ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Mε το F-35 όχι μόνο πλήττεται η μαχητική μας ικανότητα, αλλά ανατρέπεται και ο επιχειρησιακός μας σχεδιασμός. Και αυτό είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ας μιλήσουμε για το πανάκριβο και άχρηστο ιπτάμενο μπιφτέκι που πάνε να μας φορτώσουνε. 

Μήπως ξέρετε τι είναι τα "Crypto ignition keys in support of F-35 Lightning II Joint Strike Fighter";... Ο ευρών αμειφθήσεται. (Η απάντηση κανονικά σταματά τη συζήτηση σχετικά με πιθανή προμήθεια F-35 από την ΠΑ). Η απάντηση σταματάει ΚΑΘΕ αμερικάνικης κατασκευής οπλικό σύστημα καθώς όλα είναι με τον ένα η τον άλλο τρόπο "κλειδωμένα" σταματάει και κάθε GPS στον πλανήτη Ω! σταματάει και κάθε εφαρμογή στο iPhone.

Για να μην ψάχνετε να πούμε ότι τα CIKs είναι συσκευές με μικροκυκλώματα που υποστηρίζουν διαδικασίες COMSEC. Για το F-35 ειδικά, την πρόσβαση στο cryptonet του Αεροσκάφους. Όπου COMSEC (Communications Security), Ασφάλεια Επικοινωνιών. Σχετικά ΕΔΩ. Τα CIK είναι δικλείδες που μπορούν να κλειδώσουν ένα σύστημα.

Δεν είναι μόνο αν θα μας επιτρέψουν να το χρησιμοποιήσουμε αλλά και το αν προειδοποιήσουν πχ τον αντίπαλο ότι επίκειται επίθεση, έτσι χάνουμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Το ότι ανήκουμε σε μια ομάδα χωρών, είτε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, είτε στα πλαίσια της ΕΕ, και μια τέτοια συμμετοχή απαιτεί υποχωρήσεις...εμένα αυτό μου ακούγεται ως συνειδητός ενδοτισμός υπό τον μανδύα του ρεαλισμού.

Όταν υπάρχει έστω η παραμικρή υποψία ότι ένα όπλο που έχεις στην κατοχή σου δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κατά το δοκούν, δεν πλήττεται μόνο η καθεαυτή μαχητική σου ικανότητα, αλλά -πάνω απ' όλα- ανατρέπεται ο συνολικός σου επιχειρησιακός σχεδιασμός. Κι αυτό είναι επικίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: