ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Ο Ζουκι απολύει 11.000 άτομα. Ο Μασκ απολύει 3.000 άτομα. Τι μας διδάσκει αυτό;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο Ζουκι απολύει 11.000 άτομα. Ο Μασκ απολύει 3.000 άτομα. Τι μας διδάσκει αυτό;
 
Ότι μέχρι να χτιστούν αυτές οι πλατφόρμες και μέχρι να λειτουργήσουν στον αυτόματο χρειάστηκαν όλα τα άτομα που σήμερα απολύονται. Όσα δεν απολύονται είναι αυτά που χρειάζονται για την συντήρηση και τους βασικούς χειρισμούς.
 
Το ίδιο θα ζήσουμε αύριο με τις εταιρείες διαχείρισης και τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία που εργάζονται για τα φαντς και τις τράπεζες. Χιλιάδες κόσμος θα απολυθεί σε ένα βράδυ μόλις πάψει να θεωρείται απαραίτητος για τις εταιρείες αυτές.
 
Το ίδιο αλλά πιο αργά μα σταθερά θα γίνει και με το Δημόσιο που ψηφιοποιείται. Ο νέος ψηφιακός κόσμος δίνει ευκαιρίες σε ελεύθερους επαγγελματίες που θα μπορούν να ελιχθούν μέσα στο ψηφιακό σύμπαν αλλά θα γίνει παγίδα για τους Δημ. υπαλλήλους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.Θυμηθείτε το εσείς οι Δημόσιοι Ξύστες...κηπουροί-νεροκουβαλητές, Κομματόσκυλα,  Συνδικαληστές και ορντινάντζες.
 
Επειδή όμως την ψηφιακή εποχή δεν μπορεί κανείς να την εμποδίσει τότε το μόνο που μένει είναι να μάθει τον κόσμο της. Το μόνο που δεν θα μάθετε ποτέ εσείς οι Δημόσιοι Ξύστες. Καταλαβαίνω ότι στους περισσότερους ακούγονται λίγο κινέζικα και λογικό είναι γιατί οι κοινωνίες των ανθρώπων βρίσκονται σε αυτή την περίοδο χωρίς οι πολίτες να έχουν ενσωματώσει στον Βιοϋπολογιστή τους την γνώση της αλήθειας των τεχνολογικών επιτευγμάτων, ούτε να έχουν κατακτήσει την αναγκαία Πολιτισμική συνειδητότητα η οποία θα αποκλείσει την περίπτωση κακής χρήσης των όποιων τεχνολογιών από της κοινωνικές εξουσίες... 
 
Με απλά λόγια είμαστε απαράδεκτα ψηφιακά αναλφάβητοι . Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία χωρίς να γνωρίζουμε όλα της τα όρια αφενός και αφετέρου εις βάρος μας και υπέρ κάποιων επιτήδειων. Σήμερα ο μέσος χρήστης ενός υπολογιστή εξαντλεί την χρήση του σε άνευ γνωσιακής σημασίας googling σε αποστολή μηνυμάτων λίγων λέξεων, σε text typing και φυσικά στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς να αποκομίζουν από αυτά κάτι το ουσιαστικό παρόλο που θα μπορούσε. Αυτή όμως η άσκοπη χρήση της τεχνολογίας γίνεται ένα όπλο εις βάρος μας για όσους μας την παρέχουν χωρίς όμως να μας διδάσκουν την έκταση των δυνατοτήτων της.
 
Θα μπορούσε άραγε κάποιος να πέσει θύμα υποκλοπής αν ήξερε να χρησιμοποιεί προγράμματα υψηλής ασφάλειας κρυπτογράφησης;; Όχι φυσικά.  Αλλά ο μέσος χρήστης δεν γνωρίζει καν την ύπαρξη αυτών των προγραμμάτων γιατί δεν συμφέρει κάποιους να τα γνωρίζει. Ας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα...χωρίς να το αναλύσω πολύ γιατί βαριέμαι να γράφω σεντόνια απόψε...
 
 Μια μερίδα μικρή πολιτών παγκόσμια με απλή γνώση αμφισβήτησαν τα εμβόλια και έψαξαν να μάθουν περισσότερα για αυτή την νέα τεχνολογία. Πως;; Μέσω της τεχνολογίας την οποία όμως την χρησιμοποίησαν προκειμένου να παρακάμψουν τα εμπόδια που οι αντίπαλοι χρήστες τους έβαζαν. Έμπαιναν σε σελίδες μπλοκαρισμένες για τους πολλούς πολύ απλά γιατί γνώριζαν πως θα παρακάμψουν το μπλοκάρισμα .Έτσι ενημερώθηκαν στην συνέχεια για το θέμα με αποτέλεσμα η αρχική αμφισβήτηση να μετατραπεί σε απόρριψη .
 
Όταν λοιπόν βλέπεις ανθρώπους χρήστες στο φ/β να ποστάρουν το τρολακι μηνυματάκι προς το φ/β που του απαγορεύουν την χρήση των δεδομένων τους και το πιστεύουν κιόλας το μόνο που λες είναι δεν υπάρχει ελπίδα για αυτούς στον ψηφιακό κόσμο.

4 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλημέρα , τα ίδια ενδιαφέροντα :)..... έψαχνα πιο παλιά να βάλω το PGP με τα plugins για gmail & hotmail , αλλά ήθελε μια διαδικασία με τα κλειδιά , ιδιωτικό και δημόσιο να το στήσεις . Μόλις όμως ξεκίνησα να αναρωτιέμαι ποιος φίλος μου θα ήταν διατεθειμένος να το μάθει και να το στήσει επίσης κατέληξα να τα παρατήσω διότι δεν είχα κάποιον . Το ίδιο που αναφέρεις και για τα DNS . Πόσοι θα κάτσουν να δουν ένα 5 λεπτό βίντεο να αλλάξουν το ρούτερ στο DNS σε Cloudflare ή Google να γλιτώσουν την ΑΕΠΙ και να φορτώνουν πιο γρήγορα οι σελίδες (μαζί με την παρακολούθηση ) . Ποσοστό επί πληθυσμού ελάχιστο . Η αδερφή μου με φώναξε στο λάπτοπ να δω κάτι και έπαθα σοκ με τις διαφημίσεις που της πετούσε . Πάνω από 15 χρόνια έχω στα δικά μου εγκατεστημένα plugin τύπου adblock & flashblock κτλ και βλέπω τις σελίδες καθαρές .
Δυστυχώς από τις δυνατότητες της τεχνολογίας οι περισσότεροι τις παραβλέπουν . Έχει καθηγητής της γεωπονικής στην μεσσαρά βίντεο με αναλυτικές οδηγίες κλαδέματος ελιάς . Πόσοι αγρότες ενδιαφέρονται να τις δουν ? Φίλος στα Χανιά γλίτωσε τις ελιές του από τον χάρο , πήγε ο πατέρας του και τις ψέκασε με όλο το σκεύασμα χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες του γεωπόνου για τα λίτρα . 180 ελιές μισοξεράθηκαν .
Όσο για τα εμβόλια , δυστυχώς πολλοί δικοί μου κατάπιαν την προπαγάνδα αμάσητη .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ακριβώς όπως τα λές....με βγάζεις από τον κόπο να τα γράφω. Σήμερα πήγα και πήρα κρητικό ρακόμελο. Από κρητικούς που ήρθαν εδώ φυσικά, μου έδωσαν να δοκιμάσω και έπαθα πλάκα πόσο διαφορετική είναι από αυτήν που έπαιρνα από εμπόριο.

Μου φαίνεται θα πρέπει να πάρω ακόμα μερικά μπουκάλια για να έχω για τον χειμώνα. Είναι το καλύτερο φάρμακο για το κρύωμα...την ζεσταίνω και ρίχνω μέσα μερικές σταγόνες λεμόνι...αμέσως φεύγουν όλα. Δεν θυμάμαι το όνομα του χωριού τους είναι από ένα ορεινό χωριό του νομού Ηρακλείου. Και δοκίμασα και γραβιέρα με πιπέρι.! ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑ.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Λυκαστρε Κακε, καλησπερα αυτα που δοκιμασες εγιναν με κοπο και υπομονη για αυτο ειναι νοστιμα.
Ο κοσμος πλεον δεν θελει να κοπιασει ουτε σωματικα και κυριως πνευματικα,γι αυτο και δεν καθεται να ελεγξει ουτε τι τρωει αλλα κυριως τι ακουει και μαθαινει.
Ετσι αφηνει τη ζωη του και την Ελευθερια του στα χερια των αλλων με τα γνωστα αποτελεσματα.
Ακομα και να μην εχεις ειδικες γνωσεις πως μπορεις να πιστευεις το καθε αρχιδι που σου γαμαει τη ζωη?

Ανώνυμος είπε...

θα κάνω διαφήμιση, οπότε δεν είναι ανάγκη να βγεί δημόσια το σχόλιο...."Αμοργιανή" έχετε δοκιμάσει;;;Αν και λόγω παλλινδρόμισης στομάχου (ναι κ.Λύκαστρε, κατέβασα το αλκοόλ που μυ αναλογούσε μέχρι τα 20,σαν τον Οβελίξ ένα πράμα), δεν πολυπίνω, η συγκεκριμμένη ήταν εξαίρετη (ντάξ την έπινα με μια κοπέλα που ήμασταν ερωτευμένοι,παίζει ρόλο)
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ