ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

 ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος Β΄(13 )


ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μέρος Β΄(13) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 

1)  Ακούω την κλαγγήν των Μαραθωνίων και ακούω τον παφλασμόν των Σαλαμινομάχων. Και του Σαράντα ακούω τους σιδηρούς ήχους. Πλέον είναι πεντακάθαροι της εξεγέρσεως οι όροι. Η προδοσία επί ασπαλάθων κατρακυλά κρημνηδόν.

2)  Στα όπλα των Ελλήνων πρωτοστατούν Ρουμελιώται Μυρμιδόνες, ο παιάν Παν και  Αχιλλεύς της αναπτερωμένης μνήμης των ουρανιώνων. Μια νέα εποχή σπαθίζει αετίων θριάμβων.

3) Ακούω την καυτή ανάσα της δόξης, τους ύμνους των μουσών και τας ιαχάς των νικηφόρων. Τίς δοκιμάζει τον ευδαιμονούντα της αρετής ανήφορον; Επί τέλους άνοιξε το στόμα της η υπομονή και νυχτώνει χωρίς αύριο για ριψάσπδες.

4) Ακούω και το άσμα των Πιερίδων αυτό που τρέμει και ριγεί ο Τυφών. Εμείς κέρδος ζωής και ύψος αληθείας και αυτοί σάβανα Σαββάτου και αδικαίωτος θάνατος.        

5) Θα ξημερώσωσιν και καλύτεραι ημέραι. Αι της χρυσής αθωότητος σπονδαί θα επανέλθωσιν.  Κάθε νόσημα της κακίας είναι και μια μεγάλη της υγείας σχολή.

6) Το κακό δεν είναι άλλο από ένα παραστρατημένο, αρρωστημένο καλό που θέλει να είναι το αποκλειστικό, απόλυτο καλό. Το κακό είναι απλά απουσία του όντως καλού.  Έτσι καλός ξεκίνησε και ο Κρόνος και στο τέλος κατέληξε πολύ καλός σαν τον Βελλερεφόντη …

7) Το πολύ του πλούτου και το ολίγον της πενίας ισοδύναμος τοις ανθρώποις δόσις προσμετράται από τα τάλαντα του Διός. Κίνητρον γαρ και δοκιμασία της ανθρωπίνης αρετής έρχονται αμφότερα. Του διατηρηθήναι τα πολλά και του αυξηθήναι τα ολίγα.  

8) Θαμποχαράζει. Και είναι η ανατολή μιας νέας ανωτέρας συνειδητότητος και πνευματικότητος ήτις ως λυτρωτική αυτοκάθαρσις και αυτοσωτηρία θα αντικαταστήσει την εφθαρμένη και χρεωκοπημένη εικόνα του συγχρόνου ανθρώπου.

9) Θαμποχαράζει. Τα έθνη δεν κοιμώνται πλέον ήσυχα υπό την επιβεβλημένην μαζικής χρήσεως, τεχνητήν και προκρούστειαν , εθνικήν και θρησκευτικήν,  ταυτότητά των .

10) Θαμποχαράζει. Άλλο δεν μπορούν όσο και να κρύβονται οι παγκόσμιοι εισοδισταί συνωμόται.  Ανακάτευσαν, ενόθευσαν, παρεποίησαν, μαζικοποίησαν  ιστορία, έθνη, θρησκείας, φυλάς και φύλα για να  χωρέσουν εκεί τα δόλια ανθρωποκτόνα σχέδια των.

11) Προδίδονται πλέον από τα ίδια των τα έργα,  οι αιμοβόροι των ανθρωποθυσιών και της των ανοσίων αφροδισίων ύβρεως. Η μισόκαλλος, μισάνθρωπος και άφιλος, η βρικολακιασμένη  φυλή σπορά του κακού,του Κρόνου, Σήθ και Σαβαώθ, αμαρτυρητί αποκαλύπτετι.   

12)   Ο Εβραίος ως αντίπους του Έλληνος εκτός από φυλή είναι όπως και ο δεύτερος Σχολή νοοτροπίας. Η εβραϊκή είναι η μεγάλη σχολή της επιστήμης του κακού εις την οποίαν διαπρέπουν ελληνογενίτσαροι και μισέλληνες.

13) Πλησιάζει όμως η ευλογημένη ώρα που η ανθρωπίνη αναζήτησις θα προσεγγίσει και πάλι τα αρχαία ολύμπια ύψη. Και τότε οι θεάγγελοι το φωτός και αι μορφαί του προγονικού μας χρυσού γένους θα εμφανισθώσι, πάση δυνάμει και πάλι, εις εξαγνισμόν και αναζωογόνησιν της νοσούσης ανθρωπότητος.

14) Και τότε ίσως να έχωσι μαν θέσιν εδώ αι ιδέαι των προγονικών θεών των εθνών, γεννήματα μιας άλλης ευγενούς εποχής και της οποίας η άσβεστος ιερά μνήμη τρεμοπαίζει ακόμα, ακόμα και εις τας πιο νυσταλέας ψυχάς.

15) Όπως ούτε και ανόσιον θα ήτο αλλά μάλλον υγιές, ευσεβές και όσιον το απευθύνεσθαι τοις θεοίς με τους τρόπους της ελληνικής θεοσέβειας και πνευματικής ακρβείας ως εκ των πλέον καταλλήλων τούτων δια το ιερόν, ευγενές  και ανθρωποσωτήριον έργον.

16) Μονότροπος γαρ, απόκοσμος, απόλυτος, ολοκληρωτικός  είναι μόνο ο μονοθεϊστής θάνατος. Πολύτροπος δε η φύσις, η ζωή και η χρυσή αρμονία.

17)  Υβρίζει αγανακτών ο σοφός, μα παραμένει σοφός. Υβρίζει και  ο ανόητος και γίνεται χυδαιότερος. Ώ εβραιόψυχοι αβρααμοσιχάματα. Μας κατατρώτε αιώνες τώρα, καθάπερ τα ήπατα του Προμηθέως ο γυψ εκείνος, την εθνική ψυχή!

 18) Σοφός είναι ο αντιμετωπίζων το χείριστο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσευχαίς με και λιβάνια με δεν ανοίγει το μυαλό - αποκοιμάται μάλλον – αλλά με την σκέψι απλούται κι ελευθερούται. 

19) Αλλά και η σοφία θέλει επιφυλακή. Δεν απέχει γαρ πολύ από την πονηρία. Το ίδιο και η φιλοδοξία απ’ την κενοδοξία και τον ατελέσφορο ναρκισσισμό.  Και όστις τιτλοποιεί, ετικετάρει τους λόγους των άλλων δεν θα καταλάβει τον άνθρωπο  ούτε θα φιλοσοφήσει υγιώς ποτέ.

20) Η ευγένεια είναι το άρωμα της μεγάλης ψυχής και το θυμίαμα της αρετής. Την ευγένειαν ασκείτε, ω δίοι φίλοι, μετά της συναφούς αυτής υπομονής. Και γαρ μόνο έτσι θα φθάνετε ψηλά και μόνο έτσι εκεί θα παραμένετε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι Μυρμιδόνες έχουν πιεί τόσο φυτοφάρμακο στον Κάμπο,που έχουν γεμίσει από το 2000 καρκίνο και στυτικές δυσλειτουργίες.Και δεν τρολλάρω, εχω φίλο αυτόν που έκανε την έρευνα στον υδροφόροορίζοντα της Λάρισας
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Άγνως είπε...





Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
οι Μυρμιδόνες έχουν πιεί τόσο φυτοφάρμακο...

............................

Μάλλον πρόκειται, φίλε μου, για τις παράπλευρες κλανο-παρενέργειες της κλα-γγής. Αν και και, ακόμα και αυτές οι τελευταίες, έχουν τον υγιεινό σκοπό τους. Κατεβάζουν λοιδοριστικώ-κωμικώ τω τρόπω, και ρυθμίζουν την ενθουσιαστική μεν αλλά και ανθυγιεινή ψυχοσωματική πίεση.
Γι αυτό η μεγαλοφυής αττική τραγωδία τελείωνε πάντα με θεία κωμωδία-παρωδία. Για γα φεύγη ο θεατής νηφάλιος και πρωινός, στα ίσα του (πρωί επτά -εννιά οι παραστάσεις) όπως μπήκε. Και όχι μ' ένα κεφάλι καζάνι αναβράζουσας στρατευμένης φανατίλας αλλά και με μπόλικο υλικό σοβαρής φιλοσοφικής σκέψεως για το σπίτι.
Εξάλλου και η πολλή θρησκευτική σοβαρότης και πειθαρχία χτυπάει στα νεύρα και θεών και ανθρώπων. Αυτά.



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" οι Μυρμιδόνες έχουν πιεί τόσο φυτοφάρμακο στον Κάμπο,"

Kαι να ήταν μόνο οι Μυρμιδόνες φίλε ΞΕΝΟΔΟΧΕ που έχουν πιει φυτοφάρμακα καλά θα ήταν. Όλοι οι κάμποι στην Ελλάδα είναι γεμάτοι φυτοφάρμακα. Αλλά μην ανησυχείτε , η φύση έχει λύσεις για όλα και αυτό το έχουμε δει όλοι όσοι ασχολούμαστε μαζί της και είμαστε η πραγματική φωνή αυτής. Ποτέ δεν εξαφανίστηκε ένα είδος και τα συγγενικά του τελείως, πάντα υπάρχουν παραλαγές.

Η φύση εδώ και αμέτρητα δισεκατομμύρια χρόνια πάντα είναι ένα βήμα εμπρός από όλους. Θα βγει νέο είδος Μυρμιδόνων , ποιο "ενισχυμένο" που δεν θα το πιάνουν τα φυτοφάρμακα.Δεν διαφωνούμε στο ότι τα διάφορα ψεκάσματα μας βλάπτουν αλλά το να εξαφανιστούμε όλοι θα ήταν αδύνατον. Μην πέφτετε στην παγίδα πως είδη εξαφανίζονται διότι αυτό γινόταν πάντα, αλλά ταυτοχρόνως δημιουργούνται άλλα και ΝΕΕΣ παραλλαγές. χα χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Ένας από τους ποιο ενδιαφέροντες κώδικες μυστηρίων,με τέσσερις στους τέσσερις ομιλητές να θιγουν αρκετά ενδιαφέροντα θέματα....!

Κώδικας Μυστηρίων (12/11/2022):Τσουτσουρας-Κεφαλακης, Αστεροειδεις, Μέλισσες, Χωροχρονος-ψυχη!

https://www.youtube.com/watch?v=D0zC-B9LSVA&t=5329s

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλησπερα σε ολους.
Οι νυσταλεες ψυχες ανοιγουν τα ματια τους εστω και με τσιμπλες κατι βλεπουν,οι υπολοιπες που δεν μπορουν ειναι γιατι απλως δεν εχουν πια ψυχη,στο τελος θα το καταλαβουν και θα κλαινε γοερα στην αιωνιοτητα.
Ολη η προσπαθεια του μισοκαλου εκει επικεντρωνεται στο να σβησει αυτη η θεικη φλογα που εχουμε μεσα μας να ξεχασουμε το φως που μας οδηγει, να πεσουμε στη ληθη.
Ξενοδοχωφ φιλε δεν τους σηκωνεται γιατι ειναι πεθαμενοι και δεν το ξερουν,οποιος πουλαει την ψυχη του για καγιεν και μαλακιες και οχι μονο εκει βεβαια, καταληγει χωρις αρχιδια,δηλαδη χωρις ορεξη για ΖΩΗ.
Τα φυτοφαρμακα δεν βοηθανε αλλα δεν φταινε αυτα κυριως.
Σημερα η ομαδα στα Αναδελφα εδωσε ενα σημαντικο μηνυμα,εγω βεβαια σαν χωριατης θα το μεταφρασω αλλιως.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ.
Υ.Γ.Λυκαστρε οπως βλεπεις εχω αυτη τη γαμημενη ταση να βριζω,καλα το πηγα, απο την τραγωδια στην κωμωδια, πικρο-γλυκο τα εφερα σε μια ισορροπια