ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Οι Στάβλοι του Αυγεία

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι Στάβλοι του Αυγεία

Ας δούμε ποιοι είναι οι σημερινοί Στάβλοι του Αυγεία ....Αρχίζουμε με το Super Puma. Δεν του αγοράζουν τα ανταλλακτικά, αλλά φταίει αυτό που δεν πετάει. Στην συνέχεια πάμε στο NH-90 κορυφαίο και υπερσύγχρονο ελικόπτερο. Υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα των ανταλλακτικών λόγω των 9 διαφορετικών εκδόσεων, με αποτέλεσμα να αποσύρεται από πολλούς χρήστες.


Τι θα έκανε μια σοβαρή χώρα; Διαπραγματεύσεις με την airbus και τους χρήστες που τα αποσύρουν. Πατάς την airbus στον λαιμό και της ζητάς να πιέσει για όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή και τα αγοράζεις απ' τους λοιπούς χρήστες. Καθίστασαι ένας απ' τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους χρήστες αυτού του ελικοπτέρου και η airbus σε προσέχει σαν τα μάτια της για να μην σε χάσει και εσένα και καταλήξεις να δώσεις 2 δις στην LM για 40 UH-60M blackhawk. Σου παρέχει σταθερή ροή ανταλλακτικών και όλα βαίνουν καλώς. Όλα αυτά τα πετυχαίνεις με λιγότερα από 2 δις.

Εάν όμως δεν πετύχει το σχέδιο και αντιμετωπίζουμε ακόμα προβλήματα με τα NH-90, τότε σαν σοβαρή χώρα (εάν γίνουμε) κάνουμε ένα διαγωνισμό. Πέραν απ' το black hawk, υπάρχει και το H175M της airbus, αλλά απ' ότι φαίνεται στη χώρα μας υπάρχει περίσσεια ανθρώπων που τους αρέσουν οι κάνικες, οι πούτσες οι αμερικάνικες. Καλά ελικόπτερα όλα. Και το NH90 και το H175M και το uh-60M, αλλά ρε αμερικανοτσολιάδες, ένας διαγωνισμός δεν βλάπτει ρε. Με έναν διαγωνισμό αγοράζεις φθηνότερα και παίρνεις αυτό που θες, χωρίς να σου πιάνουν τον κώλο.

Αν θέλουν οι Τζώνηδες να πάρουμε UH60 να μας δώσουν 40 δωρεάν για τις βάσεις. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε. Να πάρουμε νέα για να μας δώσουν μεταχειρισμένα; Όχι, να μας δώσουν ανταλλάγματα επιτέλους δωρεάν. Ελικόπτερα και ότι άλλο χρειαζόμαστε, συνολικής αξίας τουλάχιστον 3 δις κατ' έτος για κάθε έτος. Διαφορετικά να βρουν αλλού ασφαλείς βάσεις.

 

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , μωρέ δίκιο έχεις αλλά που θα το βρεις στην χώρα των μωρών.
Ξέχασες τα γυμνά kiowa που παραλάβαμε . Είπαμε , παίρνουμε τα όπλα να υπάρχουν με μια μικρή απαξίωση να μην τα χρησιμοποιούμε και αν ζοριστεί το αφεντικό δίνει ανταλλακτικά και τα αξιοποιεί το ΝΑΤΟ .Έμεις ο χαμάλης . Πέρα από την πλάκα έπρεπε να πετάνε 150 ελικόπτερα και με γρήγορη μετατροπή σε πολεμικά αν χρειαστεί . Super puma , ΝΗ-90 , απάτσι , kiowa, νοσοκομειακά κτλ . Ακόμα και τα ιδιωτικά θα μπορούσαν να επιταχθούν αν χρειαστεί με αντάλλαγμα μηδενικούς φόρους , με ένα εξάρτημα με κάμερα ή θερμική κάμερα για αναγνώριση . Εδώ στα κινητά κοτσάρεις με 300+ ευρώ θερμική κάμερα και βλέπεις πίσω από θάμνους . Σαν κρατική αγορά θα έπαιρνε καλύτερης ποιότητας . Ο διαγωνισμός επίσης έχει λιγότερες μίζες και δεν θέλουν οι εταιρείες να ανταγωνιστούν πραγματικά . Πάντως με τα NH-90 μας έχεις ανοίξει τα μάτια .