ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ RAFALE...TON IANOYAΡΙΟ ΤΟΥ 2021.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το ένα νέο καλύτερο από το άλλο... Από τον Ιανουάριο του '21 θα ξεκινήσουμε να μπαίνουμε στον τύπο. Όλα θα είναι τελευταίας έκδοσης -F3R. Τέσσερα διθέσια σε σύνολο 18!
Τέτοια σφαλιάρα είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί από την ΤΗΚ. Και 2η Μοίρα θα αποκτηθεί, προς το τέλος της 10ετίας ή νωρίτερα εφ΄όσον γίνει μια τράμπα με τα Mirage -5MK2 προς την Αίγυπτο ή άλλη συμμαχική χώρα που μας ενδιαφέρει. (πχ Αρμενία).

Τα Rafale ως φορέας συγκεκριμένων όπλων και σε συνδυασμό με τους αισθητήρες που φέρουν, αναιρούν σημαντικά συστήματα του αντιπάλου και περιορίζουν τις επιλογές σχεδίασης μια επίθεσης.
Τα τουρκικά τανκερς και Wedgetails θα πρέπει πλέον να πετούν πέριξ της Άγκυρας, όπου κάπου εκεί θα είναι εγκατεστημένοι και οι S-400. Η Κύπρος ήλθε ακόμη πιο κοντά.
Οι Αμερικανοί θα συστήσουν στους τούρκους περιορισμό στις παραβιάσεις για να γλυτώσουν από το συνεχή διασυρμό αναχαιτίσεων και διαφήμισης των Γαλλικών Α/φών, εν όψει μάλιστα και διεθνών διαγωνισμών εν εξελίξει.

Σε άτυπο εμπάργκο ΄βρίσκεται η Τουρκία από το Αμερικανικό Κογκρέσο, τα δε Ευρωπαϊκά κράτη έχοντας έτοιμες λίστες... διαδοχικών κυρώσεων και  αδυνατούν να προωθήσουν το EF2000, ενώ η επιλογή του SU-35 θεωρείται δεδομένο ότι θα φέρει, όχι μόνο κυρώσεις CAATSA και EU, αλλά ολοσχερή οικονομική καταστροφή. Οι Τούρκοι είναι σε πραγματικό αδιέξοδο.

 ΥΓ: Η επιλογή 4 φρεγατών "πολλαπλού ρόλου" δηλαδή γενικών καθηκόντων, φωτογραφίζει την απόκτηση πλοίων AAW ως ενδιάμεση-αλλά και μόνιμη- λύση, γιατί η απαίτηση του ΠΝ δεν εξάλειψε, ξαφνικά.

2 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Κάποιος λάκκος κρύβεται πίσω από όλα αυτά, το ένστικτό μου αυτό μου λέει δεν γίνεται από τη μία να εξοπλίζεται έτσι και από την άλλη να μιλάς για μία συμφωνία που δεν είναι συμφωνία αλλά υπάρχει μία καταρχήν συμφωνία πού είναι τα πρακτικά της μιας συμφωνίας της συμφωνίας ω συμφωνία κουλουβάχατα... Ρεσιτάλ γελοιότητας...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και οι έμποροι όπλων πως θα πουλήσουν τα εμπορεύματα τους φίλε Χρήστο;; Το γεγονός όμως είναι ότι το χρειαζόμασταν όλο αυτό το αμυντικό στήριγμα και λίγο είναι.!! Τόσα χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτε για την ενίσχυση και την άμυνα της χώρας.