ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Για να δούμε... Θα κόψουν πρώτες το νήμα οι ελληνικές κορβέτες; Χρειαζόμαστε 3 δις άμεσα.

 Μετά την εκλογική ήττα του Scott Morrison και πάνω από ένα έτος μετά τη σύναψη του συμφώνου ασφαλείας μεταξύ Αυστραλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ηνωμένων Πολιτειών (AUKUS), δεν έχει ληφθεί η απόφαση για την ένταξη στο @Australian_Navy επιθετικών Υποβρυχίων Πυρηνικής (SSN) πρόωσης. pic.twitter.com/Y1dChQVf9N

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Για να δούμε... Θα κόψουν πρώτες το νήμα οι ελληνικές κορβέτες;

Εν τω μεταξύ έχουμε και λέμε...

4 δις Γερμανία (Meko, lynx, leo) 5,5 δις Γαλλία (4 fdi +3 gowind) 700 mil blk 50M 300 mil για αμφιβιομπακαλιάρους (για τις λαμαρίνες). Τώρα ξαφνικά έσκασαν και τα φμφ με 8% επιτόκιο για αντικατάσταση ρωσικών Α/Α. Δεν λέω, να αντικατασταθούν. Αυτό φωνάζουμε όλοι, αλλά οι πάτριοτ είναι γτπ (για τον πούτσο). Τα πιο καλά και τα πιο value for money τα έχει Γαλλία (μπήκαμε aster 30 club, αρα sampt) και Ισραήλ που έχει καλύτερη πολυστρωματική αεράμυνα. 

Με άλλα λόγια όπου βλέπεται να μιλάνε για δωρεάν αντικατάσταση, σας έπιασαν μαλάκες. Ο μενέντεζ έχει εγκρίνει μόνο 125 εκ. στην Ελλάδα για αντικατάσταση ρωσικών Α/Α. Δεν μπορώ να είμαι πολύ αισιόδοξος όταν ο Μπομπ έδωσε μόνο 125 mil. Να αντικαταστήσεις τι με αυτά;; Τα osa και τα hawk; Χρειαζόμαστε 3 δις άμεσα για να πούμε ότι έγινε σοβαρή πολυστρωματική δουλειά και η λογική λέει αντί για pac missiles να πάμε σε stunner σε όλες τις πυροβολαρχίες, αντικατάσταση των ραντάρ και αντί να αγοράσουμε περισσότερες να πάμε σε SAMP-T που βγαίνει φθηνότερο, ώστε να υπάρχει μια συνέχεια των aster 30 απ' την θάλασσα στην στεριά. Τα πιο κάτω στρώματα τα κλείνεις είτε με mica είτε με spyder. 

Εάν η διαπραγμάτευση είναι επιπέδου spike, spice, rampage (emar 21, lor στον αγύριστο και όχι εκεί που πρέπει, 0 μεταφορά τεχνολογίας), τότε τον εκλαίγαμε. Εάν θέλουν να διώξουμε ότι ρώσικο έχουμε τότε ας κάνουμε το άλλο. Outofthebox αλλά με σπονδυλική: Αντικαθιστούμε τους S300 με SAMPT-T, πουλάμε τους Πάτριοτ στη ΣΑ, αντικατάσταση με περισσότερους SAMP-T από ότι πούλησαμε. Κοινό MRSAM/ραντάρ με Κ/Β, πλήρη γραμμή παραγωγής ραντάρ/πυραύλων, βοήθεια για ανάπτυξη LRSAM ή μέρος παραγωγής Αστέρ30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: