ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Στο δια ταύτα: Η μόνη χρήση των ελληνικών F35 θα έχει να κάνει με τα καουμποϊλίκια στη Μαύρη Θάλασσα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διαβάζοντας ΕΔΩ , στο μόνο που συμφώνησα είναι ότι ΑΝ τα αποκτήσουμε, όντως θα σηκωθούν 4 για επιχειρήσεις, καθώς αυτός είναι ο λογικός αριθμός διαθεσιμότητας με βάση προμήθεια 24. Μας λένε :

"Σκεφτείτε τώρα 4 ελληνικά F-35 με 2 JSOW και 2 AMRAAM AIM-120C-5/7 το καθένα, να εισβάλουν στον τουρκικό εναέριο χώρο και να κυνηγούν τα τουρκικά S-400, τα οποία και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να κρυφτούν δεδομένης της λογιστικής υποστήριξης που θα χρειαστούν σε έναν πόλεμο".

Παίρνουμε ως δεδομένο ότι κανένα ραντάρ δεν θα τα εντοπίσει μέχρι να ρίξουν το φορτίο τους. Αποδεκτό το δεδομένο. Και το ερώτημα: Αφού ρίξουν το φορτίο τους, θα εντοπιστούν ή όχι;; Ναι είναι η πιθανότερη απάντηση για να μην πούμε η προφανής.

Και εφόσον βέβαια εντοπιστεί το στίγμα, χάνεται το μεγαλύτερο (σχεδόν μοναδικό) πλεονέκτημα του α/φ. Θεωρεί κανείς στα σοβαρά ότι θα επιτρέψει η κατασκευάστρια χώρα, ενώ μάλιστα έχει τη δυνατότητα να το κλειδώσει, να γίνει το α/φ obsolete για την ελληνική ΑΟΖ ή μερικά νησιά;;

Αν πάλι η ίδια η κατασκευάστρια χώρα επιθυμεί όντως την αποδυνάμωση της Τουρκίας ή/και την στήριξη της Ελλάδας, έχει πολλούς τρόπους να το κάνει και μόνη της και μάλιστα μη πολεμικούς. Στο δια ταύτα: Η μόνη χρήση των ελληνικών  F35 θα έχει να κάνει με τα καουμποϊλίκια στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα όνειρα περί αόρατων οικοπεδοποιήσεων της γείτονος μέσω των F35, όχι μόνο δεν αντέχουν στη λογική, αλλά αντίθετα κάνουν ζημιά στην ελληνική στρατηγική σκέψη, ξεζουμίζοντας και την τελευταία ικμάδα ανεξαρτησίας και διαύγειας που έχει απομείνει.


"και να κυνηγούν τα τουρκικά S-400, τα οποία και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να κρυφτούν δεδομένης της λογιστικής υποστήριξης που θα χρειαστούν σε έναν πόλεμο".

Τα F35 πώς θα κρυφτούν απ τον εχθρό όταν θα έχουν τη δυνατότητα να σηκωθούν μόλις από ένα -γνωστό ήδη- αεροδρόμιο;; Παλαιότερα αμυντικό σάιτ έμμεσα και σε ανύποπτο χρόνο είχε ουσιαστικά παραδεχτεί αυτό το πρόβλημα και είχε προτείνει απόκτηση F35B. "Το F-35B έχει μια δυνατότητα που πραγματικά είναι μοναδική παγκοσμίως, αυτή της δυνατότητας χρήσης από πλοία ή πολύ μικρούς διαδρόμους στην άκρη του “πουθενά”".

Και τα παραπάνω συνδέονται με το πρώτο ερώτημα που είχαμε κάνει ΕΔΩ, και κανείς αμερικανοπροσκυνημένος δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να κάνει τον κόπο να απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: