ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΡΑΜΠΟΥΛΆΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ!

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η Δύση κλέβει , σκοτώνει και η Ρωσία σφυρίζει κλέφτικα.!! Η Δύση είναι μια μόνιμη ξεφτίλα. Πάντα αντέγραφε. Πότε δεν δημιούργησε κάτι δικό της. Και πάντα έκλεβε. Για να έχει μουσεία. Και εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολλά λαμόγια, όπως ο Βαρδινογιάννης που έχει την MOTOR OIL στους Αγίους Θεοδώρους και πουλάει στην Ελλάδα, προμηθεύεται σχεδόν αποκλειστικά το πετρέλαιο του με δεξαμενόπλοια που το φέρνουν από το Σεϊχάν της Τουρκίας από αυτόν τον αγωγό. Χρυσές δουλειές..εις βάρος της Ελλάδας κάνει. Σχετικό με το θέμα , είναι και αυτό που γράφαμε ΕΔΩ..

" Ξεχνάνε όμως  η δεν αναφέρουν σκόπιμα ΠΟΙΟΣ εισπράττει το 20% από τα χρήματα που πληρώνουμε σαν χώρα για την αγορά αερίου από τον αγωγό Σαχ Ντενίζ 2, ....Εμείς λοιπόν σαν χώρα η ΔΕΠΑ έχουμε υπογράψει μια συμφωνία για να μεταφέρουμε αέριο από το Σαχ-Ντενίζ 2 στην Ελλάδα . Ας μας απαντήσουν όλοι αυτοί που δεν θέλουν να γίνει ο East Med, όταν γίνεται η μοιρασιά των κερδών το 20% δεν πάει στην Τουρκία , απο την στιγμή που έχει το 20% της κοινοπραξίας;;; Όταν ψωνίζουμε φυσικό αέριο ρε παλικάρια από μια κοινοπραξία που το 20% ανήκει στην Τουρκία , τόσα χρόνια από το 2013 και μετά το 20% των χρημάτων για την αγορά αυτού του αερίου δεν το δίνουμε στην Τουρκία;;;;; Με λίγα λόγια με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ο φαφλατάς Έρντυ δημιουργεί δομές και εξοπλισμούς για να μας πολεμήσει.!!! Από εκεί βρίσκει λεφτά η Τουρκία για να μας το παίζει "μάγκας" και με τα δικά μας λεφτά να θέλει να αρπάξει όλο το Αιγαίο.!!"

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής :

Κιχ ! Τσιμουδιά από τα συνεταιράκια του Ερντογάν! Οποιος αντέχει ας διαβάσει την ΑΛΗΘΕΙΑ για την ένοχη σιωπή για την Αρμενία ! ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΡΑΜΠΟΥΛΆΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ!
-
Δεκαετίες τώρα ο Αγωγός Μπακού-Τυφλίδα-Τσειχάν, γεμίζει με δολάρια τις τσέπες όλων των μεγάλων παιδιών της Αγοράς! Και τα τσουβάλια με δολάρια έγιναν περισσότερα όταν πάνω στον αγωγό αυτό συνδέθηκε και το τεράστιο κοίτασμα του Κασαγκάν από το Καζακστάν!
Η Αρμενία καθώς και το Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελούσαν πάντα εμπόδιο για τα Τουρκικά συμφέροντα. Δείτε στον χάρτη τι έκαναν προκειμένου να αφήσουν απ έξω την Αρμενία. Τον πέρασαν από αλλού. Αλλά οι τούρκοι δεν αρκούνται σε αυτό. Θέλουν να εξαφανίσουν τους Αρμένιους και να προσαρτήσουν ΟΛΑ τα εδάφη στους Αζέρους!
Και κάθονται εδώ στην Ελλάδα και αναρωτιούνται άπαντες «Μα γιατί δεν μιλά κανείς»;
ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΩΡΈ; ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;
Να μιλήσει ποιος; Ο Μπέρνανρτ Λούνει o CEO της BP; Που είναι OPERATOR στο joint venture του Αγωγού, μαζί με όλο τον ... πλανήτη ; Και τι να πει ο Λούνεϊ στους μετόχους του που οικονομάνε μιας κι εκεί έχουν το 30.1% των μετοχών; Ότι πρέπει να παρέμβει η Μεγάλη Βρετανία ας πούμε; Γιατί να το κάνει; Τσιμουδιά λοιπόν…
Να μιλήσει ποιος; Ο Νορβηγός Πρωθυπουργός ή ο CEO της Statoil που πριν ιδιωτικοποιηθούν είχαν το 8.71%; Ή ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας και τώρα γ.γ. του ΝΑΤΟ ο Γενς Στόλντεμπεργκ; Και τι να πουν για την Αρμενία όταν αυτοί είδαν κι έπαθαν να μπουν στο project!
Ποιος θέλετε να μιλήσει; Ο Μίχαελ Βίρτ της Chevron; Και τώρα θα αναρωτιούνται οι διπλωμάτες «μα τι βλακείες λέει ο Αδαλής»; Δεν βρίσκεται εκεί η Chevron! Τι περιμένετε από ντουγάνια; Που να ξέρουν ότι η Unocal που κατείχε εκεί το το 8.90% είναι θυγατρική της Chevron η οποία μπαίνει σφήνα στα Κυπριακά οικόπεδα μετά την χρεοκοπία της Noble! Δούλεψαν ποτέ πάνω σε τέτοιες σχέσεις ή είχαν ποτέ επαφή με την Αγορά για να ξέρουν; Πόσα χρόνια ήταν εκεί η Chevron πριν δώσει την θέση της στην Exxon; Και με τι την αντάλλαξε ρε σεις;;;
Ποιος να μιλήσει μωρέ; Ο Κλαούντιο Ντεσκαλάζι της Ιταλικής ΕΝΙ που κυνηγούσε ο Ερντογάν τα γεωτρύπανά του στην Κύπρο κι αυτός έκανε την πάπια μην χάσει το μερίδιο του 5% που έχει η ΕΝΙ στον Μπακού-Τσειχάν; Καθίστε εσείς να περιμένετε την Ιταλία να κάνει "ντα" τον Ερντογάν!
Ποιος θέλατε να μιλήσει μήπως; Ο Μασαχίρο Οκαφούτζι CEO της ΙΤΟCHOU που κατέχει το 3.4% ή ο Τακαγιούκι Ουέντα της ΙΝPEX που κατέχει το 2.50%; Πιστέψατε ότι αυτοί θα πιέσουν τον … Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας να κοιτάξει λίγο στους Αρμένιους; Εδώ αυτοί ρε κάνουν τρελές συναλλαγματικές ενέσεις στην Τουρκική Οικονομία κι έχουν τον Ερντογάν στα όπα-όπα!
Ποιος πιστεύατε ότι θα μιλούσε μωρέ; Ο Amerada Hess CEO της ΗΕSS OIL CORPORATIOΝ από τη Νέα Υόρκη που έχει το 2.36% και κάνει πλάτες στον Ερντογάν και στους λομπίστες του; Η μήπως περιμένατε αντίδραση από τον Ράϊαν Λανς της ConocoPhillips που κατείχε το 2.50% εκεί; Θα περιμένετε πολύ ακόμα μιας και είναι απασχολημένος στην Αλάσκα και τις μπίζνες που κάνει εκεί ο Τραμπ μαζί με έναν Τούρκο πετρελαιά!!!
Εδώ ακόμα και ο Εμμάνουελ Μακρόν τα είπε «κι έτσι κι αλλιώς» για την Αρμενία ! Ποιος; O Μακρόν! Αλλά τι να πει κι αυτός αφού η ΤΟΤAL έχει εκεί 5% και κονομά χρόνια τώρα! Σου λέει «κάτσε μην με διώξουν κι από εδώ όπως έκαναν με το υποθαλάσσιο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ»!
Όταν ξεκίνησε το έργο ΟΛΟΙ αυτοί συνεταιρίστηκαν με τον Αζερμπαιτζάν μιας και η SOCAR που ανήκει στους Αζέρους, απέκτησε από την αρχή το 25%. Στην πορεία κάποιοι έφυγαν από το σχήμα, όπως για παράδειγμα η ConocoPhilips, η Unocal (Chevron), και την θέση τoυς πήρε η ExxonMobil επίσης Αμερικάνικη! Ενώ οι Νορβηγοί από Statoil έγιναν Equinor!
Αλλά τι περιμένατε από όλους τους παραπάνω ανθρωπιστές δηλαδή ρε αδέρφια; Κιχ Τσιμουδιά! Γι αυτό και ολάκερος ο πλανήτης ΣΙΩΠΑ μπροστά στο νέο έγκλημα του Ερντογάν!
Κανείς δεν μιλά για το γεγονός ότι στον αγωγό όλοι αυτοί είναι συνεταίροι με τον Ερντογάν που διατηρεί το 6.53% μέσω της Turkish Petroleum! 6.53% λέμε ...
Κι εδώ στην Ελλάδα τρέχουν από το 2000 και μετά όλοι κάθε φορά που στήνεται εκεί ένα πανηγύρι και δίνουν το παρόν! Κι εξακολουθούν να μας λένε στα Ελληνικά ΜΜΕ για τον «τρελό» Ερντογάν που είναι ... απρόβλεπτος!
Τι απρόβλεπτος και κουραφέξαλα ρε σεις!!! Όταν είναι συνέταιρος με όλους αυτούς και «επόπτης» της ασφάλειας του Αγωγού –Κασαγκάν-Μπακού-Τυφλίδα-Τσειχάν, ποιος θα του κουνηθεί ρε για τους Αρμένιους; Εδώ για να φάνε ένα κομματάκι ψωμάκι στην Αθήνα, αγοράζουν από τον Ερντογάν ότι έχει για πέταμα!
ΑΔΕΡΦΙΑ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΊΑ ΤΟΥ 90 ΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ!
ΥΓ.
Εγω σας είπα πολλές φορές! Είμαι χρόνια στην αγορά ενέργειας αλλά δεν χρειάστηκε ΠΟΤΕ να συνεργαστώ με κανέναν εδώ στην Ελλάδα! Γι αυτό σε απλά ελληνικά είμαι ζαμάν φου με τα παιχνίδια τους! Ομως γνωρίζω την αγορά όπως γνωρίζετε εσείς την τσέπη σας! Ξέρω τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή και δεν μπορεί να με δουλέψει κανείς τους! Αλλά πάνω απ όλα, είμαι Ελληνας και γι αυτό είμαι ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ με τους αδελφούς μας τους Αρμένιους! Και δεν δέχομαι να βλέπω και να διαβάζω άθλια δημοσιογραφικά κατασκευάσματα στην χώρα μας, τα οποία φέρνουν τον Έλληνα γύρω-γύρω από το πρόβλημα και το συσκοτίζουν ! Δεν ανέχομαι να ακούω άλλα παραμύθια της Χαλιμάς… Και αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι που μπορώ να έχω απέναντι σε αυτούς που μιλάνε ΧΩΡΙΣ να καταλαβαίνουν ακόμα και οι ίδιοι τι λένε! Απέναντι σε αυτούς που ξεπουλάνε την Ελλάδα προκειμένου να μαζέψουν τα ψίχουλα από το τραπέζι που τρώνε όλοι αυτοί που σας ανέφερα πιο πάνω...
Με καμία απολύτως εκτίμηση προς τους σκοταδιστές του συστήματος, ο για πάντα Ελληνας:
 
Γεώργιος Αδαλής.


5 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Εδώ και αρκετό καιρό ο Αδαλής το πάει δυνατά....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ναι φίλε Ατμέ...και θα το συνεχίσει έτσι. Τόσο εκείνος όσο και εγώ γνωρίζουμε τον πραγματικό λόγο που έγινε η ναυμαχία της Τούρκικής Ναυρχίδας με την Φρεγάτα Λήμνος. Οι τούρκοι είναι όντως μπουνταλάδες...εκείνες τι μέρες ο τούρκικος στόλος είχε βγει έξω όλος και έψαχνε κάτι συγκεκριμένο. Είδε κάτι σκεπασμένο επάνω στην φρεγάτα Λήμνος και νόμιζε ότι ήταν οι πύραυλοι που πήγαιναν στην Κύπρο.!! Δεν έγινε κατά λάθος...πήγε με σκοπό να εμβολίσει και να βυθίσει την ελληνική φρεγάτα....αλλά αυτά προς ώρας.

Μμ. είπε...


Ο Αδαλής και κάθε πατριώτης Αδαλής αυτός
δεν έχει το δημόσιο δυστυχώς
αγκαζέ να διορίζει
κι ο Ρωμηός δεν τον ψηφίζει.

Το δημόσιο όμως όπως και την δημοκρατία
τα' χει αγορασμένο η Τουρκογερμανία
μέσω των αντιπροσώπων της γενιτσαροπολιτικών
(Κούλη, Ντόρας, Τσίπρα και λοιπών)

Κι ο Ρωμηός για μια θέσι υπαλλήλου,
η Ρωμηά για ένα φιγουρίνι
κι η Ορθοδοξία που πηγαίνει
όπου φυσά το χρήμα κι ό,τι γίνοι
βάλανε τάμα Έλληνας ελεύθερος
στον τόπο του να μην μείνει.

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Τα μαθήματα έχουν ήδη αργήσει.....

http://kartson.blogspot.com/2020/09/blog-post_138.html

Ανώνυμος είπε...

https://www.militaire.gr/polemos-armenias-azermpaitzan-kai-sto-paraskinio-iran-enantion-israil/

Ενδιαφέρον το άρθρο το οποίο τελειώνει ως εξής:

Γι’ αυτό είναι πιθανότατη η παρασκηνιακή υποστήριξη της Αρμενίας από το Ιράν. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί αύξηση των αφίξεων μεταγωγικών του Αζερμπαϊτζάν σε ισραηλινές αεροπορικές βάσεις, γεγονός που κατά την εφημερίδα είναι ενδεικτικό της έκτασης της συνεργασίας Ισραήλ-Αζερμπαϊτζάν.
Iσραηλινά drones-καμικάζι ήσαν από το 2016 κιόλας μεταξύ των διαφόρων φονικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται εναντίον αρμενικών θέσεων.

επιβεβαιώνεται ακόμα μία φορά ότι οι μογγόλοι δρουν ως το μακρύ χέρι του λαού του Γιαχβέ.

ΚΙΜΩΝ