ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ποιος ασχολείται με ερασιτέχνες τύπου Κούλη;; Αυτά είναι για τα χρυσόψαρα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ποιος ασχολείται με ερασιτέχνες τύπου Κούλη;; Αυτά είναι για τα χρυσόψαρα.
 
Οι επαγγελματίες του είδους είναι σε άλλο επίπεδο. Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές όχι με Δημητριάδηδες και Κοντολέοντες Αυτοί ούτε για το τηλεφωνικο κέντρο του e-food δε κάνουν για να παίρνουν παραγγελίες για φρέντο.
 
Πάρτε μια γεύση .
 
Σε μια ήσυχη γωνία του πολυτελούς ξενοδοχείου Leela Palace στο Δελχί, δύο Βρετανοί εταιρικοί ερευνητές άκουγαν με προσήλωση έναν νεαρό Ινδό επιχειρηματία καθώς έκανε μια σειρά από εξαιρετικές εξομολογήσεις.
 
Ο 28χρονος ειδικός των υπολογιστών Tej Singh Rathore περιέγραψε τον ρόλο του ως παίκτη σε μια αναπτυσσόμενη εγκληματική βιομηχανία που κλέβει μυστικά από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είχε χακάρει περισσότερους από 500 λογαριασμούς email, κυρίως για λογαριασμό των εταιρικών πελατών του.
 
Πίστευε ότι οι κομψά ντυμένοι Βρετανοί ερευνητές βρίσκονταν στην Ινδία για να απασχολήσουν μια οργάνωση «hack-for-hire» όπως η δική του. Στην πραγματικότητα, ήταν μυστικοί δημοσιογράφοι που διείσδυσαν στην παράνομη βιομηχανία hacking.
 
Ο Ράθορ σταμάτησε για λίγο καθώς οι καλεσμένοι με πολύχρωμα σάρι περνούσαν από το τραπέζι της τριάδας πριν εκμυστηρευτεί ότι είχε εισβάλει σε διάφορους λογαριασμούς email για λογαριασμό πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην πραγματικότητα, ισχυρίστηκε, η πλειονότητα των εταιρειών ιδιωτικών ερευνών της Βρετανίας απασχολεί Ινδούς χάκερ.
 
«Οι Βρετανοί και ολόκληρος ο κόσμος... χρησιμοποιούν Ινδούς χάκερ», είπε.
 
Η χρήση του ινδικού υποκόσμου για εισβολή σε λογαριασμούς email και smartphone έχει γίνει μια πρακτική που πολλαπλασιάζεται εδώ και χρόνια. Οι Βρετανοί ερευνητές μπόρεσαν να αναθέσουν σε εταιρείες «hack-for-hure» με ελάχιστο φόβο ότι θα διωχθούν για παραβίαση της νομοθεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου για κατάχρηση υπολογιστών.
 
Μια έρευνα από το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας και τους Sunday Times αποκάλυψε τα περιεχόμενα μιας βάσης δεδομένων που διέρρευσε μέσα σε μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες «hack-for-hire». Δείχνει την έκταση της παράνομης πειρατείας υπολογιστών σε όλο το Σίτι του Λονδίνου για εταιρείες εταιρικών πληροφοριών που στοχεύουν βρετανικές επιχειρήσεις, δημοσιογράφους και πολιτικούς.
 
Αλλά αυτή η συμμορία δεν είναι η μόνη. Οι μυστικοί ρεπόρτερ ήρθαν σε επαφή με μια σειρά Ινδών χάκερ που μαγνητοσκοπήθηκαν κρυφά να μιλούν ανοιχτά για την παράνομη εργασία τους και την άθλια επιρροή της παράνομης βιομηχανίας τους στη Βρετανία.
 
Είναι παράνομη η ανάθεση hacking από το Ηνωμένο Βασίλειο, ένα έγκλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών. Υπάρχουν παρόμοιοι νόμοι στην Ινδία, όπου η παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστή επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.Αλλά οι χάκερ δεν φοβήθηκαν να μάθουν. Ένας γέλασε όταν ρωτήθηκε αν είχε πιαστεί κάποιος Ινδός χάκερ. «Ούτε ένας», είπε.
 
Ιδιώτες ερευνητές που συνδέονται με το Σίτι του Λονδίνου χρησιμοποιούν μια συμμορία πειρατείας υπολογιστών με έδρα την Ινδία για να στοχοποιήσουν βρετανικές επιχειρήσεις, κυβερνητικούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους.
 
Το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας και οι Sunday Times έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων της συμμορίας, η οποία αποκαλύπτει το εξαιρετικό μέγεθος των επιθέσεων. Δείχνει ότι οι εγκληματίες στόχευσαν τους ιδιωτικούς λογαριασμούς email περισσότερων από 100 θυμάτων για λογαριασμό ανακριτών που εργάζονται για αυταρχικά κράτη, Βρετανούς δικηγόρους και τους πλούσιους πελάτες τους.
 
Οι επικριτές του Κατάρ που απείλησαν να αποκαλύψουν τις αδικίες από το κράτος του Κόλπου ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτού του μήνα ήταν μεταξύ εκείνων που παραβιάστηκαν.
Είναι η πρώτη φορά που η εσωτερική λειτουργία μιας μεγάλης συμμορίας «hack-for-hire» έχει διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης και αποκαλύπτει πολλαπλές εγκληματικές συνωμοσίες. Μερικοί από τους πελάτες των χάκερ είναι ιδιωτικοί ερευνητές που χρησιμοποιούνται από μεγάλα δικηγορικά γραφεία με βάσεις στο City του Λονδίνου.
 
Η έρευνά μας – με βάση τα έγγραφα που διέρρευσαν και τις μυστικές εργασίες στην Ινδία – μπορεί να αποκαλύψει:
 
Έδωσαν εντολές στη συμμορία για να στοχοποιήσουν τον πολιτικό συντάκτη του BBC Κρις Μέισον τον Μάιο, τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του διορισμού του.
 
Ο πρόεδρος της Ελβετίας και ο αναπληρωτής του έγιναν στόχος λίγες μέρες αφότου συνάντησε τον Μπόρις Τζόνσον και τη Λιζ Τρας στην Ντάουνινγκ Στριτ για να συζητήσουν τις ρωσικές κυρώσεις.
Ο Φίλιπ Χάμοντ, τότε καγκελάριος, δέχτηκε χακάρισμα καθώς αντιμετώπιζε τις συνέπειες των δηλητηριάσεων με novichok της Ρωσίας στο Σάλσμπερι.
 
Ένας ιδιωτικός ερευνητής που προσλήφθηκε από μια δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου που ενεργούσε για το ρωσικό κράτος διέταξε τη συμμορία να στοχεύσει έναν ολιγάρχη με έδρα τη Βρετανία που δραπέτευσε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Ο Μισέλ Πλατινί, ο πρώην επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δέχτηκε χακάρισμα λίγο πριν επρόκειτο να μιλήσει στη γαλλική αστυνομία για καταγγελίες διαφθοράς που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Οι χάκερ εισέβαλαν στα εισερχόμενα email των αφεντικών των αγώνων αυτοκινήτου της Formula 1, Ruth Buscombe, της Βρετανίδας επικεφαλής στρατηγικής αγώνων στην ομάδα της Alfa Romeo, και του Otmar Szafnauer, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Aston Martin.
 
Η συμμορία κατέλαβε τον έλεγχο υπολογιστών που ανήκαν σε πολιτικούς, στρατηγούς και διπλωμάτες του Πακιστάν και κρυφάκουγε τις προσωπικές τους συνομιλίες, προφανώς κατόπιν εντολής των ινδικών μυστικών υπηρεσιών.
 
«Χρειάζεται μια ζοφερή εικόνα ενός δικτύου εγκληματικής πειρατείας που απειλεί τη δικαιοσύνη και την ιδιωτική ζωή εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρο τον κόσμο»
 
Η ανάθεση του hacking είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών στη Βρετανία. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ενημερώθηκε για τους ισχυρισμούς σχετικά με το Κατάρ τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο επέλεξε να μην προβεί σε καμία ενέργεια.
 
Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο πρώην υπουργός του υπουργικού συμβουλίου, είπε ότι η δύναμη θα πρέπει να ξανανοίξει την έρευνά της για πιθανές εγκληματικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον Βρετανών πολιτών.
Ο Ντέιβις είπε ότι η έρευνα αποκάλυψε πώς το Λονδίνο έχει γίνει «το παγκόσμιο κέντρο του hacking». Πρόσθεσε: «Χρειάζεται μια ζοφερή εικόνα ενός δικτύου εγκληματικής πειρατείας που απειλεί τη δικαιοσύνη και την ιδιωτική ζωή εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο».
 
Η συμμορία hacking, η οποία λειτουργεί με το όνομα WhiteInt, διευθύνεται από ένα διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο σε ένα προάστιο της ινδικής τεχνολογικής πόλης Gurugram. Ο εγκέφαλος του είναι ο 31χρονος Aditya Jain – ένας περιστασιακός γνώστης της τηλεοπτικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που έχει επίσης ένα μεροκάματο στο ινδικό γραφείο της βρετανικής λογιστικής εταιρείας Deloitte.
 
Για επτά χρόνια, ο Jain διοικεί ένα δίκτυο χάκερ υπολογιστών που έχουν προσληφθεί από Βρετανούς ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να κλέψουν τα εισερχόμενα email των στόχων τους χρησιμοποιώντας τεχνικές «ψαρέματος». Μερικές φορές η ομάδα του αναπτύσσει κακόβουλο λογισμικό που αναλαμβάνει τον έλεγχο των καμερών και των μικροφώνων των υπολογιστών και τους επιτρέπει να βλέπουν και να ακούν τα θύματά τους.
 
Aditya Jain, ο ενοικιαζόμενος χάκερ.
 
Νωρίτερα φέτος, μυστικοί ρεπόρτερ από τους Sunday Times ταξίδεψαν στην Ινδία υποδυόμενοι τους εταιρικούς ερευνητές που επιδιώκουν να προσλάβουν έναν χάκερ υπολογιστών και προσέγγισαν έναν αριθμό υπόπτων για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Οι δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με τον Jain και ξεκίνησαν μια μακρά ανταλλαγή μηνυμάτων.
 
Ο Τζέιν τους είπε: «Προσφέρω πρόσβαση σε πληροφορίες κλειστής πηγής email και υπολογιστών του POI [πρόσωπο ενδιαφέροντος] οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο… ένα μέσο χρονοδιάγραμμα είναι περίπου 20 έως 30 ημέρες».
 
Στη συνέχεια, προσέφερε εθελοντικά λεπτομέρειες για ένα από τα έργα του που αφορούσε τη FIFA, το κυβερνητικό σώμα του ποδοσφαίρου και τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Έχω εργαστεί επιτυχώς για τη λήψη δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [λίγων] ατόμων υψηλού προφίλ (σε σχέση με τη FIFA) που εδρεύουν στο [το] Ηνωμένο Βασίλειο κατόπιν εντολής ενός πελάτη που χορηγείται από μια χώρα του Κόλπου», έγραψε.
 
Συνέχισε επιβεβαιώνοντας ότι ο απόλυτος πελάτης ήταν το Κατάρ, απαντώντας σε ερωτήσεις των μυστικών δημοσιογράφων. Είπε ότι είχε προσληφθεί για το έργο από έναν ερευνητή με έδρα την Ελβετία που ονομάζεται Jonas Rey. Αργότερα, το Bureau και οι Sunday Times είδαν τη μυστική βάση δεδομένων που περιγράφει λεπτομερώς τους πελάτες του Jain και τους στόχους hacking. Επτά πελάτες αναφέρονται στη λίστα και περιλαμβάνουν Βρετανούς ιδιωτικούς ερευνητές.
 
Ο πρώην αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Νικ Ντελ Ρόσο φαίνεται να έδωσε στη συμμορία τους στόχους για τουλάχιστον 40 από τις κυβερνοεπιθέσεις. Ο Ρέι ήταν ο πιο παραγωγικός πελάτης της συμμορίας. Εργαζόταν για την ελβετική εταιρεία εταιρικών πληροφοριών Diligence Global Business Intelligence, η οποία ανήκει και διευθύνεται από τον πρώην αξιωματικό της MI5, Nick Day. Η εταιρεία ήταν η αδελφή εταιρεία της γνωστής εταιρείας εταιρικών πληροφοριών του City του Λονδίνου Diligence.
 
Τον Ιανουάριο του 2019, η Diligence Global είχε προσληφθεί για να εργαστεί σε ένα έργο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, ο Ρέι άρχισε να αναθέτει στη συμμορία να στοχεύσει άτομα που είχαν αποκαλύψει αδικήματα από το οικοδεσπότη Κατάρ.
 
Στους στόχους περιλαμβανόταν ο Τζόναθαν Κάλβερτ, ο συντάκτης της ομάδας Sunday Times Insight που ήταν στην πρώτη γραμμή της αποκάλυψης της διαφθοράς που οδήγησε τη FIFA να απονείμει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2010.
 
Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων, ο Ρέι έδωσε εντολή στον Τζέιν να στοχεύσει τον Κάλβερτ στις 22 Απριλίου 2019. Λίγες εβδομάδες πριν, η Insight είχε γράψει μια ιστορία που αποκάλυπτε το «τέλος επιτυχίας» που παραβιάζει τον κανόνα των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που πρόσφερε το Κατάρ στη FIFA σε αντάλλαγμα για να του δοθεί το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.
 
Υπάρχει ένα σημείωμα στη βάση δεδομένων που λέει ότι η παραβίαση των εισερχομένων του Calvert "ολοκληρώθηκε". Δικηγόροι της κυβέρνησης του Κατάρ αρνούνται ότι παρήγγειλαν hacking. Τον περασμένο μήνα κατηγόρησαν τον Calvert για μια «σταυροφορία με πολιτικά κίνητρα» που συνδέεται με τον αντίπαλο του Κατάρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον Κόλπο, όταν ερωτήθηκαν για την παραβίαση του λογαριασμού του email πριν από αυτό το άρθρο.
 
«Οι αναγνώστες σας αξίζουν να γνωρίζουν ότι για αρκετά χρόνια, ο κ. Calvert διατηρεί στενούς δεσμούς με τον γείτονα του Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», έγραψαν. Δεν υπάρχει αλήθεια στον ισχυρισμό.
 
Υ.Γ Σκέφτομαι  όλα αυτά που γράφουμε εδώ …σε ένα βιβλίο με τίτλο : ο Βρασίδας και οι Ινδοί χάκερ ….ίσως;; Στην εποχή της ελεύθερης πληροφορίας να κάθεται κάποιος να βλέπει και να πληροφορείται από σκαι και Νικολάκη; Και να ασχολείται αν ο Κυριάκος παρακολουθούσε την Πατούλαινα;;
 
Να σας φτιάξω λίγο για την ... κλιματική αλλαγή;; Στη λεκάνη του Κάμπος, στα ανοιχτά της νοτιοανατολικής ακτής της Βραζιλίας, δύο πλοία με σύμβαση από μια μεγάλη ενεργειακή εταιρεία θα χρησιμοποιηθούν για την εξόρυξη τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου σε ένα έργο που θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο τόνους εκπομπών CO2.
 
Στην ανατολική Αφρική, μια εταιρεία μηχανικών ετοιμάζεται να ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή ενός περιβαλλοντικά καταστροφικού πετρελαιαγωγού που απειλεί να εκτροχιάσει ζωτικούς στόχους που ορίζονται στη Συμφωνία του Παρισιού. Και στο βόρειο τμήμα της Ινδίας, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τσιμέντου στον κόσμο –η οποία πέρυσι εξέπεμψε περισσότερο CO2 από την Ελλάδα– υπέβαλε αίτηση για να καθαρίσει μια μεγάλη έκταση δάσους λιγότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από ένα καταφύγιο άγριας ζωής.
 
Όλες αυτές οι δραστηριότητες των εταιρειών όχι μόνο διευκολύνθηκαν από την HSBC – η οποία ισχυρίζεται ότι «βοηθά να οδηγήσει τη μετάβαση σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο» – αλλά έχουν επωφεληθεί από συμφωνίες που η τράπεζα έχει χαρακτηρίσει βιώσιμη χρηματοδότηση. ... to be continued
 
Και  ο Βρασίδας κρατά την κοιλιά του από τα γέλια όταν ακούει ότι θα πρέπει να αγοράσουμε όλοι μέχρι το 2035 ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να προστατεύσουμε το κλίμα έτσι του έρχεται να γράψει μια ερωτική επιστολή στην Γκρέτα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που λέω τά 'χω δεί όλα, υπάρχει και παρακάτω! Μά, ερωτική επιστολή στη Γκρέτα; Τί βίτσιο είν' αυτό;

(Νομίζω πως υπάρχει κι άλλο εμπόδιο: φημολογείται πως το παρλιακό βρήκε γκόμενο.)

Ανώνυμος είπε...

Κ.Λύκαστρε δεν ξέρω αν συντονιζόμαστε στο χιούμορ, αλλά αφιερώνω αυτό το τραγουδάκι στον Βρασίδα.........

https://www.youtube.com/watch?v=1kD1zubg3cA

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Εκεί που λέω τά 'χω δεί όλα, υπάρχει και παρακάτω! Μά, ερωτική επιστολή στη Γκρέτα; Τί βίτσιο είν' αυτό;"

Τι μόνο ο Μητσοτάκης να έχει βίτσια δηλαδή;;; Εμείς να μην έχουμε;;; Μπα σε καλό σου τι βίτσιο είναι αυτό που έχεις να θέλεις να μην έχουμε εμείς βίτσια;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Στο χιούμορ μπορεί να συντονιζόμαστε φίλε Ξενοδόχε....στην μουσική όμως όχι.!!! χα χα χα