ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

THE DAY AFTER.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

THE DAY AFTER.

Όσοι στέκεστε μόνο σε μέτρα απομόνωσης, λοκντόυνς, διασωληνώσεις, διαχωρισμούς πολιτών και εμβόλια ξανασκεφτείτε το. ¨Όταν η παραγωγή μειωθεί και τα στοκαρισμένα στην ουσία αγαθά αρχίζουν να μειώνονται και η ζήτηση όμως συνεχίζει να παραμένει η ίδια τι θα γίνει;;;
 
Τότε 200.000 άνεργοι μόνο για τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ. Ενα λοκντάουν ακόμα μακριά είμαστε. Κάθε επιχείρηση που τίθεται σε κλικ away ή take away ισοδυναμεί με απολύσεις 2 στους 6 υπαλλήλων για μείωση του κόστους λειτουργίας. Βλέπουμε τι γίνεται στην Τουρκία.. κουπόνια για καφέ και ζάχαρη.
 
Δεν είναι πολύ μακριά και από την Ελλάδα γιατί δεν έχει σημασία τι νόμισμα έχεις άλλα τι μπορείς να αγοράσεις μια συγκεκριμένη στιγμή με αυτό το νόμισμα. Εδώ στις καλές εποχές στην Ελλάδα π.χ αγόραζες με ένα ευρώ έναν καφέ και στο εξωτερικό ο ίδιος καφές είχε 0,80 ας πούμε. Ίδιο νόμισμα διαφορετική ανταλλακτική αξία. Χειρότερος και από πληθωρισμός παγκοσμίου πολέμου είναι αυτός που ζούμε.
 
Τουλάχιστον στο ΒΠΠ τα αποθεματικά πήγαιναν στην παραγωγή πολεμικού υλικού (εν προκειμένω εμβόλια και φάρμακα) Αλλά στο τέλος του πολέμου και τα εργοστάσια έμειναν και το χρήμα που έπεσε για την παραγωγή πολεμικού υλικού έμεινε στην οικονομία και ξαναγύρισε σε άλλο πλέον είδος παραγωγής. Έτσι σώθηκαν οι ΗΠΑ μετά το τέλος του ΒΠΠ και κατά τον ίδιο τρόπο προσπαθεί να ξανασωθεί εις βάρος των άλλων λαών. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Εξαγωγές και πωλήσεις πολεμικού υλικού.
 
Εδώ ούτε αυτό γίνεται Τα όποια αποθεματικά πάνε για την αγορά υλικού αλλά από το εξωτερικό και θα μείνουν στο εξωτερικό, ο δε πληθωρισμός αυτός εξαναγκάζει να βγουν και τα τελευταία κρυμμένα χρήματα από τα στρώματα. Και το γεγονός αυτό της αγοράς πολεμικού υλικού δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά Πανευρωπαιακό αφού πχ η Pfizer είναι στην Αμερική και συγχρόνως η ΕΕ έχει σταματήσει ανάλογα να παράγει.
 
Το τέλος του πολέμου θα μας βρει μόνο με άδεια μπουκαλάκια από εμβόλια και χρησιμοποιημένα ράπιντ τεστ και σύριγγες. Το παράδειγμα της φυλακής που έγραψα χθες ΕΔΩ το θυμάστε;;
Συνεχίστε να υποστηρίζετε οριζόντια μέτρα που διαλύουν την οικονομία σε τέτοιο βαθμό χωρίς να σκέφτεστε η επόμενη μέρα τι θα φέρει. Άσε που όπως ομολογούν πλέον οι ¨ειδικοί" , ο θεός να τους κάνει, ο ιός αυτός ήρθε για να μείνει και να ζήσουμε πλέον με αυτόν.
 
Δίνει  η κυβέρνηση ας πούμε 1000 ευρώ επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους. Και λοιπόν στον μήνα πάνω πάνε λόγω ακρίβειας .Τον επόμενο μήνα τι θα γίνει;; Για αυτό μου γυρίζει το μάτι όταν βλέπω τον κάθε ηλίθιο της διπλανής πόρτας όχι μόνο να είναι έτοιμος να αποδεχθεί τα όποια μέτρα του επιβάλλουν αλλά ευχαρίστως θα έστηνε σπιναλόγκες για αυτούς που δεν εμβολιάζονται δηλαδή που δεν αυξάνουν χωρίς να το θέλουν την εκροή συναλλάγματος στην παραγωγή πολεμικού υλικού από ξένους. Μια παραγωγή που τώρα λένε θα είναι τριπλάσια, τετραπλάσια πενταπλάσια όσες και οι δόσεις Κι κάποιοι πολιτικοί να επιμένουν στην υποχρεωτικότητα αυτής της εκροής και να διογκώνουν έτσι την εξαγωγή αποθεματικών.
 
Δηλαδή δεν θα πεθάνεις από τον ιό αλλά θα πεθάνεις από φτώχεια ή β ποιότητα διαβίωσης . Πολλοί οι ρινόκεροι και η φάρμα επεκτάθηκε με νέα καταλύματα . Η Σουηδία τι έκανε;; Σου λέει θα πληρώσω το χαράτσι στην big pharma αλλα δεν θα πάρω μέτρα να κλείσω την χώρα και να μειώσω την παραγωγή. Όσοι πεθάνουν πέθαναν από κει και πέρα όμως μην διαλυθεί η κοινωνία και η οικονομία. Να επιβιώσει η χώρα και όσοι την γλυτώσουν από τον ιό. Τελικά ούτε πέθαναν πολλοί ούτε η οικονομία της διαλύθηκε όπως άλλων χωρών.
 
Απλά οι ηλίθιοι της διπλανής πόρτας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επόμενη μέρα από την πανδημία θα είναι ο σταυρός στο μνήμα τους .


3 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Λυκαστρε καλησπερα εγω βρηκα τη λυση στο ερωτημα σου.
Την ακουσα απο το στομα ενος ιεραρχη του γνωστου που κυνηγαει αγορακια.
Και αυτη η λυση παλι ειναι και αυτη πολυ γνωστη οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος ,μαλιστα κυριοι αυτες ειναι λυσεις, συμφωνω 100 τοις 100.
Μονο που θα κραταω εγω τη ραβδο η μπορει και κατι αλλο .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...μπορείς να κρατάς ότι θέλεις. Όπως και να έχει αυτό που ονομάζεται ακόμα Ελληνική Δημοκρατία έχει τελειώσει.!! Και έχει τελειώσει από τα δεκαετή μνημόνια και γιατί δεν παράγει τίποτα και έχει την περιουσία της υποθηκευμένη.

Η πανδημία της πείνας είναι ήδη εδώ. Απλά είναι κι αυτό ακόμα κρυμμένο (με νύχια και δόντια) κάτω από το στρώμα, μαζί με τα τελευταία ευρώπουλα του παππού. Μόλις ξεμπερδέψουν με την επίθεση "εμβόλιο δια πάσαν νόσον" θα ξαμολήσουν το θηρίο και όποιον πάρει ο χάρος.

Επιτακτική ανάγκη η σφιχτή Αλληλεγγύη μας. Αλληλεγγύη μεταξύ των ΟΜΟΙΩΝ εννοείται. Είναι και μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ο τόπος...να φύγει η "φύρα" . Λίγοι και καλοί να μείνουνε.

Μμ. είπε...



Και καθάπερ εχρησμοδότησε ο Ρουμελιώτης Λαϊκολαχανοπώλης:
¨ Θα σκούξ' η γίδα στο κατώι μιλάμε!¨
Αμ' πώς!