ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Οι "ογκόλιθοι" των ελληνικών γραμμάτων, οι επίσημοι μεταφραστές του αρχαιοκάπηλου ελληνικού κράτους αδυνατούν να μεταφράσουν τους Έλληνες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Δεν πέθανε το 323 στη Βαβυλώνα ;
 
Γνωρίζουμε από τον Πτολεμαίο για το μνημειώδες επίτευγμα τού Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον διάπλου τού Ειρηνικού Ωκεανού από τον Μακεδονικό Στόλο με ναύαρχο τον Νέαρχο, υπό τον Μέγα Στρατηλάτη Αλέξανδρο, τον 3ο αι. π.Χ., όταν οι μακεδονικές Πολυήρεις, τα θηριώδη ελληνικά πλοία όπως οι τετρήρης, πεντήρης, εξήρης, επτήρης, οκτήρης και δεκήρης (φτάνοντας μάλιστα οι Έλληνες έως τη ναυπήγηση κολοσσιαίων σκαφών όπως η εικοσήρης και η τεσσαρακοντήρης), διέπλευσαν τον Ειρηνικό Ωκεανό περνώντας από την Ασία στην Καττίγαρα (Αμερική). 
 
Το κολοσσιαίο αυτό εγχείρημα, ο διάπλους του Ειρηνικού Ωκεανού από τον Βασιλέα των Ελλήνων, τον Αλέξανδρο τον Μέγα τον Μακεδόνα ο οποίος πάτησε στα Καττίγαρα (Αμερική) από την Ασία, περιγράφεται λεπτομερώς από τον μεγάλο Έλληνα μαθηματικό και γεωγράφο της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, τον Πτολεμαίο, στη μνημειώδη για την επιστήμη της Χαρτογραφίας Βίβλο "Γεωγραφική Ὑφήγησις", όπου στο κεφάλαιο "Περὶ τοῦ ἀπὸ τῆς Χρυσῆς Χερσονήσου ἐπἰ τὰ Καττίγαρα διάπλου" βρίσκεται η απόδειξις ότι τα Πτολεμαϊκά Καττίγαρα είναι η σημερινή Αμερική. 
 
Τώρα μαθαίνουμε από τον  Πλούταρχο, στην Πλουτάρχου Βίβλος “Βίοι Παράλληλοι Ἀλέξανδρος (75.1-76.9)” ότι ετοιμοθάνατος όντας ο Ἀλέξανδρος και αναφλεγόμενος από τον πυρετό, διαβουλεύονται με τον Νέαρχο, τον Ναύαρχο τού Μακεδονικού Στόλου, τη στρατηγική για τον μεγάλο διάπλου τού Ειρηνικού Ωκεανού.. 
 
Και ο Πλούταρχος μας παραδίδει επίσης, ότι ετοιμοθάνατος όντας ο Ἀλέξανδρος, οι Διάδοχοι Πύθωνας και Σέλευκος έστειλαν αντιπροσωπεία στο Σεραπειον στην Αίγυπτο, ρωτώντας τον Θεό αν το Σώμα πρέπει να μεταφερθεί στην Αλεξάνδρεια ή να παραμείνει στη Βαβυλώνα · και ο Θεός απάντησε : "Το Σώμα* θα πάει στον τόπο που έχει ο ρ ι σ τ ε ί - στο τόπο που έχω ορίσει ΕΓΏ"!
 
Μην ξεχνάμε ότι ο Πλούταρχος είχε τον  ανώτατο ιερατικό τίτλο τού Μαντείου των Δελφών στον οποίο προάγεται ο βαθιά μυημένος ιερεύς των Δελφών στον ανώτατο βαθμό ιεροσύνης· τον τίτλο τού Αιγίου κατείχε ο βαθιά μυημένος στα Δελφικά απόρρητα, όπως ο Πλούταρχος.
 
Και οι  "ογκόλιθοι" των ελληνικών γραμμάτων, οι επίσημοι μεταφραστές του αρχαιοκάπηλου ελληνικού κράτους αδυνατούν να μεταφράσουν τους Έλληνες. 
Το κρίσιμο απόσπασμα Αγίου Πλουτάρχου:
"ταύτης δὲ τῆς ἡμέρας οἱ περὶ Πύθωνα καὶ Σέλευκον εἰς τὸ Σεραπεῖον ἀποσταλέντες, ἠρώτων εἰ κομίσωσιν ἐκεῖ τὸν Ἀλέξανδρον, ὁ δὲ θεὸς κατὰ χώραν ἐᾶν ἀνεῖλε."
Το "κατὰ χώραν" εδώ έχει την έννοια του "κατά νόμον" (σύμφωνα με ότι ορίζει ο νόμος) δηλαδή "στη χώρα που έχει οριστεί". 
 
Πάρτε μετάφραση των "ογκόλιθων' των ελληνικών γραμμάτων ΕΔΩ.
"Στη διάρκεια αυτής της ημέρας άνθρωποι του Πύθωνα και του Σέλευκου στάλθηκαν στο Σεραπείο και ρωτούσαν αν έπρεπε να φέρουν εκεί τον Αλέξανδρο. Ο θεός όμως απάντησε να τον αφήσουν εκεί που ήταν (Βαβυλώνα)". 
 
Ούτε Ηρόδοτο δεν ακούνε οι αρχαιοκάπηλοι....ΕΔΩ.
κατά χώραν: η θέση που αρμόζει σε κάποιον ή σε κάτι (α. «κατὰ χώρην ἤλπιζον τοὺς Πέρσας εἶναι», Ηρόδ.
 
* Το νεκρό σώμα του Αλέξανδρου γύρισε στην Μακεδονία. Και στην Αίγυπτο πήγε το σώμα του σωσία.

2 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...



Ναρκοπαιδείη.

Ανώνυμος είπε...

κ.Λύκαστρε,μόλις γύρισα από μια ομιλία για την ΕλληνοΒουδδιστική Τέχνη της Γάνδαρα,την κατάσταση στο Αιγαίο την εποχή του Φιλίππου,αλλά και την οικονομική πλευρά της εκστρατείας του Μ.Αλεξάνδρου...
Κρίμα που δεν ήσασταν.
Αλλά έχω 2 βίντεο που θα σας αρέσουν (πιστεύω)
https://www.youtube.com/watch?v=U5oB6IWlhcM&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=W5f3_lVrmBU&feature=youtu.be
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ