ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Βαδίζουμε ολοταχώς προς στον ψηφιακό μεσαίωνα της τεχνητής νοημοσύνης.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Δ' Βιομ. Επανάσταση είναι η επανάσταση των ηλεκτρονικών μηχανών και του ψηφιακού κόσμου.Όχι πολύ μακριά από σήμερα η παραγωγή και οι υπηρεσίες παγκόσμια θα γίνονται με ρομπότ και ψηφιακά μέσα.
 
Αυτό σημαίνει ότι το 80% του σημερινού αριθμού εργατών θα μειωθεί κατά 70% πλέον του 20% που δεν θα αντικατασταθεί από τις μηχανές. Συνεπώς στην παγκόσμια παραγωγή και στις υπηρεσίες θα παραμείνει το πολύ 30% του σημερινού αριθμού εργαζομένων για να βγάζει όλη την δουλειά και να συντηρεί τις μηχανές και την παγκόσμια ελίτ. 
 
Άρα ένα 70% μελλοντικών ανέργων, το σημερινό ποσοστό των ανέργων και το ποσοστό των συνταξιούχων και γενικά των εκτός αγοράς για διάφορους λόγους (π.χ υγείας), θα θεωρηθούν αντιπαραγωγικοί.
 
Αυτό σημαίνει ότι τα κράτη θα πρέπει να τους θρέφουν χωρίς αυτοί να παράγουν.!Σε μια ουτοπική κοινωνία όπου η ανθρώπινη εργασία και παραγωγή θα αντικαθίστατε από μηχανές και το όφελος και ο πλούτος θα διαμοιράζονταν ίσως να ήταν και ονειρικό, ώστε οι άνθρωποι να στρέφονταν στις τέχνες, στο πολιτισμό και γενικά στην εξέλιξη και στην γυμναστική.
 
Όμως δεν υπάρχουν ουτοπικές κοινωνίες αλλά κοινωνίες θηρίων αισχροκέρδειας και απληστίας.
Αυτό λοιπόν δεν προμηνύει τίποτα παραπάνω από εξαθλίωση του ανθρώπου.Κανείς δεν πρόκειται να μοιραστεί τίποτα με κανέναν, οι δε αντιπαραγωγικοί μόνο ως βάρος και ως κοινωνικά παράσιτα θα θεωρηθούν και έτσι θα αντιμετωπιστούν* που απλά πιάνουν χώρο και κοστίζουν.Αν νομίζετε κάποιοι ότι με τέτοιες θεωρίες και πρακτικές τελείωσε η ανθρωπότητα με την δίκη της Νυρεμβέργης... είστε γελασμένοι.
 
Όταν αλληγορικά γράφω ότι ο ιός δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως κάποιοι θεωρούν , κάτι τέτοια είναι που σκέφτομαι. Ο Βρασίδας και o Φώντας δύσκολα θα πιστέψουν και θα δεχθούν κάτι τέτοιο ως πιθανότητα. Υπερβολές θα πουν όπως ακριβώς είπαν το ίδιο όταν ο Όργουελ έγραφε το 1984 και την φάρμα των ζώων.
 
Ο Διαφωτισμός έκανε τον κύκλο του, Βαδίζουμε ολοταχώς προς στον ψηφιακό μεσαίωνα της τεχνητής νοημοσύνης.

* Τα καινούργια εμβόλια είναι ένας πολύ καλός και βολικός τρόπος για να "τακτοποιήσουν" τους αντιπαραγωγικούς. Και για να εξαφανίσουν τους ηλίθιους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η Τ.Ν. ήταν και το θέμα της πιό πρόσφατης δημοσίευσης της "Μαύρης Φατρίας",ως μέσο αιώνιας ζωής των εχόντων και εξόντωσης ή υποβάθμισης των μη εχόντων.Όλα τα δεξιόστροφα σάητ που κοιτάω φοβούνται τον κινέζικο κομμουνιστοκαπιταλισμό ,αλλά εσείς στο άρθρο σας περιγράφετε κοινωνία με κάστες, όπως στην Ινδία