ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Ο ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΑΣ .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο Ελλαδέμπορας......

Πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολυμπία....και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε (ως γνήσιος απόγονος του Καταδότη) ήταν το τι θα πουλήσει και τι μπορεί να πάρει από αυτό.

Να του πει κανείς ότι και η Πυθία δάφνες έτρωγε να πάρει τα βουνά να ησυχάσουμε. Ο μόνος τρόπος για να παραχθούν εξαγώγιμες ποσότητες με "λάδι αρχαίας Ολυμπίας" είναι ο αρχαιολογικός χώρος να επεκταθεί μέχρι την Πύλο και μέχρι την Κάτω Αχαγιά.

Μετά όλες οι ελιές και όλα τα αντικείμενα εντός αυτής της περιοχής θα θεωρούνται αρχαία άρα, σύμφωνα με τον νέο νόμο της Μενδώνη, θα τα δανείζουμε για 50 χρόνια στο εξωτερικό (για να ξεπλένεται και λίγο μαύρο της περιοχής -και όχι μόνο).
 
Αν γίνει πάλι κανένας τσακωτός, πέφτει στα μαλακά λόγω της πρόσφατης αναθεώρησης της Ποινικής δικονομίας που απαλλάσσει αρχαιοκάπηλους και κρατικούς λειτουργούς δέκτες δωροδοκιών. Καθαρίζουν πλέον με ένα "συγνώμη, δεν θα το ξανακάνω". Οι άνθρωποι έχουν σχέδιο! Πόσο λάδι παράγουν 200 ρίζες ελιάς και 60 αγριελιάς, οεο;; Πέφτει χοντρό δούλεμα και δεν έχουν αρχίσει οι καρπαζιές, μπας και συνέλθει.
 
Το πιο ακριβό ελαιόλαδο που πωλείται σήμερα παγκοσμίως είναι το πολυφαινολικό στην αγορά της Ιαπωνίας. 58ευρω το λίτρο. Να πούμε ότι και οι 1000 (?) ρίζες βγάζουν λάδι με υψηλή πολυφαινόλη;; Τότε θα πάρουμε 300-400 λίτρα από αυτό.Κάντε εσείς τον πολλαπλασιασμό για να δείτε για τι τρελό ποσό κάνει θόρυβο ο παίχτης! Δεν φτάνει ούτε για μια καμπάνια προβολής του!
 

Την καλημέρα μου σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: