ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ποιον δουλεύετε ορέ κλεφτόπουλα;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Να μην γίνουν, λέει, γεωτρήσεις για φυσικό αέριο γενικώς (ουσιαστικά δίπλα στις 56 της Αιγύπτου, 100χιλ νότια της Κρήτης) για να μην διαταραχτεί το Αιγαίο, αλλά να το γεμίσουμε με εισαγόμενες αεροτουρμπίνες made in Germany.

Ποιον δουλεύετε ορέ κλεφτόπουλα;;

Δηλαδή οι Κύπριοι που έχουν πιο πολύ ανάγκη τον τουρισμό από εμάς , είναι ηλίθιοι που έβαλαν τις εταιρείες εξορύξεων στα οικόπεδα τους γράφοντας κανονικά τις τσαμπουκοαπειλες του Σουλτάνου;; Το Ισραήλ το ίδιο;; Μήπως για να γίνεις κυβέρνηση θα πρέπει να πάρεις το «δαχτυλίδι» της Ένωσης Εφοπλιστών, οι οποίοι μια χαρά δουλίτσες κάνουν μέχρι τώρα με τα LNG.!Ποιοι αγωγοί τώρα εμείς θέλουμε «πράσινα» άλογα, τι νομίζετε δηλαδή, ότι θα παραμείνουμε μια ζωή στα «ροζ» συννεφάκια, εμπρός με φόρα στον «πράσινο» αναπτυξιακό ολοκληρωτισμό. Άλλωστε η «τεχνική SIEMENS εγγυάται», έτσι δεν μας έλεγε η διαφήμιση, άσε δε, που τώρα θα είναι στα πράγματα και οι πράσινοι uber alles.

Βέβαια μπορεί κάποιος να ρωτήσει : ρε μάστορα μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και τα δύο ;; αερόστροβιλοι! 

 Όχι δεν μπορεί. Μόνο με ανεμογεννήτριες ΔΕΝ σταθεροποιείται δίκτυο.Φυσικά μπορούν να γίνουν και τα δύο, με επιλεκτική ανάπτυξη ΑΠΕ. Πχ εκτός γονιών εδαφών, σε βραχονησίδες με ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα κλπ

Αλλά δίπλα σε μια τέτοια συστοιχία ΑΠΕ πρέπει να υπάρχει και μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με κάποιο καύσιμο, για να σταθεροποιείται η παροχή ενέργειας στο δίκτυο. Σήμερα αυτό το καύσιμο είναι, στα περισσότερα νησιά, μαζούτ. Μπορεί να μετατραπεί σε αέριο (μεταφέρεται συμπιεσμένο και με μπουκάλες σε μορφή CNG, δημιουργώντας έτσι ένα virtual pipe, μεχρι να ωριμάσουν οι τεχνολογίες υδρογόνου σε 30-35 χρόνια για να το αντικαταστήσει.Όποιος λέει όλα ΑΠΕ είναι απατεώνας.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδ'η αναφέρω 2 άλλα σάητ, κατανοώ την περίπτωση να μην εμφανιστεί το σχόλιο μου, τον πόνο μου θέλω να πώ, όχι να καταχραστώ την φιλοξενία σας

Όπως λέει και ο archeopteryx ΑΠΕτεώνες......

Μικρός και άμυαλος το μακρινό 1988 ήμουν με τους "Πράσινους" της Γερμανίας, και την ΓκρηνΠίςς........
Ηρθε ο Γιόσκα Φίσερ, και ο βομβαρδισμός της Σερβίας,ντηλήτ και μπλόκ οι πράσινοι.

Εγινε βουλευτής του αξιαΓΑΠητου ο πρ.πρόεδρος της ΓκρηνΠίςς Ελλάδος,πάει και η ΓξρηνΠίςς ντηλήτ & μπλόκ.
Αλλοίμονο στον ιδρυτή της που τον έφαγαν οι Γάλλοι όταν βούλιαξαν το 1ο Ραίηνμποου Γουώριορ στην Ολλανδία......Και κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 2000,ενεμφανίσθη στην ιντερνετική ζωή μου τα σάητ "αρχαιοπτέρυξ", και "Λιγνίτης, ο μαύρος χρυσός μας", και δεν έχω αφήσει τοίχο από τα κουτουλίδια για τους απατεώνες που είχα σαν πρότυπα ως έφηβος..........

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ειλικρινά δεν γνωρίζω ούτε το ένα αλλά ούτε το άλλο ιστολόγιο. Έχω πάψει εδώ και καιρό να ασχολούμαι με άλλα ιστολόγια. Όσες φορές σχολίασα αλλού και έδωσα γνώση...πήρα ύβρεις , υποτίμηση, λάσπη και κοροϊδία.Πλέον δεν ασχολούμαι με κανέναν...ο κάθε ένας από εμάς θα κριθεί από τις πράξεις του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν προβλέπονται αυτά που γράφεις. Λιγνίτης και ντόπιο αέριο ίσον βιομηχανία. Βιομηχανία στην Ελλάδα φερμπότεν. Με αζέρικο / ρώσικο αέριο μέσω Τουρκίας, θα ηλεκτροδοτούμε καζίνα, προπατζήδικα και δικηγορικά γραφεία. Και με τιμή διπλάσια της Γερμανίας. Και με τον διακόπτη (προσεχώς και με πυρηνικά) στα χέρια της Τουρκίας, ονειρεύσου εσύ Α/Α φρεγάτες για πόλεμο. Η Ελλάδα να καεί για να σωθεί το ευρώ. Πόσο πιο σαφώς θέλεις να στο διατυπώσουνε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Λες να μην γνωρίζω τι θέλουν τα εδώ λαμόγια;; Το λένε άλλωστε δημοσια.

ΚΑΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.
https://slpress.gr/oikonomia/kai-me-sfragida-ypoyrgoy-energeias-tafoplaka-sto-elliniko-fysiko-aerio/

Όμως.....ΌΤΑΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΆ ΈΧΟΥΝ ΠΡΌΒΛΗΜΑ, ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΊ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΌΣΩΠΟΙ ΜΠΑΊΝΟΥΝ ΣΕ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ . Το έχω ξαναπεί...

Έτσι, μέσα στο 21, που είναι και εκλογική χρονιά στην Γερμανία, προβλέπεται η με το καλό ή και το άγριο αίτηση επιστροφής εκείνου του δαχτυλιδιού που παρέδωσε στην Μερκελ ο Ομπαμα πίσω στον πλανητάρχη του μισού πλανήτη, που τώρα κάνει damage control της εποχής Τραμπ. Και γύρω από αυτό το "αίτημα επιστροφής" , που απηχεί τον αμερικανικό ρεαλισμό σε θέματα γεωστρατηγικης με νέο κύριο πλέον αντίπαλο την Κίνα στον πολυπολικό κόσμο της νέας παγκοσμιοποιησης, προβλέπονται πολλές ανατροπές στην ΕΕ αλλά και στην γειτονιά μας!

Η ανακοπή της επιρροής του άξονα Ρωσίας - Κίνας - Τουρκίας για τον έλεγχο των ενεργειακών περασματων από τον Κόλπο αλλά και των πρώτων υλών της Αφρικής προς την Ευρώπη θα προκαλέσει τεράστιες μετατοπίσεις γεωπολιτικων "τεκτονικών πλακών" περί την Μέση Γη, την Μεσόγειο. Με πρώτα θύματα, απ ότι φαίνεται, και τον Ερντογαν και τον Μητσοτάκη!

Θέλεις να βάλουμε ένα στοίχημα ότι θα γίνει αυτό που εγώ γράφω;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και έτσι όλα τα σχέδια τους για την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της Ελλάδας, δείχνουν μετέωρα! Οι τοπικοί αντιπρόσωποι των κεντρικών έχουν πρόβλημα. Πολύ μεγάλο, τόσο που το following του ενός από τον άλλο να τους οδηγεί στον γκρεμό.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρξιακή κρίση θα είχανε αν υπήρχαν Πλαστήρες και Κονδύληδες να μπουν στη βουλή με τα σπαθιά τους και να την κάνουν Γκουέρνικα. Στρατηγοί "γεωπολιτιστές" με χοληστερίνη 500 και μπερέδες για να παριστάνουν τα κομμάντα, μόνο γέλωτα προκαλούν και ουδόλως κρίση.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"Υπαρξιακή κρίση θα είχανε αν υπήρχαν Πλαστήρες και Κονδύληδες να μπουν στη βουλή με τα σπαθιά τους και να την κάνουν Γκουέρνικα."

Ο Κονδύλης δεν ήταν πολεμιστής, οπότε δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει. Όσο για τον Πλαστήρα ίσως θα πρέπει να κάνεις μια καλύτερη και βαθύτερη ανάγνωση της ιστορίας.Αυτοί που «θεοποίησαν» τον Πλαστήρα και έκαναν το όνομα του «θρύλο», είτε δεν ανέτρεξαν στις πηγές για να πληροφορηθούν σχετικά με την εξόχως ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ δράση του σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις της Μικρασιατικής Εκστρατείας, είτε αγνόησαν επιδεικτικά τις πηγές. Κάποιοι άλλοι, όπως ο Γιάννης Καψής, διαστρέβλωσαν την αλήθεια και απέδωσαν στον Πλαστήρα επιτυχίες και νίκες που ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ.

Τα ονόματα Συνταγματάρχης Πεζικού Δημήτριος Καλιαγκάκης και και Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Τσάκαλος, είναι παντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό, ήταν διοικητές του 26ου και 2ου Συντάγματος Πεζικού αντίστοιχα κατά τη τελευταία περίοδο της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Και οι δύο έπεσαν επί του πεδίου της μάχης στην ευρύτερη περιοχή του Τουμλού Μπουνάρ·. Οι δύο πολέμαρχοι έπεσαν σαν άλλοι Διγενείς στα Μαρμαρένια Αλώνια, μαχόμενοι έναντι πολλαπλασίων Τουρκικών δυνάμεων, πιστοί μέχρι τέλους στον όρκο και στο καθήκον τους. Έπεσαν υπό τα όμματα του Συνταγματάρχη Νικολάου Πλαστήρα, διοικητή του Αποσπάσματος του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων, ΧΩΡΙΣ να τύχουν από αυτόν ΒΟΗΘΕΙΑΣ και συνδρομής στη μάχη που διεξήγαγαν υπό δυσμενείς συνθήκες. Και αυτό είναι κάτι ανήκουστο, αφού κάθε μαχητής και κάθε μονάδα έχουν χρέος και ιερό καθήκον να παρέχουν αμέριστα τη συνδρομή τους σε μονάδες και μαχητές που έχουν αποκοπεί, ή μάχονται υπό δυσμενείς και κινδυνώδεις συνθήκες.

Ο Πλαστήρας δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι του. Όλοι τον γνωρίζουν με το προσωνύμιο «Μαύρος Καβαλάρης», όμως ο τίτλος «Μαύρος Καβαλάρης» ανήκει στο διοικητή του 9ου Τάγματος Ευζώνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, στον «Ήρωα των Ηρώων», τον σεμνό Ταγματάρχη Ιωάννη Βελισαρίου, τον «εκπορθητή» των Ιωαννίνων, του Λαχανά και του Δεμίρ Καπού, ο οποίος έπεσε στις 13 Ιουλίου 1913 εντός της Βουλγαρίας, προμαχώντας των Ευζώνων του κατά τη γιγαντομαχία του υψώματος 1378, βορειοανατολικά του Σημιτλή. Εκεί και έχει ταφεί —άγνωστος μεταξύ αγνώστων— δίπλα σε ένα άλλο ήρωα, τον δισέγγονο του Γέρου του Μοριά, Γεώργιο Κολοκοτρώνη, διοικητή του 1ου Τάγματος Κρητών. Οι ταφές τους παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστες.

Για να μη πλατειάζουμε ... Δυστυχώς η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, και σίγουρα ΔΕΝ θα ήταν το άτομο που θα μπορούσε να μπει στην Βουλή με το σπαθί του. Άλλοι ναι θα μπορούσαν αυτός ΟΧΙ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Οι ποινικά κολάσιμες ή προβληματικές πράξεις και παραλείψεις του Πλαστήρα αναφέρονται λεπτομερώς στις εκδόσεις της ΔΙΣ για τη Μικρασιατική Εκστρατεία, η οποία, ενώ τις καταγράφει, αποφεύγει επιμελώς να τις αναδείξει, να τις σχολιάσει και να τις κρίνει.

Αυτό, κατά τη γνώμη μου, οφείλεται στο ότι η ιστορία της Μικρασιατικής Εκστρατείας συντάχθηκε από τη ΔΙΣ την περίοδο 1955-1965 περίπου, μία περίοδο δηλαδή που τα πάθη του Εθνικού Διχασμού, σε συνδυασμό με τα πάθη από τον Εμφύλιο Πόλεμο (1946-1949), ήταν ακόμη πολύ έντονα και κάθε δυσμενής αναφορά σε πρόσωπα και καταστάσεις μπορούσε να οξύνει τις πληγές του Διχασμού — που και σήμερα συνεχίζουν να παραμένουν έντονες.

ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ.

Ο Ελληνικός Στρατός έχει πολύ σημαντικότερες ηρωικές μορφές από αυτήν του Πλαστήρα για να παρουσιάσει και να αναδείξει ως πρότυπα ήθους, θάρρους και ανιδιοτελούς προσφοράς στη Πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

Ελήφθη και ευχαριστώ. Πάντως η πολιτική πιστοποίηση των δύο που αναφέρω, μάλλον τους δίνει το δικαίωμα να πράξουν τα δέοντα, παρά τους το αναιρεί (με την κατάλληλη πολιτική κάλυψη προφανώς).

Μπάμπης είπε...

Λύκαστρε αν και άργησα να διαβάσω τα σχόλια στο παρών άρθρο,με συγκίνησες.
Έχω μια παλιά φωτογραφία του παππού μου και στο κάτω μέρος
αφού αναγράφεται το όνομα του
συνεχίζει"φονευθείς εις Λαχανά
εν έτη 1913".
Ελπίζω να αξιωθώ σύντομα να επισκεφθώ και να αφουγκραστώ αυτά τα μέρη,μιας και είναι παλιά επιθυμία μου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Να σαι καλά φίλε Μπάμπη...θα σε περιμένω όταν έρθεις εδώ.