuf, κοινωνική νοσοκόμα στο Horsens Hospital, στο ραδιόφωνο.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο συμφωνούν και πιστεύουν ότι οι ασθενείς ακολουθούν τα σχέδια θεραπείας σε μεγαλύτερο βαθμό χάρη στις κοινωνικές νοσοκόμες. 

Η 35χρονη My Lundberg λαμβάνει θεραπεία με μορφίνη μετά από λοίμωξη στο ισχίο. Είναι πρώην εξαρτημένη και τώρα είναι αρκετά άρρωστη. 

Προηγουμένως, απέφευγε το νοσοκομείο, αλλά στη συνέχεια η πορεία της ασθένειας της θα μπορούσε γρήγορα να γίνει χειρότερη. Με τις κοινωνικές νοσοκόμες και το πρόγραμμα αυτό, δεν νιώθει πλέον άβολα να έρθει στο νοσοκομείο.

- Αυτό είναι απολύτως λαμπρό. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτές, λέει η πρώην εξαρτημένη ασθενής My Lundberg.

Συντακτική ομάδα

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: