ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Η Hege Fund ELLIOT MANAGEMENT προειδοποιεί τους πελάτες της ότι έρχεται παγκόσμια κοινωνική κατάρρευση και εμφύλιες ή διεθνείς διαμάχες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σε επιστολή που έστειλε στους επενδυτές η Hege Fund ELLIOT MANAGEMENT, η εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα είπε στους πελάτες ότι πιστεύουν ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μια «εξαιρετικά προκλητική» κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό και «παγκόσμια κοινωνική κατάρρευση».

Η εταιρεία, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Πολ Σίνγκερ και τον Τζόναθαν Πόλοκ, είπε στους πελάτες της ότι «οι επενδυτές δεν πρέπει να υποθέτουν ότι «έχουν δει τα πάντα» μόνο και μόνο επειδή έχουν περάσει τις κορυφές και τα κατώτατα σημεία του κραχ του 1987, της έκρηξης των dot-com και η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 ή οι προηγούμενες αγορές αρκούδας και ταύρων.

Πρόσθεσαν ότι η «έκτακτη» περίοδος του φθηνού χρήματος πλησιάζει στο τέλος της και «κατέστησε δυνατή μια σειρά αποτελεσμάτων που θα ήταν στα όρια ή πέρα ​​από τα όρια ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου».

Η επιστολή ανέφερε ότι ο κόσμος βρίσκεται «στο δρόμο προς τον υπερπληθωρισμό», ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε «παγκόσμια κοινωνική κατάρρευση και εμφύλιες ή διεθνείς διαμάχες».

Εκτίμησαν ότι οι αγορές δεν έχουν υποχωρήσει αρκετά ακόμη και οι αγορές μετοχών θα μπορούσαν να πέσουν περισσότερο από 50% θα ήταν «φυσιολογικό», προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να προβλέψουν πότε θα συμβεί αυτό. Ο S&P 500  SPX, -1,06%  έχει υποχωρήσει 19% από την κορύφωσή του στην αρχή του έτους.

Τα στελέχη της Elliott προειδοποίησαν τους πελάτες ότι η ιδέα ότι ««δεν θα πανικοβληθούμε γιατί το έχουμε ξαναδεί» δεν συμβαδίζει με τα τρέχοντα γεγονότα».

Κατηγόρησαν τους φορείς χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας για την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κατάσταση, λέγοντας ότι ήταν «ανέντιμοι» σχετικά με τον λόγο του υψηλού πληθωρισμού. Είπαν ότι οι νομοθέτες απέφυγαν την ευθύνη κατηγορώντας το για διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκε από την πανδημία αντί για χαλαρή νομισματική πολιτική που επιβλήθηκε πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του COVID-19.

Οι London Financial Times ανέφεραν ότι το hedge fund έχει αποδόσεις 6,4% μέχρι στιγμής φέτος και έχει χάσει χρήματα μόνο κατά τη διάρκεια δύο ετών της 45χρονης ιστορίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: