ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η Ανάπτυξη έρχεται. Mην είδατε τον Παναή. Αν και η υπόθεση αυτή έχει πολύ βάθος. Αυτός στην ουσία εκμεταλλεύτηκε την μη ύπαρξη αποθήκευσης από τους αγρότες που δεν είχαν να αποθηκεύσουμε τα προϊόντα τους .Εμφανίστηκε αυτός και μέσα σε λίγα χρόνια πιάστηκε και τώρα που σφίγγουν τα γάλατα και θα πρέπει να πληρώσει την έκανε. Και έτσι μπαίνει λουκέτο στο 85% της αγροτικής παραγωγής σε σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και καλαμπόκι στο νομό. Να δούμε που θα βρούνε σιτάρι για να ταίσουνε τον κόσμο!!!!! Εμείς ΕΔΩ σε σχόλιο μας προειδοποιούσαμε από τον Μάιο : .."πουλήσαμε το ελληνικό σιτάρι στους Ιταλούς, χωρίς πρώτα να έχουμε εξασφαλίσει να εισάγουμε σιτάρι από Ρουμανία η Ρωσσία...και τον χειμώνα θα πέσει πείνα.!! Εμείς εδώ έχουμε τελειώσει... όπως η κότα που δεν έχει κεφάλι, τρέχει χωρίς σκοπό μην γνωρίζοντας το που; Έτσι και εμείς... ακόμα δεν έχει καταλάβει ο βλάκας που κατοικεί στην Ελλάδα, το τι έχουν να του κάνουν, ώστε να τον γλυτώσουν από τον κορωνοϊό. Ήδη από φέτος θα έχουμε σοβαρά θέματα τροφοδοσίας τροφίμων..".
Στην Μακεδονία...θα βγούνε τα όπλα έξω....και να δούμε τι έχει να γίνει όταν θα πεινάει ο κόσμος. Σιτάρι έχει πάρα πολύ, αλλά το μαζεύουν παγκόσμια τα γνωστά 2-3 λαμόγια.
Λουκέτο σε εταιρεία αγροτικών προϊόντων με θύματα αγρότες
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε μερίδα του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του αιφνίδιου λουκέτου, το οποίο έβαλε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα της εμπορίας και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, στο Ζαγκλιβέρι, αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς παραγωγούς και ενδεχομένως και προς προμηθευτές.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πρόκειται για μία πολύ παλιά και εύρωστη έως σήμερα, επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών και δημητριακών. Η επιχείρηση έχει κλείσει, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή, τόσο στους εργαζόμενους τους οποίους απασχολούσε, όσο και στους εκατοντάδες αγρότες, οι οποίοι παρέδιδαν τα εμπορεύματά τους, ενώ η επιχείρηση είναι εκτεθειμένη και σε αρκετούς προμηθευτές.
Σύμφωνα με παραγωγούς, η επιχείρηση που απορροφούσε περίπου το 85% της παραγωγής σε σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και καλαμπόκι, από όλη τη Θεσσαλονίκη, έστελνε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο εξωτερικό, είτε ως πρώτη ύλη είτε ως επεξεργασμένη ζωοτροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου