Χορτόσουπα βελουτέ (για 6 πιάτα) Predator
ΥΛΙΚΑ :
3 πατάτες
5 κολοκύθια
1 κρεμμύδι μεγάλο
4 σελερι ή πράσο
Τζιντζερ κατά βούληση
1 σελινοριζα
Λάδι( 1 κούπα), κρασί, μουστάρδα, αλάτι, άσπρο πιπέρι
Προεραιτικα τον ζωμό από μοσχάρι βραστό, αντί για νερό (το κρέας στο πλάι)
Εκτέλεση: στο λάδι λίγο τσιγάρισμα όλα τα ζαρζαβατικά και η μουστάρδα, σβήσιμο με 2 ποτήρια λευκό κρασί συν αλατι-πιπερι. Στην χύτρα με 4 πιάτα νερό ή τον ζωμό να καλοβρασουν. Μετά όλα τα υλικά στο μπλέντερ (η με ράβδο) να γίνουν αλοιφή. Αραιώνουμε μετά την πολτοποίηση με γάλα (ίσα που να πάρει μια βράση).
Σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια κουταλιά κατικι Δομοκού στο κάθε πιάτο.Tην πέφτετε μετά στην σούπα ως αρπακτικό (predator) κατά βούληση.
Αν με παρακολουθείς, τι δεν καταλαβαίνεις;; Το όλο κόλπο είναι μέσα στην μουστάρδα*.
* Συν ΑPI (για τεχνοφρίκς)
Η
μουστάρδα παρασκευάζεται από σπόρους (σπέρματα) συγκεκριμένων φυτών της
οικογένειας των σταυρανθών ή των βρασσικιδών (Crucifae ή Brassicaceae).
Τα κυριότερα είδη είναι το Sinapis alba (σινάπι το λευκό) του γένους
σινάπι (γνωστό επίσης και ως σινάπι ή σινιάβρι ή
βρούβα ή λάψανο) με κίτρινα σπέρματα, το είδος Brassica juncea (κράμβη η
βουρλοειδής) του γένους βράσσικα με σκουρόχρωμα σπέρματα και το
Brassica nigra (κράμβη η μαύρη) με επίσης σκουρόχρωμα σπέρματα.
2 σχόλια:
Ψωμι μπολικο η το ρουφαμε με τροπο χωρις να ακουγεται κιχ?
Ρωταμε γιατι ειμεθα χωρικοι θελουμε και ....μισο ψωμι και μια χουφτα ελιες.
Καλημέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ ότι τραβάει η όρεξη σου, και όπως εσύ κάνεις κέφι να το φας.
Δημοσίευση σχολίου