ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Ιράν: Κατασκεύασε τον πρώτο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλό του

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Και εδώ αυτοί που δεν έχουν κάψει ακόμα φλάντζα αναρωτιούνται  πως το κατάφερε αυτό το Ιράν χωρίς βοήθεια;; Γιατί ακόμη και οι Αμερικανοί εξαρτώνται από τη βοήθεια ενός επιλεγμένου διεφθαρμένου Ρώσου μηχανικού - έτσι ώστε να μπορούν τώρα να συνεχίσουν με την υπερηχητική. Αυτό θυμίζει πολύ τους αδερφούς Κοχ που τη δεκαετία του 1930 παρείχαν εργοστάσια πετροχημικών τόσο στους Ναζί όσο και στη Σοβιετική Ένωση για να διαρκέσει ο πόλεμος. Σήμερα έχουμε κάτι παρόμοιο με το κινέζικο J10, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με το Ισραήλ.Για έναν ωραίο πόλεμο, ο «εχθρός» πρέπει να είναι πάντα δυνατός στο πεδίο. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές ανήκουν στον ίδιο θίασο ηθοποιών. Ο πόλεμος είναι δυνατός μόνο αν το θέλουν και οι δύο πλευρές. Φυσικά δεν υπάρχουν πλευρές στο Μεσσιανικό κίνημα, αφού οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και το Ιράν καθοδηγούνται  από την ίδια εσχατολογική θρησκευτική ομάδα, και η έναρξη ενός πολέμου είναι ακόμα πιο εύκολη. Τι είναι ΚΑΙ η «Ισλαμική Δημοκρατία» το βλέπουμε στο κτίριο του κοινοβουλίου που είναι σε σχήμα πυραμίδας με 33 παράθυρα σε κάθε πλευρά. Και η μασονική / εσχατολογική Εταιρεία Hojjatieh εφοδιάζει με ηγέτες και προσωπικό το μεγαλύτερο μέρος της Ιρανικής κυβέρνησης.


Το Ιράν κατασκεύασε τον πρώτο του υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο του, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ισλαμικής Δημοκρατίας, καθώς αυξάνεται ο έλεγχος για τους αμυντικούς δεσμούς της Τεχεράνης με τη Ρωσία.

Το όπλο στοχεύει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και αντιπροσωπεύει ένα «σημαντικό άλμα γενεών», ανέφερε ο Amirali Hajizadeh, διοικητής της Αεροπορικής Δύναμης του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα υπερηχητικά όπλα μπορούν να κινηθούν με πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου οι ΗΠΑ ανέφεραν την 1η Νοεμβρίου ότι ανησυχούν ότι η Ρωσία μπορεί να αποκτήσει ιρανικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους για χρήση στην Ουκρανία, πέραν των drones (πχ των Shahed-136) που έχει ήδη προμηθευτεί από το Ιράν.

Πάντως – όπως επισημαίνει το arabnews – δεν υπήρξαν αναφορές για δοκιμή ενός τέτοιου πυραύλου από το Ιράν και, παρά το γεγονός ότι η Ισλαμική Δημοκρατία έχει αναπτύξει μια μεγάλη εγχώρια βιομηχανία όπλων εξαιτίας των διεθνών κυρώσεων και των εμπάργκο, δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η Τεχεράνη μερικές φορές υπερβάλλει τις οπλικές του ικανότητες.

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: