ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Έβρος: Φυλάκιση 26 μηνών για τον κτηνοτρόφο που εμπόδισε τους Τούρκους να μπουν παράνομα στην Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Είναι σαφές ότι αυτή η απόφαση στην Αλεξανδρούπολη δεν είχε δικαιοδοτικό χαρακτήρα. Αλλά ήταν άκρως τιμωρητική, προς παραδειγματισμό και για άλλους Έλληνες πολίτες , που θα διανοηθούν να πράξουν τα αυτονόητα στο μέλλον. Είναι σαφές ότι ο δικαστής , θα πρέπει να λογοδοτήσει για την προφανή κακοδικία στην οποία υπέπεσε. Εκτός κι αν ακολουθούσε εντολές (αυτό πιστεύω εγώ), οπότε θα πρέπει να τιμωρηθούν και άλλοι μαζί του. ΣΗΨΗ παντού...ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ της Τουρκίας έχουν διεισδύσει σε κάθε θεσμό. Ζούμε μια βίαιη προσπάθεια ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ μας στο εχθρικό κράτος των νεότουρκων.!! Πιο εχθρικό κράτος προς τους πολίτες που άρχει δεν υπάρχει! Διαφθορά και αλληλεγγύη μεταξύ των ημετερων που κατατρώει τις σάρκες του έθνους μας.

Το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης επέβαλε φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό στο νεαρό κτηνοτρόφο από τις Φέρες που αμύνθηκε του πατρίου εδάφους από τους Τούρκους που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας.

Ο κτηνοτρόφος, αθωώθηκε για την κατηγορία της ρατσιστικής βίας και δεν τιωρήθηκε τελικά με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις νομικών που παρακολούθησαν την δίκη, οι δικαστές εξάντλησαν την αυστηρότητα τους στον Φεριώτη κτηνοτρόφο.

Η ποινή που αφορά παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία, ήταν κατά συρροή και πολλαπλασιάστηκε επί 5, αφού τόσοι ήταν οι Τούρκοι εναντίον των οποίων θεωρήθηκε ότι άσκησε τις συγκεκριμένες ενέργειες κτηνοτρόφος από τις Φέρες.

Αντίθετα αναγνώρισαν ελαφρυντικά στους δυο Τούρκους που συνεπλάκησαν μαζί του. Οι τελευταίοι, τιμωρήθηκαν με 14 μήνες φυλάκιση για παράνομη βία αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ οι 3 γυναίκες αθωώθηκαν, όπως αναφέρει το evros-news.gr.

Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα (κάτι που σημαίνει βέβαια, πως εάν ο Έλληνας κτηνοτρόφος  επιχειρήσει ξανά να σταματήσει αλλοδαπούς να εισβάλλουν στην Ελλάδα θα οδηγηθεί στην φυλακή) και ο νεαρός έμεινε ελεύθερος, αφού οι συγκεκριμένες κατηγορίες ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι 8 Τούρκοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατούνται διοικητικά μια και υπέβαλλαν αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του κτηνοτρόφου, εκτός του Κώστα Αλεξανδρή που είναι Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κατέθεσαν ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρης Κολγιώνης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης με την ιδιότητα του Συνοριοφύλακα, ο Πρόεδρος του συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης, το μέλος του συλλόγου κ. Αναγνωστόπουλος, ο αγρότης από τις Φέρες που πριν από λίγο καιρό δυο Αλγερινοί τον απείλησαν με μαχαίρι και τον έδεσαν χειροπόδαρα κλέβοντας του αυτοκίνητο, κινητό και πορτοφόλι και ο αγρότης με τον οποίο επικοινώνησε ο κτηνοτρόφος και ειδοποίησε την αστυνομία.

Αν και το ύψος της ποινής και η μη αναγνώριση του παραμικρού ελαφρυντικού προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη και δυσαρέσκεια σε όσους βρέθηκαν στην δίκη, όσα διαδραματίστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, τους είχαν δώσει μια… πρόγευση όσων θα ακολουθούσαν.

Γιατί όπως επεσήμαναν, ιδιαίτερα η Πρόεδρος του δικαστηρίου δεν άφηνε τους μάρτυρες υπεράσπισης να τελειώσουν τις φράσεις τους, έκοβε όποιον προσπαθούσε να αρθρώσει κάποια κουβέντα υποστήριξης στον κτηνοτρόφο ή να εξηγήσει την κατάσταση που βιώνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα όλα αυτά τα χρόνια οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας.

Είναι χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο που μετέφεραν όσοι ήταν μέσα στην δικαστική αίθουσα, γιατί δεν επιτράπηκε η είσοδος δημοσιογράφων λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ότι η Πρόεδρος του δικαστηρίου αντέδρασε όταν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής τόνισε πως:

“Αν καταδικαστεί ο κτηνοτρόφος για όσα έγιναν, είναι σαν να καταδικαζόμαστε όλοι εμείς που τον Μάρτιο αλλά και χρόνια τώρα φυλάμε τα σύνορα αποτρέποντας την παραβίαση τους από όσους μπαίνουν λαθραία στον τόπο μας”, αυτή τον έκοψε με αυστηρό ύφος!

"Κύμα" συμπαράστασης 

Η υπόθεση έχει συγκεντρώσει δικαιολογημένα το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο των συντοπιτών του από τις Φέρες, αλλά και όλων των Εβριτών και πολλών ακόμη από διάφορα μέρη της Ελλάδας και κανονικά δεν θα έπρεπε να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες. 

Μπορεί να ισχυρίζονται πως δεν πείραξαν τον έλληνα κτηνοτρόφο, αλλά εκείνος τους απείλησε, όμως η ιατροδικαστική εξέταση και έκθεση, η οποία μάλιστα αποτελεί τμήμα της δικογραφίας, αναφέρει ότι οι Τούρκοι υπέστησαν ελαφρά σωματική βλάβη, ενώ αντίθετα ο Έλληνας κτηνοτρόφος έχει υποστεί βαριές σωματικές βλάβες και μάλιστα διαγνώσθηκε ρήξη τένοντα στο χέρι, από την συμπλοκή με τους Τούρκους.

ΠΗΓΗ


7 σχόλια:

Μπάμπης είπε...

Και οι κρίνοντες,θα κριθούν.Αργά η γρήγορα,θα κριθούν.

Χρήστος είπε...

Θα πάρει και ο δικαστής αυτό που του αξίζει... Αλλά εγώ θέλω να σταθούμε στην μεγάλη επιτυχία της πολιτικής προστασίας πού είπανε ότι θα πληγούν περισσότερο Πελοπόννησο και Αττική,στην Καρδίτσα και στον Βόλο κάνουν μπάνιο μέσα στους δρόμους.. Πελοπόννησο με Βόλο τι σχέση έχει ένας γιαβχε ξέρει..

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και τα δύο φίλε Χρήστο , και ο Ιανός αλλά και αυτό που έπληξε την Θεσσαλία...αλλά και ο σεισμός στην Κρήτη..όλα ΤΕΧΝΗΤΑ έγιναν.!! Τις προηγούμενες 2-3 μέρες...οι συχνότητες στον αέρα...έκαναν πάρτι.!! Τα αυτιά μου κουδούνιζαν συνέχεια...και άκουγα...ένα πολύ έξυπνα φτιαγμένο "τραγούδι". Όλα αυτά ήταν ένα μήνυμα..προς την Ελλάδα...το ΜΗΝΥΜΑ όμως που θα πάρουν το επόμενο διάστημα...θα το θυμούνται για καιρό.!!

Χρήστος είπε...

Να κάνω και λίγο black χιούμορ να μοιραστούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές δωρεάν μάσκες.. δώστους απάντηση...

kakos04 είπε...

Μόνο αναγούλα φέρνει η απόφαση , ο παράνομος στην Ελλάδα εισερχόμενος μηνύει τους γηγενείς που την πληρώνουν και δυσανάλογα , ενώ αυτός θα τρώει εις υγεία των κορόιδων . Ακούει στο Μπαγκλαντές ο άλλος , ότι αν καταφέρεις και μπεις στην Ελλάδα , έχει όλα τζάμπα και άμα κανένας ντόπιος σε πειράξει θα μπλέξει , και ξεκινάει το καραβάνι . Μόνο η χρήση του αντιρατσιστικού από δικηγόρο και δικαστή φτάνει για να δείξει το πρόσωπο τους . Είναι ανέκδοτο να δικαιώνεται ο κλέφτης που τον έπιασε ο άλλος μέσα στο σπίτι του .Εδώ είδε η δημοτική αστυνομία εξουσία και γράφει όποιον βρει για 150 ευρώ , που δεν είναι ασιάτης βέβαια . Χειρότερη και από τον κατιμά στην Γερμανία που διόρισε ο Χίτλερ τότε για να τον κρατάνε στην εξουσία .
Ο Ιανός από ότι διάβασα ήταν κάτι διαφορετικό από την Θεσσαλία αλλά η πολιτική προστασία της πλάκας δεν πήρε είδηση. Και ο σεισμός εδώ και ο κυκλώνας στην μεσόγειο βρωμάνε παρέμβαση. Εδώ τα σύννεφα 3 μέρες ήταν μαξιλαράκια , χτες πετάχτηκα μια ώρα το μεσημέρι θάλασσα δίπλα στο Ηράκλειο και ήταν θολωμένη και φυσαλίδες 50 μέτρα από την ακτή , με την μάσκα δεν έβλεπα τίποτα μέσα , πήγα πολύ βαθιά για να ηρεμήσει η θάλασσά και να βλέπω με την μάσκα . Καλό μεσημέρι .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΣ : Εδώ τα σύννεφα 3 μέρες ήταν μαξιλαράκια , χτες πετάχτηκα μια ώρα το μεσημέρι θάλασσα δίπλα στο Ηράκλειο και ήταν θολωμένη και φυσαλίδες 50 μέτρα από την ακτή , με την μάσκα δεν έβλεπα τίποτα μέσα , πήγα πολύ βαθιά για να ηρεμήσει η θάλασσά και να βλέπω με την μάσκα . Καλό μεσημέρι .

Καλησπέρα φίλε Νικόλα..εδώ είχαμε μια περίεργη συννεφιά...κουφόβραση...δίχως να έχει ήλιο η αντηλιά σου έκαιγε το δέρμα...τα σύννεφα και εδώ μαξιλαράκια....και τα αυτιά μου κουδούνιζαν συνέχεια από τις συχνότητες που άκουγα.!! Η θάλασσα ζεστή και καθαρή...αλλά ποιος μπορεί να πάει για μπάνιο.!!! Τριγυρνώ σαν λευκό φάντασμα ανάμεσα σε μαυρισμένους ανθρώπους..είναι λες και κατέβηκα από άλλον πλανήτη.!

kakos04 είπε...

Χαχα , λευκό φάντασμα είμαι και εγώ γιατί με μπλούζα θαλάσσης και μαγιό μόνο τα χέρια και το κεφάλι βλέπει ο ήλιος.Εχω πιο πολλές ελιές και από τα λιοφυτα μου και είχα βγάλει και μια ελιά στην πλάτη πριν 2-3 χρόνια και πάω με την μπλούζα στην θάλασσα. Εμένα όταν παίζει η άρπα δεν κουδουνίζουν τόσο τα αφτιά αλλά έχω πονοκέφαλο και υπνηλία ,σαν να με έχουν δειρει. Την Πέμπτη ήμουν έτσι. Κάνε κάποια στιγμή και ένα άρθρο με τα σύμβολα των ατλάντων που λες σε νεότερο άρθρο. Καλή συνέχεια.