ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Γυναίκα «βομβιστής καμικάζι» πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Και αναρωτιόμουνα τι θα ετοίμαζε ο Ερντογάν και το καθεστώς του για να παραμείνει στην εξουσία. Και έτσι με αυτό τον τρόπο κερδίζεις/ αποφεύγεις τις επερχόμενες εκλογές. Οι πράκτορες της ΜΙΤ βρίσκονται πίσω από την έκρηξη. Και φυσικά θα υποδείξουν άλλον.....ελπίζω όχι και εμάς, μέσω Λαυρίου κλπ. Θα κατηγορήσουν όποιον τους βολεύει την δεδομένη χρονική στιγμή. Έχουν master στην προβοκάτσια οι απέναντι.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε μία άθλια επίθεση και ανακοινώνει έξι νεκρούς, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Παράλληλα, έκανε λόγο για βομβιστική επίθεση που «μυρίζει τρομοκρατία». 

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, μια γυναίκα βομβιστής καμικάζι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά.

ertnews.gr

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση λόγω της έκρηξης βόμβας που πυροδότησε μια δράστης που ήταν γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε ο Οκτάι σε δημοσιογράφους.

Μία γυναίκα από την Σερβία βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς. «Στη σημερινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, μία υπήκοος μας τραυματίστηκε. Πρόκειται για την τουρίστα Ντράγκανα Ρίστιτς από τη πόλη Νις. Φέρει τραύμα από θραύσματα στον ώμο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο όπου απόψε αναμένεται να χειρουργηθεί» ανέφερε ο Ντάτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απέστειλε τηλεγράφημα συλλυπητηρίων στο ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Αξιότιμε Πρόεδρε, αγαπητέ φίλε, έλαβα με ανησυχία την είδηση για την έκρηξη κατά την οποία σκοτώθηκαν αθώοι πολίτες, ενώ μεγάλος αριθμός τραυματίστηκε. Και ενώ παρακολουθούμε με δυσπιστία τις τρομακτικές εικόνες που συγκλόνισαν όχι μόνο τους κατοίκους της ειρηνικής και φιλόξενης Κωνσταντινούπολης, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, μοιραζόμαστε τη θλίψη με τον λαό σας», αναφέρει στο τηλεγράφημα προς τον Ερντογάν ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

REUTERS/Kemal Aslan

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε μία άθλια επίθεση και ανακοινώνει έξι νεκρούς, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Παράλληλα, έκανε λόγο για βομβιστική επίθεση που «μυρίζει τρομοκρατία».

Στην περιοχή της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα εντός της Λεωφόρου Ιστικλάλ, την οποία η αστυνομία απέκλεισε ταχύτατα. Το σημείο που έγινε η έκρηξη στην περιοχή Μπέγιογλου, στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας ήταν κατάμεστο από κόσμο, όπως συμβαίνει συνήθως τα Σαββατοκύριακα από καταστηματάρχες, τουρίστες, αλλά και οικογένειες.

«Όταν άκουσα την έκρηξη πέτρωσα, οι άνθρωποι πάγωσαν, ενώ κοιτούσαν ο ένας τον άλλον. Τότε, άρχισαν να τρέχουν μακριά. Τι άλλο μπορούσες να κάνεις», δήλωσε ο 45χρονος Μεχμέτ Ακους, ένας ερτγαζόμενος σε ένα εστιατόριο στην Ιστικλάλ.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Anadolu

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: