ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Θα είναι ένας κρύος «Σκοτεινός Χειμώνας» αυτός στην Ουκρανία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο βουλευτής της ρωσικής κρατικής Δούμας Αντρέι Γκουρούλεφ δήλωσε δημόσια χθές «Μετά την καταστροφή της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας, θα ξεκινήσουν χτυπήματα στις εγκαταστάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης». Από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, περίπου το εβδομήντα τοις εκατό (70%) της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας έχει ήδη καταστραφεί.

Οι εγκαταστάσεις logistics προσδιορίζονται ως  συγκεκριμένα κτίρια, αποθήκες, που φιλοξενούν όλες τις δραστηριότητες που συνδέονται με την εφοδιαστική και τη μεταφορά εμπορευμάτων .

Έτσι, όχι μόνο η Ουκρανία δεν θα έχει ηλεκτρισμό, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό και θερμότητα, αλλά και πράγματα που συνδέονται με τις εμπορευματικές μεταφορές - π.χ. μετακίνηση τροφίμων και καυσίμων - θα πληγούν επίσης.

Με βάση αυτή τη δημόσια δήλωση από τη Ρωσία, φαίνεται ότι η Ουκρανία δεν θα είναι πλέον μια πραγματική «χώρα» όταν γίνει αυτό.

Μεγάλες περιοχές της Ουκρανίας παραμένουν ακόμα στο σκοτάδι, με τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης και κοινής ωφελείας να αγωνίζονται αυτή τη στιγμή για να αποκαταστήσουν το ρεύμα και τη θέρμανση στις μεγάλες πόλεις, αυτή τη στιγμή ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προειδοποιεί το κοινό να προετοιμαστεί για περισσότερες μεγάλες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Ο Ζελένσκι είπε στη χώρα την Κυριακή το βράδυ ότι οι Ρώσοι «προετοιμάζουν νέα πλήγματα και όσο έχουν πυραύλους, δεν θα σταματήσουν». Την περασμένη εβδομάδα είδαμε μερικά από τα πιο βάναυσα και μεγάλης κλίμακας κύματα αεροπορικών επιδρομών στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου, αφήνοντας  τουλάχιστον 10 εκατομμύρια Ουκρανούς χωρίς ρεύμα

«Η ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι τόσο δύσκολη όσο αυτή που πέρασε»,  πρόσθεσε ο Ζελένσκι στα νέα σχόλια. Ακόμη και μέρη της χώρας που είχαν ρεύμα πρέπει να υποστούν κυλιόμενες έκτακτες διακοπές ρεύματος. "Καταλαβαίνουμε ότι οι τρομοκράτες σχεδιάζουν νέα χτυπήματα. Το ξέρουμε πραγματικά", προειδοποίησε ο Ζελένσκι. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το να αναφέρεται ο αρχηγός μιας ναζιστικής κυβέρνησης στην Ουκρανία στους Ρώσους ως «τρομοκράτες» είναι λίγο αστείο. Όλα αυτά τα εκατομμύρια Ουκρανών, δεν θα βρισκόταν στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η Ουκρανία είχε εφαρμόσει τις Συμφωνίες του Μινσκ που υπέγραψε. 

Αντίθετα, όλοι ανακαλύπτουμε χρόνια αργότερα από τον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο, ότι οι Ουκρανοί ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΣΚΟΠΟ  να τιμήσουν αυτές τις συμφωνίες, υπέγραψαν απλώς για να κερδίσουν χρόνο για να ετοιμάσουν τον στρατό τους. Έτσι όπως διαβάζετε, συμβαίνουν όλα στην Ουκρανία, από τότε που η Ρωσία μπήκε σε μια Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση τον Φεβρουάριο. Ο Ζελένσκυ και αυτοί που τον κατευθύνουν τα προκάλεσαν όλα αυτά στην Ουκρανία.

Θα είναι ένας κρύος «Σκοτεινός Χειμώνας» αυτός στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν το συνειδητοποιεί τώρα. Πρώτα παραβιάστηκε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και μετά το Μινσκ. Αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες διαπραγματεύσεις. Άλλωστε ποιο το νόημα για να συνεχιστούν;; Η Δύση (ΗΠΑ/ΗΒ) θα παραβιάσει ατιμώρητα κάθε συμφωνία. Οι ΗΠΑ μετατρέπονται σε ένα ολοκληρωτικό κράτος και οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για ποδοσφαιρικούς αγώνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: